Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Бомбильи и всё что с ними связано  (Прочитано 142657 раз)

Description:

Оффлайн VAL

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 0
Re: Бомбильи и всё что с ними связано
« Ответ #260 : 12 Октября 2013, 14:31:12 »
Встретил на e-bay таких цветастых ребят

Оффлайн sao007

• Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
« Ответ #259 : 08 Октября 2013, 11:51:32 »
Но там вроде так же никель.

Ан нет - нержавейка
all phenomena are empty

Оффлайн sao007

• Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
« Ответ #258 : 08 Октября 2013, 11:32:28 »
DIaMONd88, это никель. Чистил перед употреблением ершиком - все чисто, никакой ржавчины. Была мысль приобрести альпаку или нержавейку, но на момент заказа, бразильских бомб не было в наличии ни в деликатино, ни в йербаматесторе. Взял что было в хербатково. Буквально на днях у йесторе появился шимаррон, а с ним и похожий аксессуар. Но там вроде так же никель.
all phenomena are empty

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #257 : 08 Октября 2013, 03:08:40 »
Конструкція цієї бомбіжі, судячи з її вигляду, не розбірна. А як стосовно матеріалу - все той же дешевий шлак, з якого нині роблять більшість трубок для жерби (розкручуєш їх ще біля прилавка - а там традиційна іржа та покриття відлущується), чи все-таки натяк на щось якісніше? Широкий фільтр - однозначно перевага. Чим більша його площа й кількість отворів - тим легше піддається випиванню мате. Капітан Очевидність я, блін :vspomnil: ;D
« Последнее редактирование: 08 Октября 2013, 03:20:51 от DIaMONd88 »

Оффлайн sao007

• Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
« Ответ #256 : 07 Октября 2013, 22:06:19 »

К шимаррону, наконец приобрел себе, вот такую бомбилью. Впечатления целиком положительные. В бразильской муке ведет себя великолепно. Пару раз не стал заморачиваться "карманами" и вообще делал "абы как". И тем не менее настой тянулся пусть и не без некоторых усилий, но и без особого дискомфорта. Когда же все делалось по науке, эрва заходила как по маслу. В этом смысле главным ее конструктивным плюсом видится сравнительно большой фильтр. Например в моем матеро он сравним по размерам с дном самой тыквы. Короче говоря вытягивает все что можно)))....Ну и конечно с более привычным нам аргентинским помолом она так же справляется на ура. Рекомендую!
all phenomena are empty

Оффлайн Goldmateg

• Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Лайков: 13
  • Yerba Mate Style
  • Yerba favorita:: Pipore
« Ответ #255 : 07 Августа 2013, 15:26:30 »
DIaMONd88  ..как по мне изогнутая удобней, но вы могли уже успеть привыкнуть к прямой, так что остается попробовав несколько раз из изогнутой, чтобы вам все стало ясно и понятно.  :ho4esh_mate: из изогнутой бомбильи :)
Pipore, Pipore ти коханнячко моє!!!

Оффлайн Se1art

• Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Лайков: 10
« Ответ #254 : 07 Августа 2013, 13:39:24 »
На вопрос какая бомбилья удобнее ответите только Вы сами, попробовав пить из обоих. На мой взгляд принципиальных различий в удобности прямых и изогнутых нет.

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #253 : 07 Августа 2013, 12:56:59 »
А яка, друзі, на ваш погляд бомбіжа зручніша: пряма чи з вигнутим мундштуком? Я от користуюсь прямою, але думаю прикупити зігнуту. Візуально вона здається зручнішою. Та знаю, декому зігнуті не подобаються. Дилема.

Оффлайн VAL

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 0
« Ответ #252 : 17 Июля 2013, 11:17:13 »
Всемирный бомбилья-заговор!  :vladoshki:
Думаю, все намного более тривиально. Есть дешевый товар, есть дорогой. Первый, как правило, менее качественный. От сюда и растут ноги появления "фольги", растрескивания и т. д.
Лично я брал бомбилью по средней цене, так сказать, золотая середина. Уже больше 4 лет служит. Из нареканий только зеленый налет внутри (тут уже специфика, сами понимаете  :mateforum:).
Другой дело, действительно ли вы сможете приобрести качественный девайс за большую сумму? Тут уж больше философский вопрос.

