Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Помогите новичку  (Прочитано 29528 раз)

Description:

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #45 : 07 Ноября 2017, 18:14:18 »
Вах, красотища!
Кстати, совсем маленький калабас мне так и не удалось найти :(
Перемерял мензуркой -- 200 мл :( :(
Что делать, искать дальше,  или таким тоже получится?

Я вот сейчас мониторю 3-4 интернет магазина,  нигде нет именно масеньких,  как вот у вас.
Я хочу такой!

Upd:
Только что мне мой диллер по телефону сообщил что сейчас с калабасами в Украине вообще проблема, т.к. поставщик калабасов в Украину один на всех, и у него сейчас "пробел".

Успокойте меня плз:  на 200 мл сойдет, если я не буду набирать его полностью, а оставлять 2 см до горлышка?
तत् त्वम् असि

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #44 : 07 Ноября 2017, 17:58:26 »
Да я уже давно "не парюсь" этими вопросами))
як кому до уподобання. :ho4esh_mate:
А вот мой модельный ряд (не менялся с 2011 г.)
ЗЫ: маленький калабасик особенно люблю - моя "скорая помощь", объем 110 мл.
На поронго (калабас на ножках) кольцо снимается, но проблем с колониями грибков, запахом и прочими ктулху ни разу не возникало (если не налить молока)
Гуампа (стальной стакан для терере) - авторская работа сестры)

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #43 : 07 Ноября 2017, 17:47:04 »
Я перечитав тему про калабаси, плісняву, і т.д., про те як калабас починає "дихати вільно" після того як господар знімає кільце.
Плюс, є щось особливе в ПРОСТО гарбузику, щось етнічно-природнє, просте, мінімалістичне, імхо. Навіть виглядає краще, вільно!
По м'якості металу припускаю що це був алюміній. Я тільки трохи дьорнув і кільце злізло, наче саме хотіло.

А у вас з кільцем?
Це збільшує строк служби калабасу?
तत् त्वम् असि

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #42 : 07 Ноября 2017, 17:28:24 »
Запитання інтимне → а чим не подобається металеве кільце на калабасику?

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #41 : 07 Ноября 2017, 13:46:30 »
Приніс гарбузика додому, одразу зняв металеве кільце, засипав на 3/4 Nobleza Gaucha (ну не Розою Дмитрівною ж!), поставив в темне місце, хай вбирає...
Доведеться сьогодні зробити вимушену технічну перерву  :yaplakal:  Поп'ю ромашечки, хай шлунок відпочине.
Відпишу завтра про перший нормальний раз з жербою!  :yahoo:
https://www.youtube.com/watch?v=s__rX_WL100
तत् त्वम् असि

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #40 : 06 Ноября 2017, 21:33:05 »
Чекаємо на пригоди маленького калабасика)
(маленьку бомбілью вже теж знайшли?)
Добре що ви це сказали, бо я і не подумав!
"Будем искать" (с)   O0
तत् त्वम् असि

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #39 : 06 Ноября 2017, 21:17:40 »
Rataplan, :love: :roza:
Все, грінго-калабас вже чекає, завтра в обід їду забирати!
Буду тримати вас в курсі моєї історії :)

Чекаємо на пригоди маленького калабасика)
(маленьку бомбілью вже теж знайшли?)

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #38 : 06 Ноября 2017, 18:22:53 »
Rataplan, :love: :roza:
Все, грінго-калабас вже чекає, завтра в обід їду забирати!
Буду тримати вас в курсі моєї історії :)
तत् त्वम् असि

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #37 : 06 Ноября 2017, 18:00:24 »
А, дошло!
Те 6 ложек что я сыплю могут оказаться БОЛЬШЕ половины калабаса на 100 мл  :vspomnil:
Т.е. я гринго, мне нужен меньший калабас,  сыпать половину его и пить нормальное вкусное концентрированное мате, но в меньших количествах! (сыпать надо будет меньше, поскольку концентрация его будет выше и вкус будет норм)

Totally makes sense, как говорят!!

Все вiрно!  :love:

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #36 : 06 Ноября 2017, 17:48:52 »
ІМХО:
1. Помилка. Треба засипати 2/3 об`єму бо сам спосіб вживання мате - отримати концентрат промиванням. А не заварити.
2. Попробуйте воду, яка дозволить не обпікати слизові. Для мене це 65 градусів
3. Ніби правильно.
4. Помилка. Чекати 5 хв - це заварювання а не промивання. Я більше хвилини не чекаю при перших 5 заливках.
5. Правильно

Здається мені, що Ви п`єте дуже міцний через оте заварювання і дуже гарячий настій.
Ну і насамкінець, рекомендував би замість калабаса щось нейтральне - скло, кераміка, метал. Теоретично у калабасі можуть жити мікроорганізми, це може впливати на шлунок.
Все ІМХО, повторюсь.

