Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Матеїзація суспільства:)  (Прочитано 14184 раз)

Description:

Оффлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Матеїзація суспільства:)
« Ответ #60 : 07 Апреля 2024, 23:58:21 »
И вот уходит он в отпуск две недели назад, я полез искать акты у него в тумбочке для промежуточной сдачи выполненных объемов и угадай что я там нашел - правильно: початая один раз при мне пачка подаренной в августе жербы и нераспакованный подарок от резервы...

Це найприкріше, коли подарунок, на який витрачено ентузіазм, час, зусилля й кошти, виявляється непотрібним. Тому так, жерба достойна потрапляти в руки й бомбіж'ї тих, хто ними зацікавлений. :porvu:

От в тому й халепа, що відрізнити цю "миттєву зацікавленість" від "захоплення"  досить складно на практиці, навіть для мого досвіду :vspomnil:

2 Михаил Георгиевич: знал бы ты, сколько таких моих подарков "прожигает" кому-то полки и шкафы и вроде бы из лучших побуждений, а на поверку оказывается "деньги на ветер" :obstenu:
Вот даже моего тренера интересно было бы спросить, помнит ли он о том подарке 20-летней давности, с которого началось не только мое знакомство с йербой, но и вся история нашего движения :mateforum:
Может он прочтет эти строки и откликнется? Верится с трудом...впрочем один человек написал мне в прошлом году, что именно с форума в 2009г началось его знакомство с мате - и он продолжает его пить до сих пор! :yerbamigos:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #59 : 07 Апреля 2024, 15:05:19 »
И вот уходит он в отпуск две недели назад, я полез искать акты у него в тумбочке для промежуточной сдачи выполненных объемов и угадай что я там нашел - правильно: початая один раз при мне пачка подаренной в августе жербы и нераспакованный подарок от резервы...

Це найприкріше, коли подарунок, на який витрачено ентузіазм, час, зусилля й кошти, виявляється непотрібним. Тому так, жерба достойна потрапляти в руки й бомбіж'ї тих, хто ними зацікавлений. :porvu:

Оффлайн Михаил Георгиевич

« Ответ #58 : 07 Апреля 2024, 11:25:39 »
Сегодня после волонтерки решил отдохнуть в БотСаду с йербой, сначала посидел на аллее, потом перебрался в беседку, когда начал накрапывать дождик, с собой имел остатки Андресито суаве :mateforum:
Куча народа ходила вокруг, но никому до меня не было дела, как обычно, впрочем.
Это начало на мысль, что на "пассивной матеизации" далеко не уедешь - надо заказывать баннер (по типу как Мета Мате,  только на тканной основе) брать колонку с какой-то латиной и тогда идти в народ, это должно быть поинтереснее :yerbadrinker: :yerbamigos:

И примут тебя за очередного чудаковатого кришнаита индейца. Не зайдет нашим алкашам трава, 20 лет бесплодных попыток тому подтверждение. Пока сверху не скажут, что это круто, как крутить спиннер, хрен народ бросит пить ягу с водярой. Как говорит моя хорошая знакомая, наверно сказал бы - друг, остающаяся в Донецке: "Смирись и утихни." Приобщай ближний круг, большего не сделаем.  :yerbamigos:

В качестве поучительной истории: мой начальник здесь, с большим интересом, как мне показалось, воспринявший нашу йербоманию, сразу после опробывания жербы, принесенной мною, написавший жене в телеге, чтоб заказала ему такое (спросил, как всё это - калабас, бомбижья называется), на мои вопросы позже, дескать ну как там посылка пришла, пьёшь, неопределенно отмахивался. На день строителя, в прошлом году, подарил ему пачку жербы и бомбижью, он был "рад" попил прямо при мне. Ну думаю еще одним в нашей секте прибыло, на днюху в январе заказал ему подарочный набор от резервы с металлическим поронго, бомбижьей и пробником жербы грамм в 150, он снова радостно поблагодарил меня.

Дочкин папа.

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #57 : 06 Апреля 2024, 20:23:48 »

От буквально сьогодні влаштував соло-матефлеш у ботаніці :yerbadrinker:
Купа людей проходила повз, ніхто навіть не питав що це :vspomnil: :obstenu:

Так ніхто ж не каже, що пасивна матеїзація за ефективністю "підкорення мас" може тягатися з активною. Це ж і так зрозуміло. :vspomnil:

Хоча... Я глибоко переконаний, що будь-яке захоплення (й не тільки жербою) починається з власного зацікавлення. Уже неодноразово про це писав. Тобто схема:

особистий інтерес → матеманство

має більше шансів спрацювати, аніж схема

нав'язування → матеманство

Бо скільки матеїзатор не жонглюватиме поронго й бомбільями перед публікою, доки в особи не прокинеться особистий інтерес – навернення здебільшого залишатиметься провальним. Ці думки підтверджують як твоя практика, так і розділ "Перша любов". Перечитай його, й помітиш, що зазвичай увагу теперішніх матеманів колись привернула естетика калабас чи бажання пізнати незвідане. :risuyu: Якщо цього потягу нема – навряд хтось подумає купити першу пачку мате. :vspomnil: Досвід sivanych'а – виняток :). Чи багато у вищезгаданому розділі підсаджених шляхом активних матеїзацій? ]:D

Я от, наприклад, майже 11 років тому почав із того, що зацікавився мате після перегляду програми на ТБ. І купив калабасу й каа, ще навіть на пробувавши його(!)