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #251 : 17 Июля 2013, 02:10:11 »
Ну, в мене є кілька припущень щодо цього.
Перше, параноїдальне: у виробництві бомбіль стали послуговуватися принципами, аналогічними виробництву ламп накалювання (звичайна лампа може працювати сотню років безперервно, що не вигідно виробникам, і для нарощування виробництва і збуту в лампи включають спеціальні дефекти, що змушують іх перегорати через певний проміжок часу) 

Щось мені підказує, що Ви також ознайомилися з документальним фільмом під назвою "Змова навколо лампочки (The Light Bulb Conspiracy)". Так, певно масовий виробник занепоєний тим, що надто багато людей вживає мате, тож аби було на чому заробляти, він виготовляє недовговічні бомбіжі, аби ми їх частіше купували :yerbadrinker:

Оффлайн Tay

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 18
  • Ци
« Ответ #250 : 16 Июля 2013, 22:22:52 »
Залізні якісь такі зараз кепські роблять: верхній шар (якесь тонке напилення) відлущується. Це всім такі трапляються?
Угум. Ключове слово - ЗАРАЗ.
Перша бомбілля (чи бомбільйон, як вам так до вподоби та зафрейдівська теорія :yazik:) вже десяток років послуговує без жодних зауважень.
Друга (десь 7 років) втратила золотисте забарвлення, якось так поступово-непомітно ставши нерівномірно-сріблястою.
Третя прослужила років 5, і одного нечудового дня тріснула.
Останнім часом не купувала, та ваша історія про фольгу - вражає, хоч і вписується в теорію стеку ;)
Ну, в мене є кілька припущень щодо цього.
Перше, параноїдальне: у виробництві бомбіль стали послуговуватися принципами, аналогічними виробництву ламп накалювання (звичайна лампа може працювати сотню років безперервно, що не вигідно виробникам, і для нарощування виробництва і збуту в лампи включають спеціальні дефекти, що змушують іх перегорати через певний проміжок часу)  :respect:
Друге, більш вірогідне: спрацьовує ефект втрати товаром новизни на ринку, або набуття масовості продуктом. А це вже з вини скорше не виробника а постачальника, що обирає менш якісний та дешевший товар для насичення ринку збуту :porvu:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #249 : 16 Июля 2013, 19:53:49 »
З.І. Іще хотів додати одне спостереження: очеретяні бомбільї легенькі, тож так і хочуть змінити своє положення в калабасі. А залізні важчі і їм краще сидиться на одному місці.

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #248 : 16 Июля 2013, 19:48:28 »
Використовую залізну і очеретяну бомбілью. Залізні якісь такі зараз кепські роблять: верхній шар (якесь тонке напилення) відлущується. Це всім такі трапляються? Я от купив одну, а вона ззовні чудова, а всередині довелося віддерти з вершечка маленьку фольгу. На матеювання це не впливає, та виникає передумова фобії: а що, коли питимеш мате, а тобі до рота непомітно потрапить ця хрінь? Та залізка краще фільтрує дрібну єрбу.

Тим часом очеретяна - яскравий натурпродукт. З нею відчуваєш себе одразу ближчим до природи. Та вона часто не пропускає навіть Con palo, про Chimarrao я взагалі мовчу (навіть не ризикнув спробувати). І ще в очеретяних іноді гнучка структура - зятягуєшся через неї, а вона стискається, як соломинка в компоті, коли на кінчик потрапляє вишенька.

Бамбукові не пробував. Вони то цупкіші. Та от начитався про те, що вони дуже тріскаються, тож і не запасаюся ними.

До речі, тут обговорювали срібні бомбільї. Та чомусь тільки зі срібним напиленням чи повністю срібні. А хтось десь бачив у продажу добротні бомбільї тільки зі срібним вершечком, який ми стискаємо губами?

Оффлайн markitluli

« Ответ #247 : 10 Июня 2013, 18:38:41 »
Мате через бабмбуковую бомбилью не тянулся, дабы не выкидывать продукт запихал содержимое в френчпресс, ну и пил через бомбилью прям из него)

ну якраз так, як я й здогадувався вище)))))

Оффлайн Михаил Георгиевич

« Ответ #246 : 10 Июня 2013, 17:08:27 »
щось я не сильно зрозумів, що ж Ви зробили з бомбілью? Чи мате було під ситом в тому заварнику, а через бомбілью ви пили вже саме мате без листя?
Мате через бабмбуковую бомбилью не тянулся, дабы не выкидывать продукт запихал содержимое в френчпресс, ну и пил через бомбилью прям из него)
Дочкин папа.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15