Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Помогите новичку  (Прочитано 29525 раз)

Description:

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #30 : 06 Ноября 2017, 17:00:10 »
Вот! Разница, как и с любым другим концентратом - ложка кофе на чашку или на ведро).
Цитата: Rataplan
калабас великоват...очень).
Но, если калабас будет меньше,  а ложечек все так же 6,  то и концентрация будет жестче... Или и ложечек соответственно меньше кидать? :)
Вот я с калабасом, вроде ж небольшой совсем!  Может тут не 300 а меньше...

Цитата: Rataplan
Он вас без труда адаптирует к мате
Аж мурашки по коже, дайте индейские Боги чтоб єто стало так! :)
तत् त्वम् असि

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #29 : 06 Ноября 2017, 16:43:04 »
300 мл, как в руку прыгнул, так и все. А как размер калабаса может повлиять?  Ведь я пью всегда одинаковую порцию, не зависящую от калабаса -- 6 ложечек...
Вот! Разница, как и с любым другим концентратом - ложка кофе на чашку или на ведро).

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #28 : 06 Ноября 2017, 16:30:28 »
Щодо м'яти -- якщо con herbias можливий тільки в терере, то мені цей варіант в будь-якому випадку не підходить. Ну не уявляю я собі терере! Влітку ще зрозуміло, але зимою...
तत् त्वम् असि

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #27 : 06 Ноября 2017, 16:26:41 »
Шалом, любезный DIaMONd88 )) :yerbamigos:
Что до мяты → на нервную систему успокаивающий эффект - это таки да!
Но в остальном - как в классических учебниках по фармакологии - местный раздражающий эффект, на слизистую оболочку особенно (а гастрит - это воспаление слизистой желудка, по обыкновению). Можно и проверить) Но методы не  очень "популярны" :vspomnil:

Шановний reptile, калабас великоват...очень).
Это объем на 2-3 собеседников)).
Рекомендую взять персональный калабасик на 100-150 мл. Практика показывает, что это самый комфортный и экономный объем, для наc "гринго")).
Он вас без труда адаптирует к мате  :ho4esh_mate:
Сорт Suave менее "крепкий и суровый" в силу обработки

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #26 : 06 Ноября 2017, 16:18:32 »
Здравствуйте, Сова!

Цитировать
И к вам вопрос - каков объем у вашего калабаса?

300 мл, как в руку прыгнул, так и все. А как размер калабаса может повлиять?  Ведь я пью всегда одинаковую порцию, не зависящую от калабаса -- 6 ложечек...

Цитировать
ЗЫ: вам нравится Rosamonte? попробуйте Suave из этой марки или Andresito (elaborado con palo) - он мягче

Как раз допиваю пачечку Suave, бомба! Но, как я понял, термин "Suave" относится к вкусовым качествам, а не к характеру матеинового действия. Єто не так?

Цитировать
Але маю запитання: чи точно м'ята подразнює?

Приєднуюсь до запитання, слідував саме цій логіці.

Цитировать
І якщо Розу Дмитрівну, то точно не Преміум чи Еспесьяль (мої улюблені), оскільки вони якраз дуже жорстко поводяться з ШКТ.

Якраз прямує до мене Еспесьяль наразі, ще не пробував... Як то кажуть, "та бл***ка печінка, ну наливай" :) Буду куштувати з обережністю, 1 раз на тиждень.

Цитировать
Доволі м'які, на мою думку, іще й усілякі органіки, на кшталт Крауса

Подумував про Краус Органіку вже давно... Замовлю! І Андресіто теж

Цитировать
Якщо ж гарненько поласували чимось м'ясним

Не їсу я м'яса, принципово (с) :)

Друзі, дуже дякую за підтримку!
Друзья, большое спасибо за поддержку!
तत् त्वम् असि

Онлайн DIaMONd88

Re: Помогите новичку
« Ответ #25 : 06 Ноября 2017, 15:10:12 »
відтепер буду заводити таймер після їжі,  рівно годину! Бо я пробував по-різному, до, після, під час... але зараз коли пригадую, не впевнений що я робив перерву на годину після їжі, максимум 30 хв,  а там якраз іде травлення, і це має сенс... Дякую!


