Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Производство и сертификация Yerba Mate  (Прочитано 65417 раз)

Description:

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #100 : 03 Февраля 2016, 03:32:46 »
Інший бік калабаси або дитяча праця під час збору врожаю жерби мате

Готуючи собі чергову порцію смачного мате, ми навіть не замислюємося, як була зібрана жерба для нашого напою. На превеликий жаль, під час заготівлі мате-урожаю донині часто вдаються до дитячої праці. На цю тему було знято документальний фільм під назвою «Мені подобається мате без дитячої праці», який ви можете переглянути нижче, а також організовано збір підписів задля створення нової системи сертифікації мате. Ініціатори проекту планують заручитися підтримкою 100.000 людей. Наразі уже зібрано 40.000 підписів. Коли будуть накопичені папери з повною кількістю автографів, організатори зможуть вимагати від виробників запровадження вищезгаданої сертифікації: на пачках із жербою писатимуть «Жерба, виготовлена без використання дитячої праці».

Фільм є формою протесту проти дитячої праці й інструментом, який заохотить людей ставити та збирати підписи.

Сім'ї та їхніх дітей, які працюють на tarefa (плантаціях із вирощування падубів парагвайських) називають tarefero. Часто люди, які вживають мате, не уявляють, у яких умовах живуть ці робітники. Житлом для них слугують дерев'яні ящики та імпровізовані намети в передмісті. Діти не мають доступу до освіти, вживають забруднену воду, а в деяких випадках оселяються зі своїми сім'ями й по 22 дні проводять без ванни.

Малеча починає працювати в віці 4–10 років. Основною стравою, яку вони вживають двічі на день, є смажені коржі з борошна, води та солі. Діти перебувають в контакті з хімічними речовинами та небезпечними для їхнього віку інструментами. Більшість із них узагалі не ходить до школи та не має часу на забави.

Крізь сльози колишня тарефера й мати вісьмох дітей, котра потрапила до документального фільму, розповідає, що хлопчикам доводиться день-два ходити голими, поки їхній одяг сушиться. Усе через те, що сім'ї не мають достатніх коштів на придбання дітям убрання.

Організатори проекту вважають, що шанувальники мате несуть відповідальність за цих людей, тож вони мають усвідомити неприємну реальність і зробити все, щоб її виправити.

Зібрані дані засвідчують, що 90% жерби, яку споживають в Аргентині, та 60% тієї трави, яку можна придбати за кордоном країни, вирощують у Місьйонес із використанням дитячої праці. 16% дітей, дітей тареферо, ніколи не ходили до школи й увесь час задіяні на сільськогосподарських роботах, де допомагають своїм родинам. Що стосується їхніх умов проживання, то 80% цих сімей користуються вуличними вбиральнями й майже 50% не забезпечені питною водою.

За матеріалами lanacion.com.ar>>

Інформація за 29 січня 2016

I like Mate without child labor

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #99 : 23 Января 2016, 05:29:00 »
● польський мандрівник, письменник і журналіст Wojciech Cejrowski, який часто ходить босоніж, любить сорочки в гавайському стилі та мате.


Подивився відео з паном Войцехом, отримав купу задоволення, чого й вам раджу. :vladoshki:

Шановний пан не просто з'їздив до Аргентини та зняв туристичну програмку в стилі «про все потрохи» і десь на задвірках, між іншим, згадав про мате. Він присвятив усю програму мате.

Деякі улюблені моменти з відео:

1:54 «То плантація, бадиллям заросла?..».  

5:45 «Це вам не чайок, який по листочку скубають. То не є кава, де кожне зернятко зривають... Жербу легко підготувати: зірвав разом із тими патиками, кинув на землю та можна пити...».    

7:11 «Що це росте? Саджанець жерби. А заслінка навіщо, щоб місце позначити? Ні, це від сонця, щоб жербоньці не напекло в голівку. А чого бур’ян ніхто не прополює? Бо це не польські буряки...».

9:45 На цьому місці дехто вилазить із труби...

17:41 Особливе задоволення – супермаркет із цілим стендом жерби та 5-кілограмовою упаковкою «Colon’а». Цю упаковку ведучий  порівнює з пачкою корму для песиків.

Ми тут запашний слід жерби в мате-шафці винюхуємо, уявляю, які там аромати на секадерні витають...

19:35 І найцікавіше... Як запарити мате? Як перевірити температуру води? Правильно – пальчиком. Заб’ється? Не заб’ється, якщо дати настоятися...

Прикольно постібався стосовно правильності матеювання. ;D Мовляв, парагвайці цими «дрібницями» не переймаються. :) Увага: не намагайтеся повторити самостійно! У відео жартують! Ми ж рекомендуємо дотримуватися правильних методик матеювання. :yerbadrinker: :reader:

Під час програми засвітилися марки «Yo-La-Vi», «La Oberena», «CBSe» й ін., а також знамениті автомати з гарячою водою, брендовані «Pajarito», «Rosamonte» і «Romance».



