Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Производство и сертификация Yerba Mate  (Прочитано 53207 раз)

Description:

Оффлайн xomastorm

  • Любитель мате
  • **
  • Сообщений: 14
  • Лайков: 0
  • Mate en Rusia blog
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #109 : 05 Января 2020, 13:44:09 »
Друзья, весной в октябре (осенью, по-нашему) был в Аргентине и, оказавшись в Мисьонес в Игуасу, где водопады, не могли не сгонять на ближайшую фабрику мате - Andresito. Склеил видео оттуда, может кому будет интересно.
https://youtu.be/xomgFFfGRbk
Пейте мате и будьте в тонусе!

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #108 : 20 Июля 2019, 01:05:18 »
Вот как происходит сбор урожая для Meta mate:


и сушка - sapecado:

"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #107 : 10 Марта 2019, 01:45:02 »
Іще одні «цікаві» дані з сайту пана Фабрісіу. В одному з піднесених постів там написано:

"Трави, які зберігають понад рік, втрачають користь для здоров'я" (в оригіналі: "Herbs lose their health benefits when stored for over a year"*).

Безумовно: із таким не посперечаєшся. Це підтвердять не тільки ботаніки, а й кожна тямуща бабуся, котра збирає та заготовляє трави.

Але, пане Фабрісіу, чому тоді аргентинський і парагвайський маркетинг торкнувся ваших паковань із суперсвіжим і мегакрафтовим "Мета Мате"? :porvu:

Доказ – знімок терміну придатності на пачці «Meta Mate Raw».

Прим.:

1. Оригінал тексту:

"Meta Mate is not Yerba Mate.
What you probably know as Yerba Mate is aged, leafy, bitter, and probably from monocultures.
Yerba means herb in Spanish and usually refers to herbs sourced from Argentinean monocultures where the plants are exposed
to the stress of the sun and stored for over a year resulting in a strong, bitter taste.
Herbs lose their health benefits when stored for over a year.
But have you ever tried a fresh, green, sweet mate?
We would like to introduce you to Meta Mate – a fresh, wild-sourced ‘herb’ that goes beyond the existing definition of Mate.
Meta Mate is the only mate with hand-made full-moon harvests, raw, and fresh leafy vacuum packed solutions for your mate".




 Пiдозрюю, що виконання вимог INYM (чи то бразильських колег з профiльноi iнституцii) - обов'язкове для всiх виробникiв  :reader:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #106 : 09 Марта 2019, 15:20:21 »
Іще одні «цікаві» дані з сайту пана Фабрісіу. В одному з піднесених постів там написано:

"Трави, які зберігають понад рік, втрачають користь для здоров'я" (в оригіналі: "Herbs lose their health benefits when stored for over a year"*).

Безумовно: із таким не посперечаєшся. Це підтвердять не тільки ботаніки, а й кожна тямуща бабуся, котра збирає та заготовляє трави.

Але, пане Фабрісіу, чому тоді аргентинський і парагвайський маркетинг торкнувся ваших паковань із суперсвіжим і мегакрафтовим "Мета Мате"? :porvu:

Доказ – знімок терміну придатності на пачці «Meta Mate Raw».

Прим.:

1. Оригінал тексту:

"Meta Mate is not Yerba Mate.
What you probably know as Yerba Mate is aged, leafy, bitter, and probably from monocultures.
Yerba means herb in Spanish and usually refers to herbs sourced from Argentinean monocultures where the plants are exposed
to the stress of the sun and stored for over a year resulting in a strong, bitter taste.
Herbs lose their health benefits when stored for over a year.
But have you ever tried a fresh, green, sweet mate?
We would like to introduce you to Meta Mate – a fresh, wild-sourced ‘herb’ that goes beyond the existing definition of Mate.
Meta Mate is the only mate with hand-made full-moon harvests, raw, and fresh leafy vacuum packed solutions for your mate".



