Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Доморощенный калабас  (Прочитано 88633 раз)

Description:

Оффлайн DIaMONd88

Re: Доморощенный калабас
« Ответ #196 : 17 Июня 2015, 16:51:28 »
Мабуть, поливав погано?

Та ні, полив добряче. А після того ще й дощ ішов. Гадаю, таки холодно насінню було. І треба було йому допомогти прорости (трохи обтерти наждачкою шкаралупу).

Оффлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
« Ответ #195 : 17 Июня 2015, 15:48:36 »
Щось ніхто не поспішає похвалитися баштаном. І я теж: лагенарії так і не проклюнулися. :-\

Мабуть, поливав погано?
В мене є трохи, на вихідні поїду на дачу пофоткаю  :porvu:
Хоча десь 40-50% насіння теж не зійшло  :vspomnil:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #194 : 17 Июня 2015, 03:02:55 »
Щось ніхто не поспішає похвалитися баштаном. І я теж: лагенарії так і не проклюнулися. :-\

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #193 : 22 Мая 2015, 01:03:58 »
Засеял на даче плантацию 2х2, куда высадил 5 пакетов семян  :porvu: :yerbadrinker:
В этот раз воспользовался рекомендацией на пакетике и не загонял семена слишком глубоко.
Дожди пока идут исправно - будем надеяться, в этом году получится хороший урожай  ::)

Ну що там, зійшло? Бо в мене щось узагалі глухо. Стільки насадив, а паростків - нуль. :obstenu:

Аналогічно, не хвилюйся - це норма.  :porvu: Тепла не було - от і не всходило  :vspomnil: Зараз у спеку як попре - тільки бігати будеш за палицями і мотузкою - в'язати паростки  :champion:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #192 : 21 Мая 2015, 22:32:28 »
Засеял на даче плантацию 2х2, куда высадил 5 пакетов семян  :porvu: :yerbadrinker:
В этот раз воспользовался рекомендацией на пакетике и не загонял семена слишком глубоко.
Дожди пока идут исправно - будем надеяться, в этом году получится хороший урожай  ::)

Ну що там, зійшло? Бо в мене щось узагалі глухо. Стільки насадив, а паростків - нуль. :obstenu:

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #191 : 04 Мая 2015, 02:31:36 »

А ти пророщував перед цим?

Ні, не було часу :vspomnil: Засіяв як є, перевіримо якість насіння  :porvu:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #190 : 04 Мая 2015, 02:10:40 »

А ти пророщував перед цим?

Я, до речі, також засіяв гарбузики. Щоправда, таки глибоковато: на 3-4 см. :vspomnil: От тепер думаю, чи проклюнуться вони через ґрунт? Попередньо їх не пророщував.

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #189 : 04 Мая 2015, 00:47:36 »

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #188 : 15 Апреля 2015, 18:45:32 »
По
Добрался наконец до приснопамятной оптово-семенной базы на Киквидзе. Там снова-таки только один интересующий нас подвид лагенарии  :vspomnil: Накупил на радостях 10 пачек по смешной цене 1.6грн/пачку. Готов безвозмездно делиться со всеми страждущими "мичуринцами" из Киева и регионов (при условии оплаты доставки)  :porvu:  :yerbamigos:
Если можно, мне пакетик выслать УкрПочтой. За пересылку пополню мобильный счет. Заранее благодарен.

Ок, давай в личку адрес куда слать!

Оффлайн Drinker

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 15
« Ответ #187 : 15 Апреля 2015, 15:52:03 »
По
Добрался наконец до приснопамятной оптово-семенной базы на Киквидзе. Там снова-таки только один интересующий нас подвид лагенарии  :vspomnil: Накупил на радостях 10 пачек по смешной цене 1.6грн/пачку. Готов безвозмездно делиться со всеми страждущими "мичуринцами" из Киева и регионов (при условии оплаты доставки)  :porvu:  :yerbamigos:
Если можно, мне пакетик выслать УкрПочтой. За пересылку пополню мобильный счет. Заранее благодарен.

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #186 : 15 Апреля 2015, 00:11:43 »

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #185 : 20 Марта 2015, 03:56:36 »
Круто!

