Голосование

Терерé VS мате влітку/Терерé VS мате летом

Тільки терере
В основному терере
І терере, і мате
В основному мате
Тільки мате

Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Классический терерé  (Прочитано 87496 раз)

Description: в данной теме вы узнаете о парагвайском традиционном напитке терере и травах для него используемых

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #150 : 23 Января 2016, 04:47:23 »
Wojciech Cejrowski про терере


« Последнее редактирование: 03 Февраля 2016, 03:59:06 от DIaMONd88 »

Оффлайн unamarmota

Re: Классический терерé
« Ответ #149 : 08 Января 2016, 03:47:19 »
Кто, кроме жителей страны терере расскажет лучше об этом напитке?
https://www.youtube.com/watch?v=CIplaXmIIXg

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #148 : 06 Ноября 2014, 05:13:39 »
Глянув це відео, і пригадав літечко. Що ж, раджу й вам освіжити в пам'яті спогади про теплу пору й охолоджувальний терере. ::)



Оффлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3226
  • Лайков: 461
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Классический терерé
« Ответ #147 : 03 Августа 2014, 20:26:19 »
Pahadžusia z Siebadorom, asnoŭnyja fiški ŭ markietynhu i nacyjanaĺnych tradycyjach pamolu. I sapraŭdy dlia terere padydzie absalyutna liubaja yerba. nu, yak lyubaja)..yakaja-nebudz "barbacua 24 mes." - myakka kazshuchy ne samy tanny varyjant na terere)


=============================UA================================

Погоджуюсь з Себадором, головна особливість у маркетингу і початкових традиціях помолу. І справді для терере підійде абсолютно будь-яка жерба...як розуміти будь-яка? звичайно якась "барбакуа 24міс витримки" - м'яко кажучі не самий ліпший варіант  :yerbadrinker:
« Последнее редактирование: 03 Августа 2014, 23:33:07 от Cebador »
all phenomena are empty

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Laska
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8767
  • Лайков: 981
  • Координатор Клуба
  • Yerba favorita:: Laska
Re: Классический терерé
« Ответ #146 : 03 Августа 2014, 15:27:35 »
Запитання до знавців. Промоніторив цю тему й помітив, що про подібне, ніби, не говорили (якщо помиляюся - дайте посилання на пости). Так от. Чи знає хтось чим відрізняється жерба, на пачках якої пишуть "terere", від простої жерби? Звертаю увагу, що йдеться не про компуести, які здебільшого промивають холодною водою, а саме про звичайну траву, на упаковках якої написано "terere". Відрізняється така жерба за наповненням, витримкою або ще якимось показниками, через які її рекомендують саме для холодного варіанту, чи це просто маркетинговий хід? І, до речі, слово "terere" пишуть не тільки на парагвайських марках, які ми дуже любимо промивати крижаною водою, а й на упаковках із бразильською й аргентинською жербою. Наприклад, "Tucangua Oroye para Terere", "Barao Terere", "Pipore terere", "GAUCHO Chimarrao (Padrao TERERE)" тощо.



На мою думку - це звичайний маркетiнг, бо жерба з позначкою "para terere" зазвичай непогано смакує i в гарячому виглядi (виключення хiба що трава iз домiшками). Помелення також може вiдрiзнятись вiд майже канчади Pipore para terere до 100% деспалади в тому ж Oroye!   :yerbadrinker:
« Последнее редактирование: 03 Августа 2014, 23:33:59 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #145 : 03 Августа 2014, 02:28:36 »
Запитання до знавців. Промоніторив цю тему й помітив, що про подібне, ніби, не говорили (якщо помиляюся - дайте посилання на пости). Так от. Чи знає хтось чим відрізняється жерба, на пачках якої пишуть "terere", від простої жерби? Звертаю увагу, що йдеться не про компуести, які здебільшого промивають холодною водою, а саме про звичайну траву, на упаковках якої написано "terere". Відрізняється така жерба за наповненням, витримкою або ще якимось показниками, через які її рекомендують саме для холодного варіанту, чи це просто маркетинговий хід? І, до речі, слово "terere" пишуть не тільки на парагвайських марках, які ми дуже любимо промивати крижаною водою, а й на упаковках із бразильською й аргентинською жербою. Наприклад, "Tucangua Oroye para Terere", "Barao Terere", "Pipore terere", "GAUCHO Chimarrao (Padrao TERERE)" тощо.


Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Laska
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8767
  • Лайков: 981
  • Координатор Клуба
  • Yerba favorita:: Laska
Re: Классический терерé
« Ответ #144 : 25 Июня 2014, 23:15:38 »
Відчайдушний терерист :)

можно было б и без термоса прифотошопленного обойтись, мы в подобных ситуациях себя лишним не обременяли, а заправляли и пили прямо из горного потока  :mateforum:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #143 : 25 Июня 2014, 22:12:55 »
Відчайдушний терерист :)

Оффлайн Drinker

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 331
  • Лайков: 18
Re: Классический терерé
« Ответ #142 : 14 Июня 2014, 01:20:37 »
сейчас ещё могу вперемешку, а когда жара +30-/+ - выбирать не приходится: только терере, узбекский вариант не предлагать - не моё!

