Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Матеїзація суспільства:)  (Прочитано 14182 раз)

Description:

Оффлайн Shubhan

• "..чего ты Ждёшь?"
  • Матейро
  • Лайков: 0
  • will Be Together Totally)
Re: Матеїзація суспільства:)
« Ответ #15 : 08 Октября 2015, 23:00:23 »
надеюсь, ничем вас не обидел-вот это "с чего вы решили" построение фразы несколько смутило) или мне показалось?) .. я же описал причины- значит, по определению-пробовал, если спросите меня, в уже доверительной форме -отвечу - день рождения пробовал сделать матепитием)
Всегда СВАМИ!))

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #14 : 08 Октября 2015, 21:53:04 »
Вот с матеизацией всё не так просто, как, скажем, с пуэризацией, Тегуанинизацией -и другими, чайного характера завлекусами) причины: основная, считаю..сам Мате, который не спешит раскрывать себя первому встречному-вкус -не совсем,, манящий,, по прпервоначалу, ну и не большая демократичность -чтоб спонтанно угостить заинтересованному (на работе, скажем) нужно иметь дополнительную калебасину, или,  бомбижью, хотя бы и...время..)

Shubhan, а з чого це ви зробили такі висновки, що, мовляв, не так просто... Ви вже когось пробували матеїзувати чи опираєтеся лише на власне сприйняття напою?

І об'єктами матеїзації можуть же бути не лише колеги. Родичі, друзі, знайомі та незнайомі люди - усі вони мають шанс потрапити до категорії матеїзованих.

Оффлайн Shubhan

• "..чего ты Ждёшь?"
  • Матейро
« Ответ #13 : 08 Октября 2015, 21:41:10 »
Вот с матеизацией всё не так просто, как, скажем, с пуэризацией, Тегуанинизацией -и другими, чайного характера завлекусами) причины: основная, считаю..сам Мате, который не спешит раскрывать себя первому встречному-вкус -не совсем,, манящий,, по прпервоначалу, ну и не большая демократичность -чтоб спонтанно угостить заинтересованному (на работе, скажем) нужно иметь дополнительную калебасину, или,  бомбижью, хотя бы и...время..)
Всегда СВАМИ!))

Оффлайн Shubhan

• "..чего ты Ждёшь?"
  • Матейро
« Ответ #12 : 07 Октября 2015, 11:41:22 »
в моём случае -это йерба меня употребляет)) про матизацию -это само собой происходит: действительно, всегда расскажу, по заинтересованности людям -что йерба сохранит их сердца и сосуды для лучшей ЖИЗНИ и все остальные аспекты (для кофеманов, в частности) ..-т.е., Естественность -по моему, основное качество Матеизации!)
Всегда СВАМИ!))

Оффлайн Goldmateg

• Ассоциированные члены
  • Себадор
  • **
  • Лайков: 13
  • Yerba Mate Style
  • Yerba favorita:: Pipore
« Ответ #11 : 07 Августа 2015, 22:32:28 »
Было дело сегодня (точнее ужо вчера - для педантов-буквоедов  :yazik:), сразу троих своих друзей познакомил с мате, начиная осторожно с 1/4 Пипоры, 60о и колоритных рассказов про житиё индейцев гуарани  :yerbamigos: потом перешёл на 70-75о, объясняя как правильно заливать воду и вставлять бомбилью не крутя её из стороны в сторону. Предусмотрительно заготовил варенье и мёд чтобы гасить "эффект амарго" если он вызовет радикальную рефлексию  :vspomnil:

В итоге 6-7 доливок гости выдержали, на 8-й, обученные этикету матепития, сказали "грасьяс". Один честно признался: как-то "не цепляет", другой сказал: "иногда можно выпить". А третий вообще скривился и сказал: "не моё". Вобщем статистика типичная, ничего нового. По-крайней мере усвоили что нужно говорить мАтэ, вместо матЭ, покупать только фабричной расфасовки в 0.25, 0.5 и 1.0кг пачках и забыть думать про всякие "матэ ай-кью", и то хорошо  :vladoshki: :yerbadrinker:

..возможно, если бы ты не осторожничал а поступил как DIaMONd88 
Подумав: "Ні, треба гостям запропонувати хоч і міцну, але чисту "Розу"".
.. и тогда могли быть и слова иные и мнения. но это конечно же ИМХО.
Pipore, Pipore ти коханнячко моє!!!

Оффлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
« Ответ #10 : 07 Августа 2015, 01:28:32 »
Было дело сегодня (точнее ужо вчера - для педантов-буквоедов  :yazik:), сразу троих своих друзей познакомил с мате, начиная осторожно с 1/4 Пипоры, 60о и колоритных рассказов про житиё индейцев гуарани  :yerbamigos: потом перешёл на 70-75о, объясняя как правильно заливать воду и вставлять бомбилью не крутя её из стороны в сторону. Предусмотрительно заготовил варенье и мёд чтобы гасить "эффект амарго" если он вызовет радикальную рефлексию  :vspomnil:

В итоге 6-7 доливок гости выдержали, на 8-й, обученные этикету матепития, сказали "грасьяс". Один честно признался: как-то "не цепляет", другой сказал: "иногда можно выпить". А третий вообще скривился и сказал: "не моё". Вобщем статистика типичная, ничего нового. По-крайней мере усвоили что нужно говорить мАтэ, вместо матЭ, покупать только фабричной расфасовки в 0.25, 0.5 и 1.0кг пачках и забыть думать про всякие "матэ ай-кью", и то хорошо  :vladoshki: :yerbadrinker:
« Последнее редактирование: 07 Августа 2015, 01:31:03 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #9 : 08 Января 2015, 22:28:56 »
На упомянутом мероприятии>> во время кофе-тайма, сокрушаясь по поводу того, что альтернативой кофе служила только несчастная принцесса Ява и та в пакетиках,  :obstenu: вознамерился угостить участников добротной йербой (Юнионом из "ласмариасовских погребов складов"). Для этого припас с собой десяток тростниковых бомбилок и стал насыпать всем желающим травы на 1/4 бумажного стаканчика (благо там их было предостаточно)  :yahoo: заправляя из термоса водой нужной температуры  :yerbamigos: За короткий перерыв провёл экспресс-экскурс по истории напитка и его особенностях. Некоторые брали стаканчики с напитком на учебную часть программы и потягивали его там, как заправские матеманы  :yerbadrinker: Всем кому понравилось, было предложено оставить бомбильи на память, чтобы пить потом дома самостоятельно. Надо отметить, вернули только 4  :yerbadrinker: С учётом специфики аудитории, фактор взять на память "шоб було" практически исключён  :porvu: Это конечно не озеро Селегер и не "Трипільське коло" (знающие поймут) но такая себе мини презентация-матеизация  с вполне позитивым финалом  :champion: Делаю вывод: когда йерба доступна и легка в приготовлении - её вполне не прочь отведать большинство любителей чайно-кофейной продукции  :ho4esh_mate:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #8 : 11 Декабря 2014, 03:33:58 »
Позавчора пригостив своїх гостей мате. Вони спочатку відмовлялися, але я зробив кмітливо: поставив на столі калабаси, бомбіжі, чайник, термос, і сказав: "Що ж, доведеться вам спробувати, бо я вже все приготував". :) Вирішив почастувати новоспечених об'єктів матеїзації "Камбою" з м'ятою та больдо, яка залишилася ще з торішньої закупівлі. Оскільки надворі не літо, та й гостей я хотів ознайомити в першу чергу з гарячим варіантом напою, то пішла вона саме в такому вигляді. Розповів деталі про напій, навіть згадав про українців в Аргентині, які вже давно там облаштували жерба-бізнес. А про те, що помішувати не можна - зазначив, коли це вже сталося. :) А, іще почав саме з жерби з домішками, адже десь у нас читав, що початківцям варто стартувати з легкого чи навіть розбавленого травами варіанту мате.