А пасивна матеїзація – це радше про прогулянки з калабасою "без зобов'язань", які теж мають шанс стати гачком для майбутніх апологетів; викликати інтерес не шляхом нав'язування (а активна матеїзація почасти є нав'язуванням, якого ніхто не любить), а просто демонстрацією, власним прикладом. :ho4esh_mate: Недарма ж у деяких фільмах попереджають: "Присутні сцени куріння". І недарма ж серед підлітків виникає шкідливий стереотип про "модний вигляд курця". А режисери (донедавна) експлуатували тему з цигарками/люльками/сигарами в кіно, ототожнюючи їх як із "мужніми", так і "витонченими" образами. Якщо ці дії й попередження уважають важливими, то й проста демонстрація матеювання теж має силу. :)

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #56 : 06 Апреля 2024, 16:10:22 »
Зосередьмося на пасивній матеїзації. На відміну від пасивного куріння, цей процес:

а) корисний;
б) передусім психологічний.

Про що я?

Уже чимало разів помічав, що коли ми п'ємо мате десь у більш-менш людному місці й ні до кого не чіпляємося ;D, деякі перехожі бажають засвідчити своє знання теми.
А як часто ви влаштовуєте публічні появи з калабасою? І як реагують перехожі?  :ho4esh_mate:

От буквально сьогодні влаштував соло-матефлеш у ботаніці :yerbadrinker:
Купа людей проходила повз, ніхто навіть не питав що це :vspomnil: :obstenu:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #55 : 01 Апреля 2024, 18:41:38 »
:podstulom: Ні, бо, як написав вище, було б дивно чіплятися до людини, яка не звернулася прямо. А якби поцікавилися, то, безперечно, ґрунтовно розповів би.

:obstenu: І пішов він собі далі своїм шляхом - сіяти нащадку "вічні цінності" про чайматЕ, скляні калабаси та іншу шаманщину зі "співочими чашами" :reader: :vspomnil:
тому й виникає запитання: "а чи виправдана в даному випадку так звана пасивна матеїзація?" Чи все ж таки пан Андрес зі своєю "Академією мате" має рацію і треба бути якщо не агресивніше, то принаймні активніше?  :reader: :yerbadrinker:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #54 : 01 Апреля 2024, 14:11:12 »
І? Що ти відповів на цей справжній "подарунок долі"  :reader: ]:D

:podstulom: Ні, бо, як написав вище, було б дивно чіплятися до людини, яка не звернулася прямо. А якби поцікавилися, то, безперечно, ґрунтовно розповів би.

Вчора на світському заході на 60+ осіб, сьогодні на внутрішньому - 25+, хтось вже звик, когось пригощаю, переважно пакетованим вчора пригощав, проте, одна особа потягнула з мого матеро окремою чистою бомбіжою :yerbadrinker:
ейфорії не викликало - як завжди 95% п'ють коли їх пригощаєш - та ніколи не куплять за власні гроші :obstenu: :obstenu: :obstenu:

Так, про тебе знаємо. :respect: Але хотілося б і від інших почути. І саме про "пасивну матеїзацію". Тобто не цілеспрямоване просування культури на заходах, а наскільки часто читачі нашого форуму просто виходять прогулятися з матеро й як на це реагують перехожі. ]:D

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #53 : 01 Апреля 2024, 01:53:08 »
За винятком наголосу, мені піднімають настрій такі фрази перехожих. Це нагадує підморгування учасників якогось руху чи субкультури, які впізнають приналежність до спільного напряму за одягом чи ще якимись "маяками". І хоч цей вуйко навряд палкий матеман (можу й помилятися), сам факт, що він побажав публічно засвідчити бодай якусь причетність до мате-культури й розповісти про це новому поколінню, спонукає подумки усміхнутися. :vladoshki:
І? Що ти відповів на цей справжній "подарунок долі"  :reader: ]:D

А як часто ви влаштовуєте публічні появи з калабасою? І як реагують перехожі?  :ho4esh_mate:
Вчора на світському заході на 60+ осіб, сьогодні на внутрішньому - 25+, хтось вже звик, когось пригощаю, переважно пакетованим вчора пригощав, проте, одна особа потягнула з мого матеро окремою чистою бомбіжою :yerbadrinker:
ейфорії не викликало - як завжди 95% п'ють коли їх пригощаєш - та ніколи не куплять за власні гроші :obstenu: :obstenu: :obstenu:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #52 : 01 Апреля 2024, 00:35:33 »
Зосередьмося на пасивній матеїзації. На відміну від пасивного куріння, цей процес:

а) корисний;
б) передусім психологічний.

