Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Бомбильи и всё что с ними связано  (Прочитано 142653 раз)

Description:

Оффлайн markitluli

Re: Бомбильи и всё что с ними связано
« Ответ #275 : 16 Октября 2013, 23:30:02 »

Чувак не заморочуйся з альпакою, бамбуком і т д....
Купи собі в нашого друга Cebador очеретяну бомбілью і май чистий спокій. Не обпікає, нічого не забивається, гарний естетичний вигляд і все чого тільки душа бажає.....

Або якщо ти переживаєш через те, що вони не довговічні - то купи собі в Shumer бомбілью з глини. Це просто - БОМБА. В мене друг взяв собі, і ми просто обоє були в шоці від неї. В мене зараз 2 очеретяні, якщо вломляться чи розтріскаються то точно візьму собі глиняну. Всім раджу.
« Последнее редактирование: 17 Октября 2013, 01:06:34 от Cebador »

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #274 : 16 Октября 2013, 20:48:58 »
А взагалі, друзі, хотів би освіжити тему срібних бомбіж (не альпака, а саме срібних). У цій темі деякі продавці вже пропонували такі, однак одні не були впевнені, чи срібло вони пропонують, а інші, типу, були впевнені, однак обіцяли-обіцяли назвати проби, та так і не дотрималися обіцянки. Хто з вас купував дійсно срібні бомбіжі, розкажіть, чи є там проби і чи можна їх купити в Києві? І ще: як вони використовуються, зручні, не обпікають (срібло ж має вищу термопровідність)?

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #273 : 16 Октября 2013, 20:40:52 »

Это не по-феншую. Советую расширить отверстия. Если будет слишком - ничего страшного. Как по мне, то лучше фильтровать йербу через зубы, чем создавать давление в несколько атмосфер с помощью щек  :yerbadrinker:

Цілком погоджуюся, що виймати бомбіжу під час матеювання, прочищати її, а потім знову встромляти в мате - моветон. Та річ у тому, що в моїй бамбуковій бомбіжі й так широкі отвори  :obstenu:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #272 : 16 Октября 2013, 20:22:32 »
В тонкостінному матеріалі палички просто не втримуються у отворі і виштовхуються водою  :yerbadrinker: :champion:

Тобто, в товстих стінках бомбіжі паличка жерби забивається наглухо, а в тонких - гарно розхитується й краще виштовхується за рахунок цього розхитування, я правильно зрозумів?

Оффлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
« Ответ #271 : 16 Октября 2013, 13:10:56 »
А можна для "асоба нєпанятлівих": ідеться саме про товщину стінок, чи діаметр бомбіж? Не можу в'їхати, який практичний зв'язок між товщиною стінки й забиванням? Певно, через те, що вона бубнявіє в воді - жерба перечіплюється через дерево?

Все дуже просто насправді!  :vspomnil:
Товщина стінки більше 1мм спричиняє попадання в отвір паличок (palo) які мають також циліндричний діаметр, отже наглухо тромбують отвір  :obstenu: В тонкостінному матеріалі палички просто не втримуються у отворі і виштовхуються водою  :yerbadrinker: :champion:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн VAL

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 0
« Ответ #270 : 16 Октября 2013, 11:46:39 »
Напівдорозі до лавадо довелося бігти за зубочисткою. Однак не забивається доволі довго (шимарао пити, звісно, зась!).

Это не по-феншую. Советую расширить отверстия. Если будет слишком - ничего страшного. Как по мне, то лучше фильтровать йербу через зубы, чем создавать давление в несколько атмосфер с помощью щек  :yerbadrinker:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #269 : 16 Октября 2013, 05:05:13 »
Забивання бамбукових бомбіл, обумовлюється саме товщиною стінок, тобто чим товще - тим швидше заб'ється  :mateforum:  :yerba_otrava: Чим тонше - тим швидше лусне впродовж   :vspomnil: Що поробиш - така вже в них "карма"  :obstenu:

А можна для "асоба нєпанятлівих": ідеться саме про товщину стінок, чи діаметр бомбіж? Не можу в'їхати, який практичний зв'язок між товщиною стінки й забиванням? Певно, через те, що вона бубнявіє в воді - жерба перечіплюється через дерево?

Оффлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
« Ответ #268 : 16 Октября 2013, 01:26:44 »
Що ж, затяжки мате за допомогою неї трохи складніше робити, ніж через залізну, та не настільки, щоб відмовлятися від бамбукових бомбіж. Купив широкостінну та з широким "фюзеляжем":)

Не забивається. Поспішив я з висновками. Напівдорозі до лавадо довелося бігти за зубочисткою. Однак не забивається доволі довго (шимарао пити, звісно, зась!).

