Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Помогите новичку  (Прочитано 29047 раз)

Description:

Оффлайн MARINE_MARINA

Re: Помогите новичку
« Ответ #75 : 28 Мая 2018, 16:49:03 »
Здравствуйте братцы!  :yerbamigos:
Я совсем новичок. Посоветуйте мягкую хорошую йербу  :ho4esh_mate: . Пробовала  Pipore Elaborada Suave и Amanda Elaborada Despalada. От Pipore, хоть мне сказали что она мягкая, очень сильно "торкнуло" (другого слова вот и не подберешь). Аманда хорошо пошла если не переборщить. Профессионалы, может Вы знаете что то еще более деликатное?

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #74 : 25 Января 2018, 10:53:47 »
Зрозумів :)
Власне, у мене і є "світанок матеманства" зараз, тому мудрість має навіть подвійний сенс :yerbamigos:
तत् त्वम् असि

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Помогите новичку
« Ответ #73 : 24 Января 2018, 22:02:27 »
Зрозумів, хмм... Натрапив на таку мудрість від Себадора:

Цитата: Cebador
"Засыпая больше 1/3 йербы в калабас вы продлеваете её жизнь, но убиваете радость первых глотков: не ленитесь чаще мыть калабас!"


Скажімо так, то було так би мовити "на світанку матеманства"  :yerbadrinker:...зараз зазвичай 60% - та ні на йоту більше чи менше  :porvu:, хоча для друзів роблю 70-75%, а для "експрес-матеювання" - половину.
Проте "мудрість" має певний сенс, враховуючи те, що постійне зростання цін спонукує зменшувати дозу, навіть попри бажання  :vspomnil:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #72 : 24 Января 2018, 10:56:10 »
Зрозумів, хмм... Натрапив на таку мудрість від Себадора:

Цитата: Cebador
"Засыпая больше 1/3 йербы в калабас вы продлеваете её жизнь, но убиваете радость первых глотков: не ленитесь чаще мыть калабас!"

Спробую в рамках експерименту не робити більше 1/3, а краще за необхідності викидати і насипати наново.  1/3 + 1/3 = 2/3.  :reader:
Якщо я вірно зрозумів ідею.

UPD: Спробував засипати 1/3, і зрозумів сенс цього афоризму!  :vladoshki:  
Звичайно, перша промивка 1/3 є набагато більш м'якою на смак. :)  Особливо враховуючи що я напочатку змочую траву невеликою кількістю холодної води.  Реально перші ковтки ідуть м'яко і радісно.
 :respect:
І місця для води набагато більше... Я вже і забув як це круто,  1/3! :)  Повернусь я таки до цієї пропорції і не буду поспішати
« Последнее редактирование: 24 Января 2018, 12:32:19 от reptile »
तत् त्वम् असि

Оффлайн DIaMONd88

Re: Помогите новичку
« Ответ #71 : 24 Января 2018, 02:46:18 »
Бортовий журнал.
П'ю 1/2, іноді навіть 2/3 гарбузика двічі на день. Все супер. Підшукую більший гарбузик, бо коли в мій 100мл-тровий насипати половину і більше,  води лишається реально на ковточок.
На 150-180мл має бути якраз те що треба.
Втім, це не те щоб проблема... просто тримаю чайник біля себе :)
Ще раз усім дякую за підтримку і настанови!  :yerbamigos: :love:


Коли засипати 2/3 (а тим більше 3/4) жерби навіть до 250-мілілітровки, то буде не більше ковтків. Ну, може, трохи більше – 2-3. Просто ковтки ці будуть більші. :)


Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #70 : 23 Января 2018, 12:43:35 »
Бортовий журнал.
П'ю 1/2, іноді навіть 2/3 гарбузика двічі на день. Все супер. Підшукую більший гарбузик, бо коли в мій 100мл-тровий насипати половину і більше,  води лишається реально на ковточок.
На 150-180мл має бути якраз те що треба.
Втім, це не те щоб проблема... просто тримаю чайник біля себе :)
Ще раз усім дякую за підтримку і настанови!  :yerbamigos: :love:
तत् त्वम् असि

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #69 : 14 Января 2018, 21:30:32 »
DIaMONd88, безперечно, це тільки мій досвід... Але ж краще почати з обережних 1/3 калабаси і "підняти" до 1/2 - 2/3 за місяць, аніж навпаки :)  Втім, основна моя помилка була саме в розмірах гарбуза, тепер я впевнений. Маленький гарбузик рулить  :porvu:  :yerbadrinker:
तत् त्वम् असि

Оффлайн DIaMONd88

Re: Помогите новичку
« Ответ #68 : 13 Января 2018, 06:43:15 »
Я на практиці переконався що дози типу 1/3 і 1/2 калабасу це самогубство для новачка...
Втім, питання скоріш риторичне :)


Усе залежить від індивідуального сприйняття. Я (і не тільки) взагалі починав із 2/3 калабаси "Рози Еспесьяль", і політ був чудовий. :yerbadrinker:


Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #67 : 04 Января 2018, 14:23:47 »
Бортовий журнал, кому цікаво...
Поступово довів кількість до 4-6 ложок, що є трохи менше ніж половина мого гарбузика. П'ю двічі на добу. Політ нормальний, навіть дуже!  :yahoo:  
Єдине що -- покищо притримуюсь "легких" сортів. Для мене це: Kraus Organica, Pajarito Organica. Rosamonte іде дуже важко порівняно з цими, навіть Suave.