Про що я?

Уже чимало разів помічав, що коли ми п'ємо мате десь у більш-менш людному місці й ні до кого не чіпляємося ;D, деякі перехожі бажають засвідчити своє знання теми. От і сьогодні – сидимо на лавці в парку, я омиваю La Obereña Orgánica водою з термоса, проходить чолов'яга із дитиною й звертається до нащадка (я був зосереджений на доливанні, тому не звернув увагу на вік дядька й стать дитини): "Знаєш про мате́?" Ну, і так, щоб це й нам було чутно. :)

За винятком наголосу, мені піднімають настрій такі фрази перехожих. Це нагадує підморгування учасників якогось руху чи субкультури, які впізнають приналежність до спільного напряму за одягом чи ще якимись "маяками". І хоч цей вуйко навряд палкий матеман (можу й помилятися), сам факт, що він побажав публічно засвідчити бодай якусь причетність до мате-культури й розповісти про це новому поколінню, спонукає подумки усміхнутися. :vladoshki:

Онлайн sivanych

• Yerba Mate Club .UА
  • Себадор
  • Лайков: 442
  • Vivimos una vez!
  • Yerba favorita:: Sol y Lluvia
« Последнее редактирование: 23 Марта 2024, 20:42:06 от DIaMONd88 »

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #50 : 28 Февраля 2024, 23:55:14 »
А як, до речі, тоді, першого разу, відреагували сусідські глядачі? Вирішили не лише послухати, а й спробувати, що ти таке "дивне" п'єш? Я, чесно кажучи, й подумав про камерний театр.

Оскільки це питання скоріш сюди, то відповім в цій темі :reader:
Реагували або ніяково, або з легкою зацікавленістю, пояснював та пригощав переважно тих, хто прийшов зі мною.
Тільки одній дівчині з гостей пояснив що це, але спробувати вона не наважилась, хоч пропонував окрему (чисту) бомбіж'ю :vspomnil: :yerbadrinker:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #49 : 24 Февраля 2024, 04:33:07 »
Вирішив перевірити, який ролик про yerba mate – нинішній незаперечний лідер на знайомому всім відеогіганті ютюбі. Гадав, ну точно щось про аргентинську традицію буде. Але ніколи би мені не спало на думку, що лідером стане шорт під назвою "Бразильське шимаррао є різновидом єрби мате/Brazilian Chimarrão Is A Type Of Yerba Mate".

Опублікована 10 місяців тому 33-секундна замальовка зібрала 28 мільйонів переглядів. Непогана матеїзація, точніше мачеїзація від Yerba Mate Lab.

« Последнее редактирование: 03 Апреля 2024, 03:17:31 от DIaMONd88 »

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #48 : 18 Февраля 2024, 23:06:21 »

Так а твій супутник/супутниця хто? Спорядження прокатне чи своє, "стаціонарне"? Ночівля в наметі чи в тепленькому бунгало? Маршрут, чайники, примуси, взяті марки мате (окрім показаної в сусідньому пості Rei Verde)... Де, словом, подробиці? Чи все це буде в дайректорс кат-відеоверсії? ]:D
Дівчина з Дніпра, що приїхала кататись разом з іншою групою :yerbamigos:
Спорядження там в 90% випадків прокатне. Ночівлю нам організовували в отелі, думаю так само і в їх групі, я не питав про це. Мав з собою цього разу тільки термос (пальник з балоном лишив в номері, вистачило тягати його весь попередній день :vspomnil:).

Продовження історії про Лізу:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #47 : 17 Февраля 2024, 02:04:28 »
А эту вот замечательную девушку по имени Лиза я познакомил с культурой йерба мате на горе Жандарм (свыше 1700м), куда она поднялась в одиночку и обнаружила там "высокогорную матейню" в моем лице :yerbamigos:

Так а твій супутник/супутниця хто? Спорядження прокатне чи своє, "стаціонарне"? Ночівля в наметі чи в тепленькому бунгало? Маршрут, чайники, примуси, взяті марки мате (окрім показаної в сусідньому пості Rei Verde)... Де, словом, подробиці? Чи все це буде в дайректорс кат-відеоверсії? ]:D

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #46 : 17 Февраля 2024, 01:07:51 »
А эту вот замечательную девушку по имени Лиза я познакомил с культурой йерба мате на горе Жандарм (свыше 1700м), куда она поднялась в одиночку и обнаружила там "высокогорную матейню" в моем лице :yerbamigos:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15