Забивання бамбукових бомбіл, обумовлюється саме товщиною стінок, тобто чим товще - тим швидше заб'ється  :mateforum:  :yerba_otrava: Чим тонше - тим швидше лусне впродовж   :vspomnil: Що поробиш - така вже в них "карма"  :obstenu:

До речі.

Если посмотреть на вторую картинку повнимательнее - видно, что  стенки у неё гораздо толще стандартных "бамбуковок". Лелею надежду, что послужит подольше...

Довго слугувала?
Щонайдовше - 9-10місяців. Більше не було, хоча мав я їх напевне з десяток.
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #267 : 15 Октября 2013, 20:28:06 »
Начитався я тут у нас "душещіпатєльних" відгуків про розтріскування й забивання бамбукових бомбіл і думав, що не купуватиму їх. Та ось проходив повз вітрину з соломинками й побачив цю дерев'яшечку, не стримався.

Що ж, затяжки мате за допомогою неї трохи складніше робити, ніж через залізну, та не настільки, щоб відмовлятися від бамбукових бомбіж. Купив широкостінну та з широким "фюзеляжем":)

Не забивається. Поспішив я з висновками. Напівдорозі до лавадо довелося бігти за зубочисткою. Однак не забивається доволі довго (шимарао пити, звісно, зась!).

Тепер насолоджуюся Пахаріто та заодно стежу, на скільки її (до розтріскування) вистачить.

До речі.

Если посмотреть на вторую картинку повнимательнее - видно, что  стенки у неё гораздо толще стандартных "бамбуковок". Лелею надежду, что послужит подольше...

Довго слугувала?
« Последнее редактирование: 15 Октября 2013, 21:27:38 от DIaMONd88 »

Оффлайн sao007

• Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
« Ответ #266 : 14 Октября 2013, 12:09:10 »
.и здесь отсутствует охлаждающий браслет, а это тоже немаловажно
SdvigMate, извини, но это в рубрику "спасибо поржал!" ;D
all phenomena are empty

Оффлайн Goldmateg

• Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Лайков: 13
  • Yerba Mate Style
  • Yerba favorita:: Pipore
« Ответ #265 : 13 Октября 2013, 22:20:09 »

..и здесь отсутствует охлаждающий браслет, а это тоже немаловажно, кстати на твою бомбу, у меня есть похожая парагвайская ложка-бомбижка, только браслет не золото, серебро, а камень у тебя тоже пластмасовый ???(выложу фото).

А можна детальніше про охолоджувальний браслет? Я гадав, що то просто декоративний елемент, а виявляється - така важлива штука. І що, охолодження дійсно діє? Дізнаюся для себе нове.  :vladoshki: :respect:

..может в начале и задумывалось как декор, а тут оказалось полезное с приятным ! :)
..ну это естественно  мое личное наблюдение, не знаю как уж там по технологии, но
как-то попалась мне в наборе бомбижка-ситечко, без браслента, жгучая такая, вот с этого момента я и начал обращать внимание на чудо-украшения!
Pipore, Pipore ти коханнячко моє!!!

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #264 : 13 Октября 2013, 13:28:13 »

..и здесь отсутствует охлаждающий браслет, а это тоже немаловажно, кстати на твою бомбу, у меня есть похожая парагвайская ложка-бомбижка, только браслет не золото, серебро, а камень у тебя тоже пластмасовый ???(выложу фото).

А можна детальніше про охолоджувальний браслет? Я гадав, що то просто декоративний елемент, а виявляється - така важлива штука. І що, охолодження дійсно діє? Дізнаюся для себе нове.  :vladoshki: :respect:

Оффлайн Goldmateg

• Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Лайков: 13
  • Yerba Mate Style
  • Yerba favorita:: Pipore
« Ответ #263 : 12 Октября 2013, 21:18:57 »
Но там вроде так же никель.

Ан нет - нержавейка

Pipore, Pipore ти коханнячко моє!!!

Оффлайн VAL

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 0
« Ответ #262 : 12 Октября 2013, 17:44:16 »
А от пластмасова під дієї температури води не спричиняє відповідно пластмасовий присмак?

Пластик пластику рознь, однако, скорее всего, данные девайсы сделаны из пластмассы аля пластиковая бутылка. Выдает цена - 11 зеленых рублей.

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #261 : 12 Октября 2013, 14:49:02 »
Встретил на e-bay таких цветастых ребят

Бомбіжа зеленого забарвлення, схоже, найкраща для маскування. З такою індустріалізований гаучо без проблем причаїться в аргентинських чагарниках. Та, знову ж таки, індустріалізований... Пластик є пластик, ну якось не виникає бажання встромляти соломинку з такого штучного матеріалу в таке природне мате. Хотів поцікавитися стосовно гастрономічних преференцій: тут розповідали, що присмак заліза не подобається, коли використовуєш металеву бомбу. А от пластмасова під дієї температури води не спричиняє відповідно пластмасовий присмак?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15