Воду, до речі, можна очищувати сріблом. Просто кинути щось срібне у тару з водою, та нехай постоїть деньок. А ще стосовно заморожування води хотілося додати: не всі шкідливі мікроорганізми знищує морозилка, чого не скажеш про кип'ятіння. Та перекип'ячувати воду вдруге-втретє теж не радять. У ній майже не залишається кисню. Навіть вазони, кажуть, кип'яченою водою краще не поливати, тим більше - заливати в акваріум
Сам обираю бюветну воду. Так, більшість із них гидотні, та є в нас неподалік ніби нормальненький. З крана - не вода, а нічне жахіття.
А от варіант дачної колонки - не дуже. Там, де є можливість брати воду, земля надто насичена металом. Воду треба довго відстоювати, щоб вона позбулася металічного присмаку. Тож там швидше падуб парагвайський можна виростити, ніж набрати води, щоб єрбу промивати.
Колодязна і джерельна - ідеальний варіант. Та не для всіх доступний.