Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Costa Norte  (Прочитано 53683 раз)

Description: Sociedad Argentina para Nuevos Emprendimientos S.A.

Оффлайн DIaMONd88

Re: Costa Norte
« Ответ #120 : 17 Августа 2014, 01:05:20 »
Далеко під стінкою в моїй мате-шафці стоять марки, призначені для особливих матеювань. Серед них - Costa Norte Seleccion Especial. Не те, що це моя улюблена трава. Просто не завозять нам її, тож і вирішив я балуватися нею нечасто. Запас добігає кінця. Сьогодні засипав калабаску, залишилося на ще одну.

Купував пачку Кости торік. На момент придбання вона вже була простроченою на 7 місяців. Тож скуштувавши її, зробив висновок: слід свіжого запаху і смаку в жербі давно стерся. Аби трава геть не вивітрювалася, хутко пересипав її до скляної банки. Так вона в мене й стояла рік. І ось залишається аргентинка на дні банки. До речі, Vence Abril 2013.

Ця марка, як на мене, найчорносливовіша. Її смак вирізняє її серед усієї аргентинської жерби, яку я досі пробував. Щоправда, під час перших дегустацій вона мені здалася гидкою. Потім я зрозумів: в її специфічному смаку є певний шарм. Пам'ятаєте: "оно не то, чтобы вкусно, оно странно, правда? Необычно. Ну низя сказать, что это вкусно-вкусно"?©

Так, це барбакуа, але зовсім інакше, ніж у Рози чи Тарагуя. Іще згадувався нашими дописувачами хвойний присмак. Дійсно, є в ній щось хвойне. Однак була й іще одна особливість, якій я тоді не вигадав вербального обрамлення.

Тепер, засипавши прострочки до калабаси, я зрозумів, що це за особливість. От нюхали ви коли-небудь ізоленту? Ось такий радше присмак, аніж аромат я відчув. Дивно, чому в мене виникла така асоціація: ізоленту навіть у дитинстві язиком, ніби, не облизував, хоча, хто його знає. :P

Якщо брати за крайню точку, "точку відновлення системи", торішні матеювання з Костою, то хочу сказати, що вона майже на 90% зберегла свої аромо-смакові характеристики (наскільки я пам'ятаю її тодішній запах і смак). Гадаю, завдяки тому, що трава стояла в майже герметичній скляній тарі.

Що цікаво, перші дві промивки подивували мене не міцністю смаку, а трухлявістю, яка притаманна старій жербі. Пам'ятаю, подібне порівняння спало мені на думку, коли промивав прострочений Ріос із лляного мішечка. А вже після 3-го доливання смак вирівнявся і став приємним. Тож я взяв цю чорносливову подругу й почав переглядати випуск "Золотого глобуса", озвучений українською, про Аргентину. А ви знали, що батьки Ернесто Че Гевари вирощували падуб? Я от, уявляєте, тільки дізнався! :yerbadrinker:
 

Оффлайн DIaMONd88

Re: Costa Norte
« Ответ #119 : 11 Мая 2014, 02:52:41 »
так что там с самой Костой, есть ли смысл ждать или сразу вострить лыжи в Польшу/Германию за Ноблезой?


Чекали, чекали ми свіжої "Кости" ще з торішнього липня, так і не дочекалися. Враховуючи теперішню ситуацію в державі й одеську прописку головного імпортера жерби в Україну, схоже, найближчим часом і не дочекаємося. Хоча, дива трапляються. 

Оффлайн Drinker

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 329
  • Лайков: 15
Re: Costa Norte
« Ответ #118 : 11 Мая 2014, 01:55:40 »
Хотілося б іще для порівняння спробувати свіжу траву (коли ж нам її вже завезуть?!!)

предполагаю, что косты с.е. не завезут больше никогда, т.к. это был разовый выпуск. рад буду ошибиться.

про SE не скажу, но вообще свежая Коста ожидается весной :reader:

так что там с самой Костой, есть ли смысл ждать или сразу вострить лыжи в Польшу/Германию за Ноблезой?

Онлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3169
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Costa Norte
« Ответ #117 : 03 Мая 2014, 07:18:06 »
по объемам производимого креста н евкурс е(возможно где-то еще делают...пробовал крест и близко на санесовский не похрж)), а вот селекционная ноблеза -  от санесы.
all phenomena are empty

Оффлайн Drinker

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 329
  • Лайков: 15
Re: Costa Norte
« Ответ #116 : 02 Мая 2014, 23:36:18 »
и свое производит(коста, натура, уррутиа) и другим(продукция молинос д.л.п.)

Т.е. нынешний польский "крест" и Ноблеза на 100% из санесовского сырья?  :reader:

Онлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3169
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Costa Norte
« Ответ #115 : 02 Мая 2014, 21:20:41 »
и свое производит(коста, натура, уррутиа) и другим(продукция молинос д.л.п.)
all phenomena are empty

Оффлайн Drinker

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 329
  • Лайков: 15
Re: Costa Norte
« Ответ #114 : 02 Мая 2014, 13:55:10 »
попал на круз один в один косту. признаюсь брал крест с надеждой именно на такой вариант) что же, тупа был ко мне милостив на сей раз)
 
Т.е. Санеса переквалифицировалась из производителя полного цикла в производителя и поставщика сырья или я что-то не так понял?

Онлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3169
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Costa Norte
« Ответ #113 : 20 Апреля 2014, 20:39:20 »
попал на круз один в один косту. признаюсь брал крест с надеждой именно на такой вариант) что же, тупа был ко мне милостив на сей раз)
all phenomena are empty

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Costa Norte
« Ответ #112 : 04 Декабря 2013, 01:29:16 »
Хотілося б іще для порівняння спробувати свіжу траву (коли ж нам її вже завезуть?!!)

предполагаю, что косты с.е. не завезут больше никогда, т.к. это был разовый выпуск. рад буду ошибиться.

про SE не скажу, но вообще свежая Коста ожидается весной :reader:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Онлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3169
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Costa Norte
« Ответ #111 : 03 Декабря 2013, 20:32:19 »
Буду краток:
"Хочешь "Санесу"? Смело покупай Ноблезу!"(с)
all phenomena are empty

Оффлайн barbudo

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 364
  • Лайков: 17
Re: Costa Norte
« Ответ #110 : 03 Декабря 2013, 19:26:53 »
Хотілося б іще для порівняння спробувати свіжу траву (коли ж нам її вже завезуть?!!)

предполагаю, что косты с.е. не завезут больше никогда, т.к. это был разовый выпуск. рад буду ошибиться.

Оффлайн VAL

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 395
  • Лайков: 0
Re: Costa Norte
« Ответ #109 : 27 Ноября 2013, 18:21:22 »
Нарешті й я приєднався до тих, кому випала нагода скуштувати "Косту". Шкода, що знайомство відбулося з простроченим варіантом цієї легендарної марки жерби. Видалася якоюсь кислуватою (тричі дегустував її в різні дні, щоб уже точно відобразити результати смакового сприйняття). Хотілося б іще для порівняння спробувати свіжу траву (коли ж нам її вже завезуть?!!), бо жерба з закінченим терміном придатності видалася мені якоюсь трухлявою як зовні, так і на запах і смак. Поки що очікування невиправдані.

P.S. Барбакуа відчутний, проте кислість його псує. Ніби п'єш настій із золи. :yerba_otrava:

Скорее похоже не на просроченную йербу, а на испорченную, что обычно обозначает неправильное хранение. А если так, то не застрахована ни свежайшая, ни просрочка. В общем, "повезло"

Оффлайн DIaMONd88

Re: Costa Norte
« Ответ #108 : 27 Ноября 2013, 15:46:09 »
кислий присмак може додавати матеро - стикався з цим не раз і не два...сосуди використовувались різні?


Сєрьож, ну звісно я б не став писати про кислість, не перевіривши жербу в різних калабасах. Окрім того, навіть якби я промивав траву в одній посудинці, то все одно б помітив кислість. Я ж різні марки жерби п'ю з калабас. :mateforum:
« Последнее редактирование: 27 Ноября 2013, 16:14:00 от DIaMONd88 »

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Costa Norte
« Ответ #107 : 27 Ноября 2013, 12:44:36 »
Ну что могу сказать? Подвыдохлась, но не до неузнаваемости!   :yerbadrinker:
В целом всё та же густая копчёность барбакуа, по "черносливовости" практически не изменилась  :yerbamigos:  :ho4esh_mate:
На вкусе, ИМХО, 6 месячная просрочка практически не отразилась (это моё личное наблюдение - никому не навязываю в качестве догмы :porvu:)


Нарешті й я приєднався до тих, кому випала нагода скуштувати "Косту". Шкода, що знайомство відбулося з простроченим варіантом цієї легендарної марки жерби. Видалася якоюсь кислуватою (тричі дегустував її в різні дні, щоб уже точно відобразити результати смакового сприйняття). Хотілося б іще для порівняння спробувати свіжу траву (коли ж нам її вже завезуть?!!), бо жерба з закінченим терміном придатності видалася мені якоюсь трухлявою як зовні, так і на запах і смак. Поки що очікування невиправдані.

P.S. Барбакуа відчутний, проте кислість його псує. Ніби п'єш настій із золи. :yerba_otrava:

кислий присмак може додавати матеро - стикався з цим не раз і не два...сосуди використовувались різні?
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

Re: Costa Norte
« Ответ #106 : 27 Ноября 2013, 01:24:54 »
Ну что могу сказать? Подвыдохлась, но не до неузнаваемости!   :yerbadrinker:
В целом всё та же густая копчёность барбакуа, по "черносливовости" практически не изменилась  :yerbamigos:  :ho4esh_mate:
На вкусе, ИМХО, 6 месячная просрочка практически не отразилась (это моё личное наблюдение - никому не навязываю в качестве догмы :porvu:)


Нарешті й я приєднався до тих, кому випала нагода скуштувати "Косту". Шкода, що знайомство відбулося з простроченим варіантом цієї легендарної марки жерби. Видалася якоюсь кислуватою (тричі дегустував її в різні дні, щоб уже точно відобразити результати смакового сприйняття). Хотілося б іще для порівняння спробувати свіжу траву (коли ж нам її вже завезуть?!!), бо жерба з закінченим терміном придатності видалася мені якоюсь трухлявою як зовні, так і на запах і смак. Поки що очікування невиправдані.

P.S. Барбакуа відчутний, проте кислість його псує. Ніби п'єш настій із золи. :yerba_otrava:
« Последнее редактирование: 27 Ноября 2013, 01:30:17 от DIaMONd88 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15