Оффлайн barbudo

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 364
  • Лайков: 17
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #105 : 19 Января 2019, 13:31:37 »
вытворчасць йербы ў бразіліі за 2018 год

Оффлайн Yegor

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 437
  • Лайков: 24
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #104 : 02 Октября 2017, 20:02:58 »
Видео о происках злых промышленников и тайнах йербы неизвестных даже в Аргентине.  :D

Оффлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3169
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #103 : 29 Августа 2017, 13:12:16 »
вдогонку недавней дискуссии о "дымной" сути йербы "барбакуа". вот еще одно, ее очевидное свидетельство. сайт объединения Jepe'a, цены и подсказка для покупателей через тире...

all phenomena are empty

Оффлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3169
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #102 : 21 Июля 2016, 15:51:41 »
DIaMONd88, просто нужно понимать и делать различия. в случае с зеленой пипорой - это очевидная экономия за счет потребителя. что может быть дешевле "дров"? а когда я говорил о "вилке качества", то, в основном, имел ввиду отступление от промышленных стандартов мелкими производителями. когда те, часто что бы подчеркнуть свою "хэндмэйдовость", отходят от некоторых правил. например в части помола. тогда ты видишь в одной пачке, весь возможный его "спектр": от пыли и крупного листа, и от мелкой щепы до здоровенных "дров". но, там, если, конечно, мы говорим о качественном продукте, не будет того вопиюще позорного перекоса в количестве пало, о котором мы здесь ранее дискутировали.
к слову, как-то наткнулся в паблике Ля Обереньи на такую вот "пояснительную записку"(гы. фото к ней наверное у пипористов утянули)):

мораль которой такова: много пало - это плохо, и даже сегодняшние допустимые проценты их наличия - компромисс с производителями...
all phenomena are empty

Оффлайн DIaMONd88

Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #101 : 29 Июня 2016, 19:05:59 »
нет, передергиваешь. то количество дерева у пипоре, на которое я обратил внимание - абсолютно не приемлемо и не имеет отношения к по-своему широкой "вилке качества". это брак и все тут. а вот то о чем ты говорил в этом обзоре - нормально. и именно это я имел ввиду, когда писал о "болванке".


sao007, так це виробники навмисно штампують бленди з великою кількістю гілок? Ну, щоб збільшити масу пачок і тим самим виграти на реалізації товару?

Чи їм і без ніяких шахрайських ідей уже просто начхати на те доочищення і сортування?

Оффлайн DIaMONd88

Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #100 : 03 Февраля 2016, 03:32:46 »
Інший бік калабаси або дитяча праця під час збору врожаю жерби мате

Готуючи собі чергову порцію смачного мате, ми навіть не замислюємося, як була зібрана жерба для нашого напою. На превеликий жаль, під час заготівлі мате-урожаю донині часто вдаються до дитячої праці. На цю тему було знято документальний фільм під назвою «Мені подобається мате без дитячої праці», який ви можете переглянути нижче, а також організовано збір підписів задля створення нової системи сертифікації мате. Ініціатори проекту планують заручитися підтримкою 100.000 людей. Наразі уже зібрано 40.000 підписів. Коли будуть накопичені папери з повною кількістю автографів, організатори зможуть вимагати від виробників запровадження вищезгаданої сертифікації: на пачках із жербою писатимуть «Жерба, виготовлена без використання дитячої праці».

Фільм є формою протесту проти дитячої праці й інструментом, який заохотить людей ставити та збирати підписи.

Сім'ї та їхніх дітей, які працюють на tarefa (плантаціях із вирощування падубів парагвайських) називають tarefero. Часто люди, які вживають мате, не уявляють, у яких умовах живуть ці робітники. Житлом для них слугують дерев'яні ящики та імпровізовані намети в передмісті. Діти не мають доступу до освіти, вживають забруднену воду, а в деяких випадках оселяються зі своїми сім'ями й по 22 дні проводять без ванни.

Малеча починає працювати в віці 4–10 років. Основною стравою, яку вони вживають двічі на день, є смажені коржі з борошна, води та солі. Діти перебувають в контакті з хімічними речовинами та небезпечними для їхнього віку інструментами. Більшість із них узагалі не ходить до школи та не має часу на забави.

Крізь сльози колишня тарефера й мати вісьмох дітей, котра потрапила до документального фільму, розповідає, що хлопчикам доводиться день-два ходити голими, поки їхній одяг сушиться. Усе через те, що сім'ї не мають достатніх коштів на придбання дітям убрання.