P. S. Ось іще є відео з Войцехом про терере>>
« Последнее редактирование: 03 Февраля 2016, 03:59:47 от DIaMONd88 »

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #98 : 18 Января 2016, 02:40:19 »
Еспорт жерби мате збільшився на 21%
12 січня 2016

За даними електронної системи зовнішньої торгівлі Центрального банку Парагваю (BCP), 2015-ого на ринки всього світу було експортовано 1.266 тонн жерби,  що на 21% більше в порівнянні з показниками 2014 року.

Експорт продукту приніс парагвайським виробникам дохід у 3,4 мільйони доларів США – тобто, згідно з оприлюдненими даними, на 15% більше, ніж у 2014. За останні п'ять років експорт такого товару зріс у два рази (2011-ого становив близько 603 тонни). Доходи зросли в три рази: з 1.095.000 доларів у 2011 до 3.400.000 доларів у 2015 році.

Згідно із записами банків, Іспанія здійснює найбільші закупівлі мате. Європейська країна, у якій мешкають мільйони парагвайців, замовляє 25% від загального обсягу парагвайського експорту жерби. Серед інших найпотужніших імпортерів – Болівія, Чилі, Туреччина та Німеччина.

Наразі виробництво жерби в Парагваї перевищує 92.000 тонн на території 20.000 га, 98% трави задовольняють потреби місцевих.

Джерело>>


Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #97 : 15 Января 2016, 03:52:54 »
Щодо ринків, то Pajarito підкорює чилійський ринок. Туди було надіслано 27 тонн жерби. Охоче приймають «парагвайку» у Перу, Мексиці, Південні Африці (в останній мате ще не надто популяний, однак там замовили невелику партію трави, що, за словами Міріан, означає відкриття ринку).


Задля цікавості можна завітати на сайт yerbamatesouthafrica.com>> І дійсно, у них там головно представлений "Щиглик", а ще - "Meta Mate", "Barao" і цікаві глиняні матеро.

А ось і ламерседівське підкорення китайського ринку: :) 



Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Laska
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8793
  • Лайков: 988
  • Координатор Клуба
  • Yerba favorita:: Laska
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #96 : 14 Января 2016, 01:23:59 »
Вот вам ещё йербатера Lauro Raatz глазами инсайдера:

"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Laska
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8793
  • Лайков: 988
  • Координатор Клуба
  • Yerba favorita:: Laska
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #95 : 25 Декабря 2015, 01:48:43 »
Хотелось бы услышать мнение знатоков об этом видео (конкретно про мате первые 20 минут). Выступает представитель самой активно продвигаемой марки в России.
https://www.youtube.com/watch?v=fnW_K3_QXKE
У меня вызвала недоумение информация про ухудшение качества йербы из-за "злобных промышленников". Ну да, понятно, что промышленность накладывает свой отпечаток, но тут упоминаются какие-то немыслимые вещи, вроде повсеместной ароматизации и смешивание продукта со старым сырьём. На сколько всё это соответствует истине? По словам этого аргентинца выходит, что хорошего мате сейчас практически нет, кроме продвигаемой ими марки.

Посмотрел. Старался внимательно слушать, но для полного осмысления нужно раза 3-4.
Презентация в целом неплохая, чётко расставлены акценты на: 1) что есть напиток, 2) что есть продукт йерба мате; 3) как готовится и из чего пьётся (придираться не будем уж сильно).
Не обошлось и без "креативов":

1) листья - это к деспаладам, к обычной элабораде уместнее использовать термин: фракции, разъясняя что в них входит (листья, измельчённые веточки и "пыль" от дробления первого и второго) - но ладно, спишем это на желание упростить процесс презентации для неподготовленной публики;
1) "тыква - моветон" это жесть... в городах ещё может отчасти и поверю, но никак не в провинциях...или тогда алюминевые матеро тоже моветон?  :vspomnil:
2) "правильно произведённый мате не повышает давления" - чушь, ЛЮБОЙ мате повысит давление в той или иной мере если его выпить непомерно много (100 г и больше в сутки).
3) "чайное" и "кофейное" похмелье это  :bugaga:
4) а "матеин - это тот же кофеин после года выдержки" - это просто  :podstulom:
Наверное тогда бы йербу добывали путём вылёживания пачек с молотым кофе  :vspomnil:
Тут я соглашусь с коллегой по белорусскому цеху, что выдержка 3 года и больше - это банальная просрочка на год и больше, кому-то нравится, кому-то даже "к лицу" но не всем и не всегда по вкусу. ЗАПАХ СЛАБЕЕТ -ФАКТ! Не говоря уже обо всём остальном :reader: :vspomnil:

Про промышленность и фермеров, да многое сказал по делу: INYM действительно представлен топ-менеджерами крупных производителей, элементы "педального регулирования" цен на сырье и готовую продукцию - очевидны, хим.удобрения, ароматизаторы и ускоренная сушка действительно имеют место, забыл правда сказать про газ и его вредность (?), скупают разное сырьё у разных фермеров (имеется ввиду с 4-х, 5-ти и 10-15летних деревьев насколько я его понял, а не год два или три пролежавшую на складе канчаду - фермеры не занимаются помолом, как правило) - всё это есть, только чего паниковать если делается с умом? Тот же Росамонте следуя его логике - должен быть "ужасно некачественным" но практика и наши рейтинги показывают обратное! Где логика, господа?