ОМГ, я все зрозумів... Тепер усе стає на свої місця.  Замість того щоб робити промивку, я, виходить, саме ЗАПАРЮВАВ його,  через великий об'єм води, малу концентрацію...  Я все робив неправильно!
Без калабаса -- ее ніі, так я не зможу :)  Це для мене 80% задоволення

П.С. Я такий щасливий!! Добре що я вирішив вам написати! Походу, з ШКТ в мене все ок, я такий як усі, просто тупий :) І я зможу насолоджуватись концентрованим смаком без шкоди організму!
तत् त्वम् असि

Оффлайн Модест

  • Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
  • Сообщений: 102
  • Лайков: 16
  • Yerba favorita:: Rosamonte
Re: Помогите новичку
« Ответ #35 : 06 Ноября 2017, 17:43:20 »
ІМХО:
1. Помилка. Треба засипати 2/3 об`єму бо сам спосіб вживання мате - отримати концентрат промиванням. А не заварити.
2. Попробуйте воду, яка дозволить не обпікати слизові. Для мене це 65 градусів
3. Ніби правильно.
4. Помилка. Чекати 5 хв - це заварювання а не промивання. Я більше хвилини не чекаю при перших 5 заливках.
5. Правильно

Здається мені, що Ви п`єте дуже міцний через оте заварювання і дуже гарячий настій.
Ну і насамкінець, рекомендував би замість калабаса щось нейтральне - скло, кераміка, метал. Теоретично у калабасі можуть жити мікроорганізми, це може впливати на шлунок.
Все ІМХО, повторюсь.

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #34 : 06 Ноября 2017, 17:40:40 »
А, дошло!
Те 6 ложек что я сыплю могут оказаться БОЛЬШЕ половины калабаса на 100 мл  :vspomnil:
Т.е. я гринго, мне нужен меньший калабас,  сыпать половину его и пить нормальное вкусное концентрированное мате, но в меньших количествах! (сыпать надо будет меньше, поскольку концентрация его будет выше и вкус будет норм)

Totally makes sense, как говорят!!
तत् त्वम् असि

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #33 : 06 Ноября 2017, 17:32:09 »
Поміряв щойно точно мензуркою -- 250 мл.
Цитата: Модест
6 чайних ложок на 300 мл це дуже мало. Чого нормально не приготувати?
Взагалі, опишіть детальніше як його готуєте і споживаєте. Може річ саме в цьому.

Я намагаюсь адаптуватись поступово :)

1. Засипаю я 6 гарних ложечок з гіркою
2. Воду нагріваю до 70-75.
3. Стряхую, бомбілью кладу, наливаю по стіночці, піднімається "шапочка", до верху залишається 0.5 - 1 см.
4. Чекаю 2-5 хв,  бо люблю гіркий конкретний смак. (! можливо в цьому проблема)
5. П'ю. Коли починає сьорбати -- доливаю.

Загалом роблю десь 4-5 доливок, поки не стане абсолютно лавадо.
Зазвичай пиття розтягується на добру годину.
Через деякий час після завершення церемонії починаються сайд-ефекти.

Цитата: Rataplan
Шесть ложек в чашке и шесть ложек в ведре. Разница ж?)
Цитата: Rataplan
А будет ли это на объем "рюмочка" или "ведерко"  - без разницы.

Я запутался...
तत् त्वम् असि

Оффлайн Rataplan

  • Yerba Hero
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1080
  • Лайков: 1
  • Compuesta? - No ofrece!
Re: Помогите новичку
« Ответ #32 : 06 Ноября 2017, 17:13:35 »
Цитировать
Ведь я пью всегда одинаковую порцию, не зависящую от калабаса -- 6 ложечек...
Шесть ложек в чашке и шесть ложек в ведре. Разница ж?)
Рекомендованная концентрация →  калабас (объем) засыпан мате на 1/2 (для новичка) и 2/3 для продвинутых.
А будет ли это на объем "рюмочка" или "ведерко"  - без разницы. Но малые объемы дешевле и лучше контролируются.
Ибо вдуть 1,5 литра настоя при начинающемся гастрите - оооо :vspomnil:

Оффлайн Модест

  • Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
  • Сообщений: 102
  • Лайков: 16
  • Yerba favorita:: Rosamonte
Re: Помогите новичку
« Ответ #31 : 06 Ноября 2017, 17:10:06 »
6 чайних ложок на 300 мл це дуже мало. Чого нормально не приготувати?
Взагалі, опишіть детальніше як його готуєте і споживаєте. Може річ саме в цьому.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15