«Подумайте о формировании декоративных тыквенных культур. Если выращиваете декоративные тыквенные растения, то с них можно сформировать разные интересные формы и строения. Существует два способа придать форму тыквенным растениям: изгибать в течение долгого времени, придавая им форму. Можете медленно сгибать части тыквенного растения, когда оно растет, если в итоге хотите сделать змееподобную тыквенную культуру. Также можете придать тыквенной культуре форму, поместив ее вовнутрь небольшого хрупкого сосуда, например вазы. Когда тыквенная культура вырастет и заполнит сосуд, приобретая его форму, тогда следует разбить форму, чтобы достать плод».

За матеріалами: wikihow

А ще на різних ресурсах пишуть:

«Плодам можно придавать форму по своему желанию, помещая завязи в деревянные формы, которые будут заполняться растущим плодом» і «Плодам можно придать любую форму, туго перевязав шнуром их расширенную часть». Певно, в останньому випадку краще використовувати дріт. 

Я так і знав, що лагенаріям можна надавати форму! :yahoo:

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #184 : 18 Марта 2015, 01:02:42 »
DIaMONd88 з таким ретельним підходом скоро ти будеш головним "мічуриним" нашого форуму  :vladoshki: :yerbamigos:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #183 : 17 Марта 2015, 21:32:01 »
Камради-матемани. Хочу поділитися з вами цінною для тих, хто нині шукає насіння лагенарій, інфою. Ці дані передусім будуть корисні мешканцям і відвідувачам Києва.

Отже. Здійснив я моніторинг магазинів і ринкових точок продажу насіння. Мав на меті відшукати ось цей сорт лагенарії. Його пощастило вирощувати деяким нашим форумникам. Одразу скажу, що пошуки саме цього сорту були марними. Тож якщо хтось побачить таке насіння в нашій столиці - повідомте, будь ласка. Чи, може, хтось має насінини від попереднього урожаю?

Чому вважаю за потрібне роздобути саме цей сорт? Бо хочу спробувати виростити лагенарії не тільки для виготовлення калабас, а й для майстрування поронго.

Проте насіння лагенарій інших сортів, придатних для створення калабас, я відшукав. У першу чергу, подяка Cebador'у за його нещодавній пост із "лінком" на "Леруа". Там (у супермаркеті на вул. Полярній) я відшукав один вид лагенарій - "Пляшкову".

Поруч із "Леруа" є "Епіцентр". У ньому - іще більший відділ із насінням, ніж у "Леруа". Побродивши в крамниці, я натрапив на вищезгаданий сорт, а ще - на лагенарію пляшкову (продовгувату), та легенарію змієвидну. Вирішив заради цікавості взяти й по пакетику цих сортів. Зі змієвидної калабасу не зробиш, але її використовують у їжу. Кажуть, якщо відрізати шматок від такого гарбузика, поки він росте (шкуродери!), то місце зрізу вкривається плівкою та регенерується. Є інфа, що й молоді лагенарії інших видів їдять, але, знову ж таки, кажуть, що вони гіркі на смак.

Далі, як порадив мені Cebador, я поїхав на м. Героїв Дніпра, де наразі також продають насіння. Люди, там стільки яток з насінням, що ого-го!!! Ось там я знайшов дуже наближений сорт - суміш пляшкових лагенарій. Тепер залишається сподіватися, що серед того насіння є саме "калбаса", і що рослина правильно запилиться й правильно виросте.

P. S. ЩЕ біля однієї трамвайної зупинки в маленькому кіоску з насінням натрапив на сорт "Лагенарія лебідь". Вона така зелена й смугаста. Існує, до речі, схожий сорт - "Кобра". На запитання в продавщиці чим він відрізняється, мені сказали: "Лебідь" має загнуту "шийку", а "Кобра" - звивисту. Із них, схоже, теж можна виготовляти калабаси.

Нижче представляю скани пакетиків із насінням. Перепрошую за якість: деякі фрагменти пачок розмиті (я насіння не висипав, тому воно утворювало викривлення зображення під час сканування). Але розгледіти можливо.

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #182 : 16 Марта 2015, 01:09:25 »

А типу "калебаса" не було?

На жаль ні, лише такі  :vspomnil:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15