Усі ми люди (якщо цей пост читають інопланетяни чи високорозвинені тварини, про яких ми не знаємо, перепрошую

), тож ніхто з нас не застрахований від егоїстичних думок. Егоїзм – це складова кожного его. І, гадаю, певною мірою він просто необхідний нам для повноцінного функціонування. Про здоровий егоїзм, як на мене, йдеться навіть у відомій фразі «люби себе».
Гадаю, кожен матеман частково егоїст. Більшості з нас притаманна така риса, як накопичення жерби. От мені цікаво (тільки прошу бути чесними), у вас коли-небудь виникали думки на кшталт: «нікому не розповідатиму про мате. Нехай тільки я знатиму про цей чудовий напій» або «круто, в цьому інтернет-магазині є рідкісна жерба, затарюся нею й нікому не розкажу»?
Ці думки пов'язані з прихованим накопиченням жерби. Так, можливо, спочатку вони зроблять вас власником неймовірних запасів трави. А що далі? Якщо ви нікому не розповідатимете про мате, про нього знатиме менше народу. Як наслідок – зменшення попиту та пропозиції. І навпаки: коли ви будете популяризувати каа – Україна за матеманством (як споживач) із часом перетвориться якщо не на Аргентину чи Парагвай, то хоча б на Бразилію

Головний імпортер замовлятиме більше трави, в нього з'являться конкуренти
На матефорумі активніше змагатимуться за себадорівський приз
Звісно, тут виникає інша проблема: неякісна жерба. Пов'язана вона з тим, що чим більше людей захоче придбати якийсь товар, тим недбаліше виробники ставитимуться до його продукування. Звідси – тепличні «пластикові» фрукти на гідропоніці, наприклад. Однак це питання найближчим часом не торкнеться світу мате, якщо добросовісно контролювати виробництво. Думаю, Аргентина, Парагвай і Бразилія здатні та заохочені постачати нас більшою кількістю якісної трави, тож потреби України та інших охочих країн в жербі будуть задоволені.
Матеїзуйте себе, одне одного та всіх! І спасибі, що ознайомилися з моєю філософською прозою. До слова, може хтось розкаже про те, як когось із знайомих, друзів, рідних матеїзував? Ну дуууже цікаво