Що ж, бурхливої радісної реакції на гарячу "Камбу" я в їхніх очах не побачив. Асоціативний ряд піддослідних обмежився словами: "трав'янистий смак". Подумав: "Ні, треба гостям запропонувати хоч і міцну, але чисту "Розу"". І дав їм спробувати з першої амарго-заливки (щоб вони не посоромилися пити з однієї бомбіжі).

Уже коли я не сподівався на позитивну реакцію, гостя каже: "Так, це смачніше", - однак не продовжила пити. А гість попросив долити... потім знову... і ще... А згодом каже: "Я це можу вживати літрами!". Несподівано, правда? Навіть я, після першого знайомства з каа, дуже уважно поставився до цього напою, оскільки тоді смак мені видався не те, що чудовим, а специфічним. Саме ця специфічність, зрештою, й завоювала прихильність моїх рецепторів. А тут - так швидко! Цікаво буде поспостерігати далі за навернутим у мате-віру. Чи поцікавиться принаймні один (одна) із них, де купувати жербу, які ще особливості приготування треба знати, тощо.

До речі, я гостей проінформував стосовно енергетичного ефекту (матеювали ми ввечері). Спалахів гіперактивності вони за собою не спостерігали.  :ho4esh_mate:  

« Последнее редактирование: 11 Декабря 2014, 03:39:34 от DIaMONd88 »

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #7 : 30 Октября 2014, 02:17:48 »
На последней встрече угощал своих гостей мате Ла Оха Селексьон и Ла Мерсед  :yerbamigos: Некоторые из них пили мате впервые, впечатления: крепкий чайфир  :vspomnil:  запах был интересен, принюхивались, и даже выпили несколько доливок. Один из них не упустил возможности размешать йербу бомбильей, как только я отлучился на пару минут на кухню  :vspomnil: :vspomnil: впрочем соломинка после этого не забилась, можно сказать повезло  :vladoshki:

Насчёт понравилось не уверен, скорее пополнят статистику "однажды попробовавших", эмпанадос>> им больше пришлись по вкусу  :champion:

Оффлайн Михаил Георгиевич

« Ответ #6 : 04 Июля 2014, 14:14:14 »
Из всего моего круга получилось привить привычку употреблять мате только одному, другой оказался матеманом со стажем большего моего, но выяснилось это недавно, хотя знакомы уже больше десяти лет)
Дочкин папа.

Оффлайн Drinker

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 15
« Ответ #5 : 24 Июня 2014, 17:17:13 »
Начал "спаивать" своих соседей, вроде ничего, дело идёт  уже у двоих могу "позичить" йербу когда прижмёт :yerbadrinker: Правда никак не могу приучить к калабасу, всё пьют из всяких банок-склянок  :obstenu:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #4 : 09 Июня 2014, 05:12:40 »
Усі ми люди (якщо цей пост читають інопланетяни чи високорозвинені тварини, про яких ми не знаємо, перепрошую :)), тож ніхто з нас не застрахований від егоїстичних думок. Егоїзм – це складова кожного его. І, гадаю, певною мірою він просто необхідний нам для повноцінного функціонування. Про здоровий егоїзм, як на мене, йдеться навіть у відомій фразі «люби себе».

Гадаю, кожен матеман частково егоїст. Більшості з нас притаманна така риса, як накопичення жерби. От мені цікаво (тільки прошу бути чесними), у вас коли-небудь виникали думки на кшталт: «нікому не розповідатиму про мате. Нехай тільки я знатиму про цей чудовий напій» або «круто, в цьому інтернет-магазині є рідкісна жерба, затарюся нею й нікому не розкажу»?

