Не бийте ногами, але ось як це роблю я, самоучка. Перепробував багато способів, але зупинився приблизно на тому що намальоване на пачці "Крауса":
1. Насипаю 2 / 3.
2. Закриваю долонею, перевертаю і трушу.
3. Перевертаю назад, але не повністю, так щоб єрба була струшена до однієї зі стінок. Калабас залишаю нахиленим.
4. Заливаю холодною водою, десь 1/4, чекаю щоб уся єрба добре змочилась, 2-5 хв. Калабас тримаю нахиленим.
5. Повертаю калабас в вертикальне положення, встромляю бомбіж'ю (тростяну), заливаю водою ~75 градусів. П'ю

Не заморочуюсь ні з шапкою, ні з чим... бомбіж'я не забивається, все чудово.