Організатори проекту вважають, що шанувальники мате несуть відповідальність за цих людей, тож вони мають усвідомити неприємну реальність і зробити все, щоб її виправити.

Зібрані дані засвідчують, що 90% жерби, яку споживають в Аргентині, та 60% тієї трави, яку можна придбати за кордоном країни, вирощують у Місьйонес із використанням дитячої праці. 16% дітей, дітей тареферо, ніколи не ходили до школи й увесь час задіяні на сільськогосподарських роботах, де допомагають своїм родинам. Що стосується їхніх умов проживання, то 80% цих сімей користуються вуличними вбиральнями й майже 50% не забезпечені питною водою.

За матеріалами lanacion.com.ar>>

Інформація за 29 січня 2016

I like Mate without child labor

Оффлайн DIaMONd88

Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #99 : 23 Января 2016, 05:29:00 »
● польський мандрівник, письменник і журналіст Wojciech Cejrowski, який часто ходить босоніж, любить сорочки в гавайському стилі та мате.


Подивився відео з паном Войцехом, отримав купу задоволення, чого й вам раджу. :vladoshki:

Шановний пан не просто з'їздив до Аргентини та зняв туристичну програмку в стилі «про все потрохи» і десь на задвірках, між іншим, згадав про мате. Він присвятив усю програму мате.

Деякі улюблені моменти з відео:

1:54 «То плантація, бадиллям заросла?..».  

5:45 «Це вам не чайок, який по листочку скубають. То не є кава, де кожне зернятко зривають... Жербу легко підготувати: зірвав разом із тими патиками, кинув на землю та можна пити...».    

7:11 «Що це росте? Саджанець жерби. А заслінка навіщо, щоб місце позначити? Ні, це від сонця, щоб жербоньці не напекло в голівку. А чого бур’ян ніхто не прополює? Бо це не польські буряки...».

9:45 На цьому місці дехто вилазить із труби...

17:41 Особливе задоволення – супермаркет із цілим стендом жерби та 5-кілограмовою упаковкою «Colon’а». Цю упаковку ведучий  порівнює з пачкою корму для песиків.

Ми тут запашний слід жерби в мате-шафці винюхуємо, уявляю, які там аромати на секадерні витають...

19:35 І найцікавіше... Як запарити мате? Як перевірити температуру води? Правильно – пальчиком. Заб’ється? Не заб’ється, якщо дати настоятися...

Прикольно постібався стосовно правильності матеювання. ;D Мовляв, парагвайці цими «дрібницями» не переймаються. :) Увага: не намагайтеся повторити самостійно! У відео жартують! Ми ж рекомендуємо дотримуватися правильних методик матеювання. :yerbadrinker: :reader:

Під час програми засвітилися марки «Yo-La-Vi», «La Oberena», «CBSe» й ін., а також знамениті автомати з гарячою водою, брендовані «Pajarito», «Rosamonte» і «Romance».



P. S. Ось іще є відео з Войцехом про терере>>
« Последнее редактирование: 03 Февраля 2016, 03:59:47 от DIaMONd88 »

Оффлайн DIaMONd88

Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #98 : 18 Января 2016, 02:40:19 »
Еспорт жерби мате збільшився на 21%
12 січня 2016

За даними електронної системи зовнішньої торгівлі Центрального банку Парагваю (BCP), 2015-ого на ринки всього світу було експортовано 1.266 тонн жерби,  що на 21% більше в порівнянні з показниками 2014 року.

Експорт продукту приніс парагвайським виробникам дохід у 3,4 мільйони доларів США – тобто, згідно з оприлюдненими даними, на 15% більше, ніж у 2014. За останні п'ять років експорт такого товару зріс у два рази (2011-ого становив близько 603 тонни). Доходи зросли в три рази: з 1.095.000 доларів у 2011 до 3.400.000 доларів у 2015 році.

Згідно із записами банків, Іспанія здійснює найбільші закупівлі мате. Європейська країна, у якій мешкають мільйони парагвайців, замовляє 25% від загального обсягу парагвайського експорту жерби. Серед інших найпотужніших імпортерів – Болівія, Чилі, Туреччина та Німеччина.

Наразі виробництво жерби в Парагваї перевищує 92.000 тонн на території 20.000 га, 98% трави задовольняють потреби місцевих.

