Да, выглядит, хорошо.
Вопрос по делу: Как его оживить, чтобы хорошо? Как и самый обычный, классическим?
уже не раз и не два писалось в этой теме, что поронго, гуампы и прочие широкогорловые сосуды подготавливать не надо - как максимум кипятком обдал - и вперёд!
PS: Не ленимся внимательно читать топик!
Враховуючи те, що ваше бажання щось купити чи ввести в експлуатацію часто випереджає прочитання форуму
, хочу вас застерегти: якщо поронго з дерева, то його справді не потрібно оживляти; так, продезинфікувати окропом треба, але з цим будьте обережні: краще спочатку залити посудинку холодною водою й поставити на годин 5. А вже потім - окропом. Бо може потріскатися. Детальніше про це читайте в темі "Деревяные матеро".
Якщо поронго гарбузовий - оживляйте так само, як калабаси.
P.S. Я один зі своїх дерев'яних поронго, правда, залишав із травою наніч. Щоби запах деревини швидше змінився на запах жерби. Проте коли деревина ароматна, це тільки урізноманітнює аромат мате. Окрім того, жерба все одно з часом обійме своїм запахом увесь поронго, тому оживляти його, ІМХО, більш, ніж непотрібно.