Там, де закінчується дія промивки, починається настоювання
І цей момент важко вловити. Знаєте, цей пост нагадав мені одну з проблематик, яку дехто відносить до вічних. Коли насправді збігає термін придатності консерви? Тоді, коли на ній вибита кінцева дата споживання? Та хіба не можна її буде їсти через день, через тиждень після цієї дати?
Так само і мате. Промивання і настоювання залежить від розміру калабаси, від температури води, від кількості насипаної єрби, від марки і сорту єрби, від того, наскільки швидко матеман заливає воду і випиває готове мате... Щоби досягнути еталонного стану в цій справі, потрібно врахувати всі ці чинники, всі пропорції. Вивести формулу, якою й послуговуватися. Та хіба нам це цікаво? Завжди хочеться експериментів, бо саме в експериментах народжується щось нове. Та знаючи певні аксіоми, щодо мате, ми його не зробимо гіркущою отрутою - ось що найголовніше.