Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Rios  (Прочитано 83537 раз)

Description:

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Rios
« Ответ #216 : 24 Августа 2016, 00:07:44 »
Интересный, свежий, ореховость ИМХо где-то присутствует, хотя пил уже после того как про нее прочитал.. Мог и придумать) Вкус долго держится.


Сейчас его уже свежего днем с огнем не сыскать... :obstenu: не возят его уже в наши края и похоже не будут по причинам нижеописанным. :reader: Или же имелось ввиду "освежающий"? Тогда соглашусь, что-то такое было в нем, особенно в классике :-)
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Ellex

  • Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
  • Сообщений: 143
  • Лайков: 0
Re: Rios
« Ответ #215 : 23 Августа 2016, 19:24:55 »
Интересный, свежий, ореховость ИМХо где-то присутствует, хотя пил уже после того как про нее прочитал.. Мог и придумать) Вкус долго держится.

Оффлайн Модест

  • Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
  • Сообщений: 102
  • Лайков: 16
  • Yerba favorita:: Rosamonte
Re: Rios
« Ответ #214 : 10 Января 2016, 15:10:33 »

А що стосовно знаменитої горіховості "Ріоса", відчули її, є вона в цьому фасуванні?

Скоріш горіхово-ванільне воно мені. Приємний смак. Але заливаю водою 60-65 градусів. Спробував вчора 70-75 - смак став жорсткішим і гіркуватим. 60-65 мені якраз до вподоби, і пити комфортно - не обпікає.

Оффлайн morgan2000

Re: Rios
« Ответ #213 : 10 Января 2016, 07:04:18 »
Видел как-то инфу, что производитель Rios обанкротился. Поставок больше не будет.

Оффлайн DIaMONd88

Re: Rios
« Ответ #212 : 10 Января 2016, 04:06:51 »
Куштую Ріос - після трьох дегустацій можу виділити приємний м'який смак і таку саму м'яку дію на організм


А що стосовно знаменитої горіховості "Ріоса", відчули її, є вона в цьому фасуванні?

Запах, як на мене, слабо виражений. Можливо трава дещо "видохлася" - упаковка не є герметичною.

Щось мене наводить на переконливу думку, що вказана на пачці дата не виготовлення жерби, а фасування - тоді все стає на свої місця і ціна в тому числі. :reader: :porvu:


Теж підозрюю, що це "залежалка". У супермаркетах теж свою дату на сирові ставлять, а коли він насправді виготовлений - таємниця для покупця.

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Rios
« Ответ #211 : 09 Января 2016, 23:40:56 »
Запах, як на мене, слабо виражений. Можливо трава дещо "видохлася" - упаковка не є герметичною.

Щось мене наводить на переконливу думку, що вказана на пачці дата не виготовлення жерби, а фасування - тоді все стає на свої місця і ціна в тому числі. :reader: :porvu:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Модест

  • Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
  • Сообщений: 102
  • Лайков: 16
  • Yerba favorita:: Rosamonte
Re: Rios
« Ответ #210 : 09 Января 2016, 14:28:46 »
Куштую Ріос - після трьох дегустацій можу виділити приємний м'який смак і таку саму м'яку дію на організм - покращення настрою і бадьорість - все в міру. Гіркоти не відчувається, неприємних присмаків також. Запах, як на мене, слабо виражений. Можливо трава дещо "видохлася" - упаковка не є герметичною. Протягом майже усіх промивок смак залишається стабільним - це добре (більше 10 разів не промивав, ну хіба що після 8-го дещо легший). Та й узагалі, оце третій раз готував то вже знав чого очікувати - і таки так, 1:1 як у перший раз. Стабільна трава, що казати. Сподіваюся розпробувати краще і написати повніший огляд. Поки що як на ціну 99 грн за 500г досить приємні враження.

Оффлайн DIaMONd88

Re: Rios
« Ответ #209 : 31 Декабря 2013, 02:16:32 »
Я имел ввиду, что по моему мнению Риос на несколько ступеней выше "Анны"...


Думку зрозумів.