PS: При всём этом не постесняюсь выразить тов.Андресу Леонардо вполне искренний респект :respect: за просвещение масс в отношении произношения названия, культуры пития напитка ну и конечно бредовости всяких "вызываний рака" и прочей "наркоманщины"  :obstenu:
« Последнее редактирование: 22 Января 2016, 01:57:32 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Yegor

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 437
  • Лайков: 24
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #94 : 24 Декабря 2015, 22:39:56 »
Хотелось бы услышать мнение знатоков об этом видео (конкретно про мате первые 20 минут). Выступает представитель самой активно продвигаемой марки в России.
https://www.youtube.com/watch?v=fnW_K3_QXKE
У меня вызвала недоумение информация про ухудшение качества йербы из-за "злобных промышленников". Ну да, понятно, что промышленность накладывает свой отпечаток, но тут упоминаются какие-то немыслимые вещи, вроде повсеместной ароматизации и смешивание продукта со старым сырьём. На сколько всё это соответствует истине? По словам этого аргентинца выходит, что хорошего мате сейчас практически нет, кроме продвигаемой ими марки.

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #93 : 07 Октября 2015, 02:45:06 »
А вот как быть с таким аспектом производства, как выдержка? Меня интересует вопрос, становится ли йерба лучше с течением времени, подобно тем же пуэрам? По идее, в герметичной упаковке, как у того же Rosamonte Plus, мате должен продолжать "бродить".


Якщо ще не встигли знайти, вам сюди: «Витримка».

Оффлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3232
  • Лайков: 466
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #92 : 04 Октября 2015, 19:03:58 »
Егор, не поленитесь поршерстить форум. Обсуждалась тема и не раз. Если кратко: становится хуже, йерба - не пуэр...достаточно глянуть на то как пуэр становится пуэром)
all phenomena are empty

Оффлайн Yegor

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 437
  • Лайков: 24
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #91 : 04 Октября 2015, 16:49:34 »
А вот как быть с таким аспектом производства, как выдержка? Меня интересует вопрос, становится ли йерба лучше с течением времени, подобно тем же пуэрам? По идее, в герметичной упаковке, как у того же Rosamonte Plus, мате должен продолжать "бродить".

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #90 : 20 Сентября 2015, 23:26:25 »
Інноваційні продукти на основі мате

Міріан Раатс стимулює розвиток нових продуктів, приготованих із додаваняням косідо.

Міріан Раатс, директор Yerbatera Lauro Raatz (якому належить бренд Pajarito) повідомила про низку продуктів, які підприємство планує виробляти з додаванням мате. Серед імовірних товарів – печиво, соки, алкогольні коктейлі, морозиво тощо.

Виробництво впроваджується після дегустацій, проведених під час різних заходів: якщо споживачам подобається запропоноване, то товар іде на конвеєр.

Однією з розробок компанії є мате-автомат, який готуватиме холодний варіант мате та мате з молоком. Розглядається використання в цих машинах розчинного мате (косідо).

Щодо ринків, то Pajarito підкорює чилійський ринок. Туди було надіслано 27 тонн жерби. Охоче приймають «парагвайку» у Перу, Мексиці, Південні Африці (в останній мате ще не надто популяний, однак там замовили невелику партію трави, що, за словами Міріан, означає відкриття ринку). Цього тижня продукцію Pajarito замовила Туреччина. Цю подію представники бренду вважають значним досягненням.

Жербатера має виробничу потужність до 15 тонн у день, але робота підприємства залежить від попиту. Наразі виробництво сягає 300 тонн жерби на місяць. 

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #89 : 19 Сентября 2015, 17:32:43 »
Свіжий репортаж із шимаррао-цеху. Тут у подробицях показали потужності виробництва. Продемонстроване в відео підприєммство здатне, приміром, пакувати 3 пачки трави за 40 секнуд і 200 т єрви за місяць.



Оффлайн Se1art

  • Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Сообщений: 689
  • Лайков: 10
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #88 : 16 Декабря 2014, 16:12:28 »
Такое мне только сниться... что б как на шестой фотке, что б все вокруг релаксировали, пили йербу и не задавали глупых вопросов :yerbamigos:

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #87 : 14 Декабря 2014, 21:46:02 »
Група бразильских шанувальників єрви вирішила відтворити традиційний процес збору та обробки каа.

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2321
  • Лайков: 116
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Производство и сертификация Yerba Mate
« Ответ #86 : 12 Декабря 2014, 03:00:54 »
Таблиця стадій обробки падуба від "Cachamai".

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15