Джерело>>


Оффлайн DIaMONd88

Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #97 : 15 Января 2016, 03:52:54 »
Щодо ринків, то Pajarito підкорює чилійський ринок. Туди було надіслано 27 тонн жерби. Охоче приймають «парагвайку» у Перу, Мексиці, Південні Африці (в останній мате ще не надто популяний, однак там замовили невелику партію трави, що, за словами Міріан, означає відкриття ринку).


Задля цікавості можна завітати на сайт yerbamatesouthafrica.com>> І дійсно, у них там головно представлений "Щиглик", а ще - "Meta Mate", "Barao" і цікаві глиняні матеро.

А ось і ламерседівське підкорення китайського ринку: :) 



Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #96 : 14 Января 2016, 01:23:59 »
Вот вам ещё йербатера Lauro Raatz глазами инсайдера:

"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #95 : 25 Декабря 2015, 01:48:43 »
Хотелось бы услышать мнение знатоков об этом видео (конкретно про мате первые 20 минут). Выступает представитель самой активно продвигаемой марки в России.
https://www.youtube.com/watch?v=fnW_K3_QXKE
У меня вызвала недоумение информация про ухудшение качества йербы из-за "злобных промышленников". Ну да, понятно, что промышленность накладывает свой отпечаток, но тут упоминаются какие-то немыслимые вещи, вроде повсеместной ароматизации и смешивание продукта со старым сырьём. На сколько всё это соответствует истине? По словам этого аргентинца выходит, что хорошего мате сейчас практически нет, кроме продвигаемой ими марки.

Посмотрел. Старался внимательно слушать, но для полного осмысления нужно раза 3-4.
Презентация в целом неплохая, чётко расставлены акценты на: 1) что есть напиток, 2) что есть продукт йерба мате; 3) как готовится и из чего пьётся (придираться не будем уж сильно).
Не обошлось и без "креативов":

1) листья - это к деспаладам, к обычной элабораде уместнее использовать термин: фракции, разъясняя что в них входит (листья, измельчённые веточки и "пыль" от дробления первого и второго) - но ладно, спишем это на желание упростить процесс презентации для неподготовленной публики;
1) "тыква - моветон" это жесть... в городах ещё может отчасти и поверю, но никак не в провинциях...или тогда алюминевые матеро тоже моветон?  :vspomnil:
2) "правильно произведённый мате не повышает давления" - чушь, ЛЮБОЙ мате повысит давление в той или иной мере если его выпить непомерно много (100 г и больше в сутки).
3) "чайное" и "кофейное" похмелье это  :bugaga:
4) а "матеин - это тот же кофеин после года выдержки" - это просто  :podstulom:
Наверное тогда бы йербу добывали путём вылёживания пачек с молотым кофе  :vspomnil:
Тут я соглашусь с коллегой по белорусскому цеху, что выдержка 3 года и больше - это банальная просрочка на год и больше, кому-то нравится, кому-то даже "к лицу" но не всем и не всегда по вкусу. ЗАПАХ СЛАБЕЕТ -ФАКТ! Не говоря уже обо всём остальном :reader: :vspomnil:

Про промышленность и фермеров, да многое сказал по делу: INYM действительно представлен топ-менеджерами крупных производителей, элементы "педального регулирования" цен на сырье и готовую продукцию - очевидны, хим.удобрения, ароматизаторы и ускоренная сушка действительно имеют место, забыл правда сказать про газ и его вредность (?), скупают разное сырьё у разных фермеров (имеется ввиду с 4-х, 5-ти и 10-15летних деревьев насколько я его понял, а не год два или три пролежавшую на складе канчаду - фермеры не занимаются помолом, как правило) - всё это есть, только чего паниковать если делается с умом? Тот же Росамонте следуя его логике - должен быть "ужасно некачественным" но практика и наши рейтинги показывают обратное! Где логика, господа?

PS: При всём этом не постесняюсь выразить тов.Андресу Леонардо вполне искренний респект :respect: за просвещение масс в отношении произношения названия, культуры пития напитка ну и конечно бредовости всяких "вызываний рака" и прочей "наркоманщины"  :obstenu:
« Последнее редактирование: 22 Января 2016, 01:57:32 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15