Ці думки пов'язані з прихованим накопиченням жерби. Так, можливо, спочатку вони зроблять вас власником неймовірних запасів трави. А що далі? Якщо ви нікому не розповідатимете про мате, про нього знатиме менше народу. Як наслідок – зменшення попиту та пропозиції. І навпаки: коли ви будете популяризувати каа – Україна за матеманством (як споживач) із часом перетвориться якщо не на Аргентину чи Парагвай, то хоча б на Бразилію ;D Головний імпортер замовлятиме більше трави, в нього з'являться конкуренти :) На матефорумі активніше змагатимуться за себадорівський приз :)

Звісно, тут виникає інша проблема: неякісна жерба. Пов'язана вона з тим, що чим більше людей захоче придбати якийсь товар, тим недбаліше виробники ставитимуться до його продукування. Звідси – тепличні «пластикові» фрукти на гідропоніці, наприклад. Однак це питання найближчим часом не торкнеться світу мате, якщо добросовісно контролювати виробництво. Думаю, Аргентина, Парагвай і Бразилія здатні та заохочені постачати нас більшою кількістю якісної трави, тож потреби України та інших охочих країн в жербі будуть задоволені.

Матеїзуйте себе, одне одного та всіх! І спасибі, що ознайомилися з моєю філософською прозою. До слова, може хтось розкаже про те, як когось із знайомих, друзів, рідних матеїзував? Ну дуууже цікаво :yerbadrinker:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #3 : 07 Февраля 2014, 03:37:53 »
Під час 25-го офіційного засідання Yerba Mate Клубу [28.09.13] спало мені на думку одне порівняння. Як відомо, існує таке поняття, як "євангелізація", тобто - прищеплення християнської віри. Так от, як на мене, можна утворити й таке поняття, як "матеїзація".

А ось і прямий приклад матеїзації - Pastor Gaúcho, котрого можна знайти в соцмережі "Facebook".

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #2 : 01 Октября 2013, 01:04:01 »
Під час 25-го офіційного засідання Yerba Mate Клубу [28.09.13] спало мені на думку одне порівняння. Як відомо, існує таке поняття, як "євангелізація", тобто - прищеплення християнської віри. Так от, як на мене, можна утворити й таке поняття, як "матеїзація". Звісно, з релігією тут ніякого зв'язку немає (хоча...  :ho4esh_mate:). Означає це поняття - прищеплення традиції вживання мате. Ми з вами не самі ж уживаємо жербу. В будь-якому разі розказуємо про неї друзям і близьким, або вони самі помічають нашу приємну й корисну звичку та цікавляться.

:respect:
І першим кроком до цього вважаю логічним запропонувати всім нашим форумчанам, хто користується соціальними мережами, запросити своїх друзів приєднатись до наших: груп/кіл/спільнот!  :mateforum: Це збільшить коло потенційних спостерігачів, згодом відвідувачів клубних заходів і врешті-решт наших однодумців  :yerbamigos: :vladoshki:

Для заохочення можем ввести нагороду для найбільш активних реферерів (тобто тих, хто додасть найбільше своїх друзів у наші групи) - наприклад 0.5кг жерби + калебаса + очеретяна бомбіжжя  :champion:

Оффлайн DIaMONd88

Матеїзація суспільства:)
« Ответ #1 : 30 Сентября 2013, 22:07:54 »
Під час 25-го офіційного засідання Yerba Mate Клубу [28.09.13] спало мені на думку одне порівняння. Як відомо, існує таке поняття, як "євангелізація", тобто - прищеплення християнської віри. Так от, як на мене, можна утворити й таке поняття, як "матеїзація". Звісно, з релігією тут ніякого зв'язку немає (хоча...  :ho4esh_mate:). Означає це поняття - прищеплення традиції вживання мате. Ми з вами не самі ж уживаємо жербу. В будь-якому разі розказуємо про неї друзям і близьким, або вони самі помічають нашу приємну й корисну звичку та цікавляться. Пропоную ділитися історіями того, яким чином ми навертаємо своїх друзів/близьких на матеманство. Очевидно, знайдемо якісь спільні найефективніші методики.

З.І. Я от, наприклад, навернув свого ліпшого друга на мате. Подарував йому матеманський набір на його День народження.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15