Прошу. :yerbadrinker:

Ну, година – це не аксіома, це – лише приблизний час. Усе залежить від того, який ви тип харчів споживали. Якщо щось легке, то потрібно менше часу. Якщо ж гарненько поласували чимось м'ясним, то, може, і півтори-дві години знадобиться.

Цікаво, а що, бразильські мате п'ються виключно з поронго? В чому фішка?


По-перше, така традиція. Але не всі вважають за потрібне дотримуватися традицій. Будь-яку жербу чи єрву (у випадку з Бразилією) можна пити і з чашки, і з френч-преса. Але тут на сцену виходить іще й практичність. Як на мене, у поронго таку траву промивати найзручніше. Але тут, безумовно, найважливіший не так посуд, як тип бомбільї.

Тоді залишається Con Hierbas. Чи є достойні варіанти Con Hierbas в природі? Я розумію що це "на любителя", але я впевнений що тут на форумі такі любителі знайдуться, порадьтре плз :) Бажано не терере


Іронія в тому, що Con Hierbas якраз п'ють у вигляді терере. :) Але я деякі пробував і в гарячому вигляді. Наприклад, Камбу з м'ятою та больдо. Пам'ятаю, ця марка найбільше сподобалася завдяки відсутності аж надто есенційного присмаку, який спостерігається в її колег. Правда, свіжої Камби я вже давно в продажу не зустрічав.



От сортов con hierbas и Compuesta рекомендую временно отказаться - в состав обычно входит мята, а это гарантированно раздражающий эффект.


Радісно вітаю пані Сову! ]:D

Але маю запитання: чи точно м'ята подразнює? Усі ми чули про її заспокійливий уплив на нервову систему, але ж її рекомендують і для лікування гастритів із шлунковими виразками, чи не так? То чому це вона має подразнювати?

И к вам вопрос - каков объем у вашего калабаса?
ЗЫ: вам нравится Rosamonte? попробуйте Suave из этой марки или Andresito (elaborado con palo) - он мягче :ho4esh_mate:


Так, цілковито погоджуюся. Об'єм має значення. І якщо Розу Дмитрівну, то точно не Преміум чи Еспесьяль (мої улюблені), оскільки вони якраз дуже жорстко поводяться з ШКТ.

Доволі м'які, на мою думку, іще й усілякі органіки, на кшталт Крауса. Але я їх п'ю дуже рідко, оскільки не люблю цього специфічного зеленавого присмаку, притаманного саме Краусу органіка й Андресіто.

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #24 : 06 Ноября 2017, 13:00:37 »
Приветствую, reptile)
Соглашусь с коллегой DIaMONd88 - пить мате лучше после еды
За бразильские сорта ничего не скажу, так и не получилось их "расчехлить" как следует, а по опыту - рекомендую вам аргентинские марки. Причем только con palo.
Парагвайские сорта будут жесткие с непривычки.
От сортов con hierbas и Compuesta рекомендую временно отказаться - в состав обычно входит мята, а это гарантированно раздражающий эффект.
И к вам вопрос - каков объем у вашего калабаса?
ЗЫ: вам нравится Rosamonte? попробуйте Suave из этой марки или Andresito (elaborado con palo) - он мягче :ho4esh_mate:

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #23 : 06 Ноября 2017, 11:07:51 »
DIaMONd88, дякую за швидку та конструктивну відповідь!

Вітаю. reptile, Ви просто не вживайте мате натще. Ідеальний варіант – через годину після їди. Якщо не виходить, то вживайте щось легке у прикуску з напоєм, так подразнення будуть мінімальними.
Так, відтепер буду заводити таймер після їжі,  рівно годину! Бо я пробував по-різному, до, після, під час... але зараз коли пригадую, не впевнений що я робив перерву на годину після їжі, максимум 30 хв,  а там якраз іде травлення, і це має сенс... Дякую!

Найм'якіші, як на мене, за дією на кишківник і шлунок сорти мате – бразильські. Але щоб їх "приручити", Вам доведеться певний час погратися з куями (поронго) і бомбами.
Цікаво, а що, бразильські мате п'ються виключно з поронго? В чому фішка?

