Но они намного удобнее и практичнее, не воняют и легко моются в отличии от тыквенных.
Давно ими пользуюсь вместо тыквенных тк они экологические и чище. Не требуют никакого ухода. Не заваниваются со временем, не плесневеют. Можно оставлять мате. Это намного удобнее и практичнее.
Стосовно цього я і, переконаний, ще чимало матеманів, посперечається. По-перше, традиційна гарбузова калабаса - це найекологічніший витвір природи, який злегка оброблений людськими руками. А скло - це вже суто антропогенний витвір.
По-друге, якщо ви мали на увазі переваги скляного матеро над гарбузовим за такою ознакою, як стерильність, то це, можливо, й так. У скляному посуді апріорі відсутні гнильні процеси. Однак він має ряд інших практичних і естетичних недоліків, порівняно з гарбузовою калабасою.
Якщо гарбузиком правильно користуватися та доглядати за ним, він тішитиме матемана роками. Тут головне не маскувати за скаргами свою лінь, а чистити й просушувати калабасу після кожного матеювання. Це, насправді, не так уже й складно. До того ж, це частина навіть найспрощенішої до сучасних умов традиційної церемонії вживання напою.