(мне кажется, или мы переходили "на ты"?  ;))


Так, переходили :) Просто маю звичку звертатися до незнайомих людей на "Ви" :)



когда старик задумал толкнуть бренд, то многих действительно заинтересованных в этом отпугнула отнюдь не цена, но то что в дальнейшем бизнесе ЙМ Риос, будут отсутствовать мозги, самого М.Э.Риоса)))
Поэтому, можно конечно и нужно говорить о предпочтениях той или иной марки, но по отношению к Анна Парк и Риос Органика, оценка "на несколько ступеней выше", не побоюсь этого слова, абсолютно не корректна...


sao007, уточни:

1. Нині "Ріос" утратив тільки свою індіанську легенду

чи

2. Змінилася й легенда, і технологія виробництва цієї марки?

І ще: чому зацікавлені особи злякалися й почали вдаватися до своїх прогнозів на майбутнє, коли жерба під маркою "Ріос" тільки-но з'явилася?

Оффлайн DIaMONd88

Re: Rios
« Ответ #208 : 21 Ноября 2013, 20:00:47 »
подскажите  где найти в Украине на данный  момент Rios Organica фасовка 1кг


Детальніше огляньте розділ "Где купить мате?">> Можливо там у когось знайдете. Проте зараз "Ріос Органіка" переважно продають по 250 г в паперових пакетах. Наприклад тут: mate-kiev.com/shop/rios.html



« Последнее редактирование: 25 Января 2022, 08:23:14 от Михаил Георгиевич »

Оффлайн yashasv

Re: Rios
« Ответ #207 : 21 Ноября 2013, 19:07:12 »
подскажите  где найти в Украине на данный  момент Rios Organica фасовка 1кг

Оффлайн DIaMONd88

Re: Rios
« Ответ #206 : 02 Ноября 2013, 13:02:41 »
DIaMONd88 а как у вас  так получилось, что Классик стал мощнее Органика ???

Гадаю, причина міцності криється в швидкості й інтенсивності екстрагування. Воно, в свою чергу, залежить від мольєнди. Як я вже казав, ув "Органіка" більше паличок, листя порізане кремезнішими шматками, тож на перших промивках він здається легшим за класичний. Та тривалість промивання "Органіка", певно, буде довшою (як я, знову ж таки, писав вище - не протестував скільки разів треба додавати воду до повного лавадо того й того "Ріоса").

Жерба в класичному "Ріосі" помелена дрібніше, в ній більше пилу, паличок мало, тож на перших промиваннях він міцнющий. Однак, хіба довше за "Органік" він промиватиметься?

Порівнявши два види "Ріоса", я зробив висновок, що більше варто звертати увагу на різницю смаку між "Органіком" і "Класичним", аніж на їхню міцність. Детальніше про це - в моєму посту вище. Бо яка користь від тієї міцності, коли жерба поступається смаком?

выдержка - наше главное оружие (с) Шустов  :vladoshki:
Классик - 2010 года расфасовки!  :reader: :vspomnil:


Усміхнула цитата. :) Та якщо серйозно, то тут треба відгуки технологів. Міцність трави безумовно залежить від витримки. Однак витримка то відбувається в спеціальних умовах. А коли жерба розфасована і стоїть у пачках, то тут вже не витримка й ферментація відбувається, а видихання.
« Последнее редактирование: 02 Ноября 2013, 13:06:29 от DIaMONd88 »

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Rios
« Ответ #205 : 02 Ноября 2013, 01:03:16 »
DIaMONd88 а как у вас  так получилось, что Классик стал мощнее Органика ???

выдержка - наше главное оружие (с) Шустов  :vladoshki:
Классик - 2010 года расфасовки!  :reader: :vspomnil:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Goldmateg

  • Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Сообщений: 549
  • Лайков: 13
  • Yerba Mate Style
  • Yerba favorita:: Pipore
Re: Rios
« Ответ #204 : 01 Ноября 2013, 22:16:37 »
DIaMONd88 а как у вас  так получилось, что Классик стал мощнее Органика ???
Pipore, Pipore ти коханнячко моє!!!

Оффлайн DIaMONd88

Re: Rios
« Ответ #203 : 28 Октября 2013, 16:58:19 »
Продегустував я "Rios", котрий дістався мені як минулоквартальна перемія від Сергія "Cebador'a". Це - 2х250г "Rios Organica" в паперових упаковках та 500г "Rios Classic" у лляному мішечку (див. прикріплене фото).