Щодо того, чи можна пити ще щось із калабаси? Зустрічав і таке в мережі, але за свою чотирирічну практику матеювання жодного разу до такого не вдавався. У моїй свідомості калабаси ідентифікуються лише з мате. Так само, як і фарфорові китайські чаші – із чаюваннями, а не зі споживанням кави.
Так, цілковито має сенс.
Тоді залишається Con Hierbas. Чи є достойні варіанти Con Hierbas в природі? Я розумію що це "на любителя", але я впевнений що тут на форумі такі любителі знайдуться, порадьтре плз :) Бажано не терере
तत् त्वम् असि

Онлайн DIaMONd88

Re: Помогите новичку
« Ответ #22 : 06 Ноября 2017, 05:34:39 »
Вітаю. reptile, Ви просто не вживайте мате натще. Ідеальний варіант – через годину після їди. Якщо не виходить, то вживайте щось легке у прикуску з напоєм, так подразнення будуть мінімальними.

Найм'якіші, як на мене, за дією на кишківник і шлунок сорти мате – бразильські. Але щоб їх "приручити", Вам доведеться певний час погратися з куями (поронго) і бомбами.

Щодо того, чи можна пити ще щось із калабаси? Зустрічав і таке в мережі, але за свою чотирирічну практику матеювання жодного разу до такого не вдавався. У моїй свідомості калабаси ідентифікуються лише з мате. Так само, як і фарфорові китайські чаші – із чаюваннями, а не зі споживанням кави.


Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #21 : 05 Ноября 2017, 19:47:45 »
Шановні колеги!
Проблема така.
П'ю десь 3 місяці, словами важко передати як полюбив єрбу: смак, дію, філософію.

Звичайно, про 2/3 калабаса мови покищо не йде, сиплю десь 6 чайних ложечок. 1-2 заходи в день.
Маю на фоні цього невеличкі проблеми з ШКТ: булькає, тягне, відчуття голоду, коротше гастрит.
(Якраз співпало так що сталося загострення хронічних болячок осіннє, і якраз через деякий час я познайомився з цим божественим напоєм).


Я майже впевнений, що через деякий час це минеться. Про відміну або пропускання днів немає і мови. :)
Тому, власне питання:

1. Порадьте сорти мате, якомога більш м'які по характеру матеїнової дії, але максимально класні по смаковим якостям, на вашу думку.

2. Можливо, є сенс на деякий час переключатись на парагвайські мікси з травами? (там де самого мате менше) Я покищо не знайомий ні з Парагваєм, ні з міксами, тому тут також треба порада: що купувати, як готувати (виключно терере?), і чи взагалі це має сенс.

3. Чи практикує хтось пиття з калабасу щось ОКРІМ мате? Просто трав'яні чаї, наприклад. Чи це збочення? Справа в тому, що значну частину задоволення мені приносить сам ритуал, а також особливий присмак калабасу, і, можливо, таким чином я зможу зменшити споживання мате на деякий час, поки шлунок попустить.

Сподіваюсь на ваше розуміння і підтримку! Дякую!
« Последнее редактирование: 08 Ноября 2017, 23:41:59 от Cebador »
तत् त्वम् असि

Оффлайн Shubhan

  • "..чего ты Ждёшь?"
  • Матейро
  • ****
  • Сообщений: 329
  • Лайков: 0
  • will Be Together Totally)
Re: Помогите новичку
« Ответ #20 : 04 Октября 2015, 02:13:02 »
Пробуйте -и,, обрящете,, -сначала из грубых сравнений,, полярностей,,  марок мАте -стран (производителей), потом, крепости-мягкости, вкуса и ь.д. Придете к оптимум Своего мАте-я так иду, по крайней мере)
Всегда СВАМИ!))

Оффлайн Jerry

Re: Помогите новичку
« Ответ #19 : 06 Февраля 2014, 16:12:16 »
Может можно что-то исходя из этого скудного набора подобрать что-то похожее?
Или что вообще стоит попробовать? Что-то, так сказать, общепризнанное?
Спасибо! :ho4esh_mate:


Ваш комент ще раз доводить, що смаки в кожного свої, тому треба орієнтуватися на персональні вподобання. Наскільки я зрозумів, Вам більше до душі парагвайські марки мате. Спробуйте тоді "Jerovia Organica", "Kamba" (без домішок, можна з м'яткою), "La Rubia". Щось із цього, певно, має сподобатися. А взагалі завітайте в розділ "Аргентина vs Парагвай: Обсуждение сортов и марок матэ">>  і ще в підрозділ "Аргентина vs Парагвай: "Йербакиоск: быстрый доступ">>, там для Вас знайдеться чимало цікавого на цю тему.

