тоже, есть свои нюансы: с прожаркой на конфорке у обоих поронго -отставали верхние обручи
Не дивно. Розпечене залізо пропалює гарбуз і від'єднується.
а вот с обыным калабасом пользуюсь прожаркой регулярно -быстро, удобно, даже между засыпками новой порции мАте -прожариваю
І який у цьому сенс? У тій калабасі що, постійна пліснява мешкає?
До того ж, скільки таких пропалювань витримає посудинка? Уже за тиждень-два стінки, мабуть, настільки потоншають, що стануть дірявими.
Я свій поронго та калабасу припікав ложкою всього по разу. Після перших матеювань у них там виник невеличкий натяк на плісняву. А тепер стінки гарбузиків настільки просочилися жербою, що їм ніяка пліснява не страшна. Буває, стоять із травою два-три дні й усе гаразд: ні зайвої рослинності тобі, ні сторонніх запахів.