Загальний висновок для періоду адаптації можу зробити такий:
1. Їжте нормально, снідайте добре.
2. Знайдіть маленький калабас.
3. Знайдіть "м'який" для себе сорт.
(Здається що вся органіка є "м'якою" для ШКТ. Це дійсно гарне припущення, дякую Diamond, буду ще досліджувати цю тему)
4. Починайте з невеличких порцій, нарощуйте потенціал поступово і обережно, головне почувати себе комфортно.
5. Отримуйте задоволення  :yerbadrinker:
तत् त्वम् असि

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #66 : 23 Декабря 2017, 22:47:57 »
Оу... Тоді це відповідає на моє питання, дякую!
तत् त्वम् असि

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Помогите новичку
« Ответ #65 : 23 Декабря 2017, 22:21:46 »
Єрба містить велику кількість матеїну / кофеїну, приблизно стільки ж як сама кава.

Помиляєтесь концептуально. :obstenu:
Вчить краще "матчастину", бо досвід користування форумом у Вас вже достатній.
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #64 : 23 Декабря 2017, 16:23:56 »
От у мене питання по темі до "професіоналів" :)
Єрба містить велику кількість матеїну / кофеїну, приблизно стільки ж як сама кава. Але каву заварюють з максимум 2 чайних ложечок; зелений чай -- ще більш обережно. Але про єрбу всюди інструкція одна:  не менше половини калабасу! (на будь якій упаковці це намальовано).
В чому фішка?  Чому ніхто не каже сипати 2 чайні ложечки, як з кавою?
Тільки через етнічну специфіку?
Промивання vs заварювання тут точно не грає ролі,  оскільки в результаті всеодно випивається та сама кількість матеїну...
Я на практиці переконався що дози типу 1/3 і 1/2 калабасу це самогубство для новачка...
Втім, питання скоріш риторичне :)
« Последнее редактирование: 23 Декабря 2017, 19:10:58 от reptile »
तत् त्वम् असि

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #63 : 21 Декабря 2017, 18:42:33 »
Вирахував для себе ідеальне дозування на даний момент: 3 чайні ложечки з гіркою. 1 раз на день після важкого робочого дня.
І смак, і кількість проливок, і ефект -- якраз те що треба! Причому, ефект надовго. Не уявляю як я міг сипати більше  :vspomnil:
Сподіваюсь, мій досвід допоможе комусь з новачків! Не починайте ні з 1/2, ні з 1/3 калабасу,  починайте з 3 чайних ложечок і малесенького гарбузика!
І потім, якщо шо, обережно "нарощуйте" дозу по 1 чайній ложечці. А краще по половині.
Все ж таки ми грінго  :mateforum:
तत् त्वम् असि

Оффлайн reptile

Re: Помогите новичку
« Ответ #62 : 14 Декабря 2017, 16:12:57 »
Колеги, розкажу ще про себе, початківця...
Закінчив я таки, можна сказати, в лікарні,  з серйозним гастритом  :vspomnil:
Не буду вдаватись в подробиці самого лікування.
Весь цей час, місяць, не пив єрби, ледь тримався, мріяв, позаливав усі калабаси трав'яними настойками на ромі, інколи відкривав пакет з Розою і вдихав аромат, але не більше.
Ось вже тиждень як повернувся в тему,  і щасливий!
Починав обережно з 2 чайних ложечок.  І ефект, і смакові якості були присутні, не кажучи вже про радість від того що тепер все буде добре :)

Зараз насипаю половинку мого гарбузика, це також десь 2 столові ложки, ба навіть менше.
Що можу сказати:  раніше я сипав по 1/4 пакета на 300 мл (утрирую),  і не відчував такого смаку, та і ефект був, м'яко кажучи, неконтрольованим.
І тепер я саме промиваю жербу,  температура максимум 60, щоб одразу можна було пити.  Не настоюю і хвилини, одразу п'ю.
Обережно 1 раз в день  :ho4esh_mate:  Щодня чекаю як нагороду після важкого дня :)
Несамовито плюсую про труйовість церемонії.

Роза Suave так і залишилась найулюбленішою  :love:
तत् त्वम् असि

Оффлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3169
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Помогите новичку
« Ответ #61 : 14 Декабря 2017, 10:25:53 »
Цитировать
Ну объём воды тоже решает, особенно когда сосуд от 300мл
И тыж поди не раз в день пьёшь по две  столовые ложки?
"решающий объем воды" - это то количество, которым ты прольешь эти две ложки. те самые поллитра. в очень малых сосудах разбухающая йерба быстро закрывает процентов 90 объема рюмки-чашки-тыквы, поэтому и матепитие проходит почти по походному налил-выпил, в любом случае паузы не сравнить с теми отрезками времени, которые случаются когда в руке тыква от 200-300. в некотором смысле подобная церемония трушней привычной, потому что:
а) ты забираешь все и почти сразу, без даже некоторого окисления, которого по-любому не миновать во время неспешных возлияний
б) экономия и быстрота. ты видишь сколько, и, опять же, ЧТО, ты пропил.

сейчас немного суматошный период, поэтому да, пришел домой поздно, ужин, небольшое, но качественное матепитие и баиньки. иногда получается прибавить еще пару ложек) но, все-равно это не те обьемы уничтожения йербы к которым я привык))
all phenomena are empty

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15