Скористався я порадою VAL'a і скуштував маїсові коржики разом із мате. Готував їх за дещо іншим рецептом, ніж указав колега - без використання соди. Тож тортільяс вийшли смачними, але дууже цупкими.
На упаковці від кукурудзяного борошна помітив інший рецепт - бісквітного печева. Зробив і його. За тиждень уже втретє випікаю цю смакоту. Цікаво, що печиво виходить щоразу інакше (грає роль марка муки), однак завжди смачне. Перша партія була найменшою і, як здалося більшості членів сім'ї, найсмачнішою. Певно через те, що всім дісталося по дві печенюжки
Тепер ганяюся за тим еталонним рецептом. Безумовна порада - готуйте це печиво з дуже дрібно змеленого борошна.
Печиво "Кукурудзяний бісквіт із горіхами" Склад: 1 склянка кукурудзяного борошна,
1 склянка горіхів,
0,5 склянки цукру,
3 яйця.
Приготування: Яйця з цукром нагріти до 40-50°C та збити. Продовжуючи збивати, охолоджують масу
до температури 18-20°C і змішують її з кукурудзяним борошном та подрібненими горіхами. Готове тісто за допомогою кондитерського мішечка витискати на змащене маслом деко в вигляді кульок та випікати 10-12 хвилин за температури 200-220°C.
Найбільша чеснота такого печива - воно, як на мене, не перебиває смак мате і приємно поєднується з напоєм.
Фото з готовою випічкою дивіться нижче. Смачного!)