Стосовно вашого порівняння аргентинської та парагвайської жерби в нас тут є ціла дискусія: "Так Аргентина или Парагвай? Ваши мате-предпочтения">>

До речі, спробуйте "Росамонте Еспесьяль" і "Преміум". Вони, як на мене, відчутно відрізняються від класичної "Рози" в ліпший бік.

Смачного :ho4esh_mate:


Та я от саме сюди і написав, тому що я не обговорювати конкретні марки хочу, а почути, може якісь пропозиції, рекомендації...
Дякую за відгук! Обов'язково почитаю коментарі про ці марки, і, напевно, щось оберу для себе, "на пробу" :)

Онлайн DIaMONd88

Re: Помогите новичку
« Ответ #18 : 06 Февраля 2014, 15:54:25 »
Может можно что-то исходя из этого скудного набора подобрать что-то похожее?
Или что вообще стоит попробовать? Что-то, так сказать, общепризнанное?
Спасибо! :ho4esh_mate:


Ваш комент ще раз доводить, що смаки в кожного свої, тому треба орієнтуватися на персональні вподобання. Наскільки я зрозумів, Вам більше до душі парагвайські марки мате. Спробуйте тоді "Jerovia Organica", "Kamba" (без домішок, можна з м'яткою), "La Rubia". Щось із цього, певно, має сподобатися. А взагалі завітайте в розділ "Аргентина vs Парагвай: Обсуждение сортов и марок матэ">>  і ще в підрозділ "Аргентина vs Парагвай: "Йербакиоск: быстрый доступ">>, там для Вас знайдеться чимало цікавого на цю тему.

Стосовно вашого порівняння аргентинської та парагвайської жерби в нас тут є ціла дискусія: "Так Аргентина или Парагвай? Ваши мате-предпочтения">>

До речі, спробуйте "Росамонте Еспесьяль" і "Преміум". Вони, як на мене, відчутно відрізняються від класичної "Рози" в ліпший бік.

Смачного :ho4esh_mate:



« Последнее редактирование: 06 Февраля 2014, 15:59:57 от DIaMONd88 »

Оффлайн Jerry

Re: Помогите новичку
« Ответ #17 : 06 Февраля 2014, 14:47:38 »
Не знал куда написать, и подумал что эта тема в принципе подойдет..
Вопрос таков: кто что может посоветовать попробовать? Я пробовал Pajarito Tradicional, Cuatro Caminos, Don Justo, Rosamonte Classic, Риос классик, и ЭкоМате.
Из всего очень понравился Pajarioto. Сразу за птичкой - Rosamonte. Уступает птичке, но мне понравился. Cuatro Caminos брал просроченный, но не плохо. ЭкоМате... Ну для аналогии - примерно как более-менее нормальный ширпотребный, магазинный черный чай. Я имею ввиду пить вполне можно(как по мне), и, каждый день. Легко, без напряга, приятно. Don Justo и Риос как-то вообще не понравились.
Может можно что-то исходя из этого скудного набора подобрать что-то похожее?
Или что вообще стоит попробовать? Что-то, так сказать, общепризнанное?
Спасибо! :ho4esh_mate:

Онлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8574
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Помогите новичку
« Ответ #16 : 27 Октября 2011, 21:57:11 »
Говорят в пакетах закисает  быстрее, да и заправлять в бутылку неудобно, но это теоретически, практики у меня пока нет...

Не знаю, что там закисает и у кого  :vspomnil: :vspomnil:  :obstenu:...йерба вообще не из тех напитков, которые быстро киснут  :reader: :drinkcoffee: :porvu:
Вот запихивать пакеты даже в узкогорловой термос неудобно, не то что в бутылку - это факт  :obstenu:...
С другой стороны: а что мешает, засыпать йербу, настоять слегка, а потом отфильтровать и перелить? Качественно будет лучше чем всякий "instant"....как говорят заядлые кофеманы: "растворимый кофе - это что пил, что радио слушал"...хоть я растворимый мате и не пробовал, но предполагаю, что тезис этот справедлив и к нашему случаю.
« Последнее редактирование: 27 Октября 2011, 22:00:58 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15