відтепер буду заводити таймер після їжі, рівно годину! Бо я пробував по-різному, до, після, під час... але зараз коли пригадую, не впевнений що я робив перерву на годину після їжі, максимум 30 хв, а там якраз іде травлення, і це має сенс... Дякую!
Прошу.
Ну, година – це не аксіома, це – лише приблизний час. Усе залежить від того, який ви тип харчів споживали. Якщо щось легке, то потрібно менше часу. Якщо ж гарненько поласували чимось м'ясним, то, може, і півтори-дві години знадобиться.
Цікаво, а що, бразильські мате п'ються виключно з поронго? В чому фішка?
По-перше, така традиція. Але не всі вважають за потрібне дотримуватися традицій. Будь-яку жербу чи єрву (у випадку з Бразилією) можна пити і з чашки, і з френч-преса. Але тут на сцену виходить іще й практичність. Як на мене, у поронго таку траву промивати найзручніше. Але тут, безумовно, найважливіший не так посуд, як тип бомбільї.
Тоді залишається Con Hierbas. Чи є достойні варіанти Con Hierbas в природі? Я розумію що це "на любителя", але я впевнений що тут на форумі такі любителі знайдуться, порадьтре плз Бажано не терере
Іронія в тому, що Con Hierbas якраз п'ють у вигляді терере.
Але я деякі пробував і в гарячому вигляді. Наприклад, Камбу з м'ятою та больдо. Пам'ятаю, ця марка найбільше сподобалася завдяки відсутності аж надто есенційного присмаку, який спостерігається в її колег. Правда, свіжої Камби я вже давно в продажу не зустрічав.
От сортов con hierbas и Compuesta рекомендую временно отказаться - в состав обычно входит мята, а это гарантированно раздражающий эффект.
Радісно вітаю пані Сову!
Але маю запитання: чи точно м'ята подразнює? Усі ми чули про її заспокійливий уплив на нервову систему, але ж її рекомендують і для лікування гастритів із шлунковими виразками, чи не так? То чому це вона має подразнювати?
И к вам вопрос - каков объем у вашего калабаса?
ЗЫ: вам нравится Rosamonte? попробуйте Suave из этой марки или Andresito (elaborado con palo) - он мягче
Так, цілковито погоджуюся. Об'єм має значення. І якщо Розу Дмитрівну, то точно не Преміум чи Еспесьяль (мої улюблені), оскільки вони якраз дуже жорстко поводяться з ШКТ.
Доволі м'які, на мою думку, іще й усілякі органіки, на кшталт Крауса. Але я їх п'ю дуже рідко, оскільки не люблю цього специфічного зеленавого присмаку, притаманного саме Краусу органіка й Андресіто.