кстати сегодня допивал остатки прошлогодней Камбы со льдом и свежими фруктами  :mateforum:

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #141 : 12 Июня 2014, 13:14:47 »
Попри те, що надворі літо, помічаю, що відмовлятися від гарячого мате не хочеться. Більше того, п'ю мате частіше, аніж терере. Хотілося б дізнатися: а який варіант напою (гарячий чи холодний) і чому обираєте влітку ви?

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #140 : 11 Июня 2014, 19:11:39 »
Певно, для багатьох зовсім очевидна річ, однак для інших нагадаю: не відкладайте термоси в шафку для посуду; в них же не тільки гарячу воду можна тримати, а й крижану. 8)

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Laska
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8767
  • Лайков: 981
  • Координатор Клуба
  • Yerba favorita:: Laska
Re: Классический терерé
« Ответ #139 : 11 Июня 2014, 19:01:12 »
кстати, сперва пил в терере просто обычно охлажденную в холодильнике жидкость. Теперь же в сосуде(будь то бутылка или кувшин) должно быть, как минимум половина льда. И каждое начало сезона терере(где-то неделька) проходит с легким першением в горле) Но уж после! Уверен, без ледяной классики это совсем другой напиток.

лёд - это незаменимая вещь!  :mateforum:  :porvu: Главное не лениться его готовить...в "водной теме" кажется было про то, что идеально подходят упаковки от перепелиных яиц, но можно даже >>из-под таблеток-леденцов<<, такие ровненькие приятные "шайбочки" выходят  :champion:

правда в процессе ремонта где-то растерял все ледоформы и пью с обмёрзшей бутылки...лёд оттуда в поронго правда не вытрусишь  :vspomnil: зато можно приправить свежей земляникой, чем как раз сейчас и занимаюсь  :ho4esh_mate:
« Последнее редактирование: 11 Июня 2014, 19:36:26 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #138 : 08 Июня 2014, 23:11:17 »
кстати, сперва пил в терере просто обычно охлажденную в холодильнике жидкость. Теперь же в сосуде(будь то бутылка или кувшин) должно быть, как минимум половина льда. И каждое начало сезона терере(где-то неделька) проходит с легким першением в горле) Но уж после! Уверен, без ледяной классики это совсем другой напиток.


Еге ж, зміна матесезону на терересезон – це нова адаптація горла: з гарячого напою на крижаний :)

Я, до речі, теж, як виймав із холодильника пляшку, то вона по всій довжині була вкрита продовгуватою бурулькою (просто не згадав про це в тексті посту). Пляшка то лежала горизонтально одразу під морозилкою. І дійсно: вода кімнатної температури створює в терере зовсім не такий принадний смак, як крижана. :P

Оффлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3226
  • Лайков: 461
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Классический терерé
« Ответ #137 : 08 Июня 2014, 19:53:34 »
кстати, сперва пил в терере просто обычно охлажденную в холодильнике жидкость. Теперь же в сосуде(будь то бутылка или кувшин) должно быть, как минимум половина льда. И каждое начало сезона терере(где-то неделька) проходит с легким першением в горле) Но уж после! Уверен, без ледяной классики это совсем другой напиток.
all phenomena are empty

Оффлайн DIaMONd88

  • Модератор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 2315
  • Лайков: 112
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Классический терерé
« Ответ #136 : 08 Июня 2014, 17:14:35 »
Бутафорський шимаррао, про який я згудував у темі «Taragui» (Ответ #31), тепер задіяний у моєму терере.

Інтегрею в церепт сезонні щедроти. До першої з таких, березового соку, доступу, на жаль, не було. Зате полуничну фєєрію я не дозволив собі проґавити.

Готую холодку заправку для жерби так (надихнули поради sao007 і Cebador'a):

беру півлимона, натираю з нього цедру, а м'якуш витискаю. Усе, що вийшло шляхом цих нехитрих маніпуляцій, закидаю до 2-літрової пляшки. Вливаю туди ≈ 100-150 мл соку, який залишився від доведеної до кипіння полуниці, додаю воду. Усе це діло залишаю на ніч у холодильнику.

Коли хочеться приготувати терере, виймаю охолоджену пляшку, проціджую компот у термос, в якому вже є дрібно нарізана м'ята (лиситочків 10-11).

Цікаво, що смак лимона аж ніяк не ядерний (хоч цедра цілу ніч екстрагувалася), а сам компот зовсім не солодкий (хоч полуниця, сік якої використано в рецепті, варилася з цукром).

Жербу засипаю до звичайного компотного келиха й замочую. Тільки будьте уважні: коли заповнюєте нахилений стакан, а потім перевертаєте його, трава може вискочити :)

Екстрагується повільно, але коли вся жерба змочена – вона добре віддає свій смак. До слова, смак жерби компотом майже не перебивається. Головне не збільшувати пропорції лимона, полуничного соку й м'яти. Хоча, якщо й збільшити – то це буде теж хороший напій.

 :mateforum:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15