Хочу сказати, що після перечитаних на форумі панегіриків жербі цієї марки, просто мріяв познайомитися з паном "R",  А тим більше - порівняти "Ріос" попереднього розсипу (мішковий) і новинку від імпортера - "Ріос" (в паперовій одежині).

З пересторогою оглянув мішечок з написами "Natural сon palo selección especial para exportación" (він же - класичний "Ріос"), на якому термін придатності збіг у "Mayo 2012" (простроченість - рік і 5 місяців). Що б там хто не казав, та я шанувальник свіжої жерби. Недарма ж на ній теж є термін придатності(!). Спочатку цурався брати жербу в Сєрьожі (тільки не кажіть йому, що я тут таке написав  ]:D), та вислухавши бурхливі докази Cebador'a, до того ж маючи міцне бажання спробувати "Ріос" із мішка (дарма, що прострочений), я з радістю конфіскував виграш. :sdayus:

Відкривши упаковки, зробив такі висновки:

запах: трава в нових упаковках ароматніша, у старій - запах приглушений;
консистенція: в нових упаковках більше паличок, листя порізане більшими шматками; у старій - паличок мало, листя порізане дрібніше, доволі багато пилу.

Засипавши приблизно однакову кількість жерби з різних упаковок в дві калабаси, промивав їх однаковою водою спільної температури. Щоби висновки були неупереджені, попросив іще одного дегустатора виказати свої враження (дегустатор навіть не знав, в яку калабасу траву якої давності я сипав). Спостереження, у принципі, збіглися.

Стара трава виявилася міцнішою(! :o), однак традиційний горіховий смак, притаманний "Ріосу", тут був менш відчутний і розмитий. Також відчувалися не трав'янисті тони, а швидше тони сухого сіна.

Свіжа жерба, на подив, виявилася не такою міцною. Однак смак молодих горіхів у ній був чіткий та яскравий. Щодо трав'янистих тонів, то в цій жербі так і простежувався смак свіжоскошеної паші.

Наскільки довго промивається та й та жерба - не скажу. Каюся, та дегустував майже перед сном, тому не влаштував повноцінних промивок до вичерпного лавадо. Очевидно, міцніша жерба має довше промиватися, хоча... трапляються винятки (пригадую, десь на форумі були розповіді про "друге дихання" жерби, коли вона мовчить-мовчить, а тут тобі й на: починає екстрагуватися  :obstenu:).

Планую здіснити додаткові порівняльні матеювання, збільшуючи та зменшуючи кількість трави в калабасах, поекспериментувати з температурою води, щоби закріппити висновки. Сказати, яка жерба мені сподобалася більше? Ну це як кава та чай "Ріос Органіка" і "Ріос Класичний".

"Органіці" не вистачає міцності "Класичної", а "Класична" не має того чіткого смаку, як "Органіка" (може простроченість вплинула на смак? Не знаю, свійжий "Класичний Ріос" із мішків до цього, як уже казав, я не пробував). Загалом, і та і та жерба смачна. Щоправда, новій я б, певно, таки надав перевагу у своїй мате-шафці.

А!.. Ще доволі дивне спостереження: і нова, і стара трава мені, чомусь, нагадали не "Росамонте" чи інші аргентинські марки, з котрими зазвичай порівнюють "Ріос", а парагвайський мате ("Пахаріто", "Херовію"? точно не збагнув). :o Молода жерба, гадаю, з парагвайськими сестрами асоціюється навіть більше.

 І "Ріос" (що "Класичний" у мішечку, що "Органіка" в папері) мені здався значно слабшим за той же "Росамонте".

Дякую, що витерпіли цей довжелезний пост.   :reader: :ho4esh_mate:
« Последнее редактирование: 30 Декабря 2013, 15:36:13 от Cebador »

Оффлайн Goldmateg

  • Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Сообщений: 549
  • Лайков: 13
  • Yerba Mate Style
  • Yerba favorita:: Pipore
Re: Rios
« Ответ #202 : 30 Июля 2013, 19:02:33 »
Станислав  ..да отличный Риос в упаковке от Ecomate , какие уж там мешки, если уж так мозг требует в мешочке, не проблема я думаю пересыпать!
Pipore, Pipore ти коханнячко моє!!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15