Голосование

Чи відмовилися Ви від вживання кави та чаю, коли у вашому житті з'явився мате

Так, цілковито
Частково
П'ю ці напої теж, як і раніше

Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Мате VS інші напої  (Прочитано 6565 раз)

Description:

Онлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Мате VS інші напої
« Ответ #8 : 11 Мая 2014, 02:14:49 »
Те, що в Аргентині мате й кава - однаково популярні напої, засвідчують і візки вуличних продавців.

З цього приводу, гадаю, багато аргентинців би посперечались  :porvu: ніяка "ворожа" бразильська чи то колумбійська кава не замінить рідного матесіто  :vspomnil: :yerbadrinker:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #7 : 10 Мая 2014, 02:11:35 »
Те, що в Аргентині мате й кава - однаково популярні напої, засвідчують і візки вуличних продавців.

Оффлайн Drinker

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 15
« Ответ #6 : 29 Апреля 2014, 23:31:47 »
Чай и кофе пил как и пью, во-первых потому, что в гостях редко предлагают выпить мате, а во-вторых у каждого напитка своё "функциональное назначение": чай для спокойного сна, кофе - "быстро влить в себя и убежать на работу", ну а мате как правило во всех остальных случаях: побаловать себя и друзей, получить хороший заряд бодрости на целый день (когда время позволяет его правильно и неспешно приготовить  :mateforum:)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #5 : 12 Февраля 2014, 21:27:37 »
Як на мене, блюзнірський дуалізм церемонії матепиття та чайної церемонії. :yerba_otrava:

Оффлайн Lenny Bruse

« Ответ #4 : 04 Декабря 2013, 06:55:33 »
Ерба скорее не вытеснила другие стимулирующие напитки из моей жизнь, а приняла на себя лидирующую позицию, если не сказать диктатуру в отношении всех кофеиносодержащих продуктов. Их потребление, с недавних пор, корректируется исключительно планами по количеству мате, которое я планирую выпить за день. Однако утром, я всегда выпиваю две-три чашки кофе - очень мне нравится как действует эта ароматная, чёрная жидкость на пустой желудок по пробуждению  :yahoo: 

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #3 : 13 Октября 2013, 13:48:25 »
Тому тривалий час доводилось пити різний кавоподібний сурогат, на фоні якого жерба постала аутентичною і органічною 

Так, був у мене колись досвід вживання усіляких розчинних "нескаФу-у" і "маккоФє-є". Таку гидоту краще взагалі до рота не брати: ні смаку, та ще й у 100 разів гірше натуральної кави, коли йдеться про дію на організм. 

Окрім того, вплив на мозок і сердцево-судинну систему у кави (навіть непоганої) досить таки "торнадоподібний"

З цим деякі вчені  посперечалися.>>

Хоча, індивідуальний вплив таки є: одних на сон хилить після кави, інші заснути він неї не можуть. Окрім того, в каві, як відомо, менше кофеїну, ніж у чорному чаї (а в зеленому менше за них двох).

Врешті-решт ціна: варто подивитись скільки коштує зараз кіло справжньої  меленої чи зернової кави і порівняти з мате.

Так, ціна якісної кави кусається. Та мате ж, хоч і дешевше, але на одну порцію його ж то більше йде. Окрім того, торік(?) відбулося деяке здорожчання жерби. Залишається сподіватися, що надалі такого не відбуватиметься.

Загалом, від кави, звісно, користі мало. Вона вимиває кальцій. Тож рецепт дідуся кави з молоком, певно, мав дійсно кращий вплив на організм, ніж просто кави.

Але ж смачна й ароматна вона, ця кава-какава. Тож я собі іноді не можу відмовити від філіжанки ароматної власноруч змеленої арабіки, приготовленої в джезві. Чай - переважно зелений. Китайськими відбірними теж час од часу себе люблю почастувати.

Проте мате, звісно, нині обігнав за кількістю вживання і чай, і каву.

Онлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
« Ответ #2 : 12 Октября 2013, 18:25:55 »
Цікаво дізнатися, чи витіснив мате своїх зведених братів/сестер - каву та чай - із вашого життя. Якщо так, то чому?

Лише каву  :porvu: В дитинстві дуже полюбляв її, до неї мене привчив дід, який пив зазвичай із молоком і вважав це дуже корисним для організму (доречі прожив 86 років і до 83 жодного разу окрім проф.осмотрів не звертався до лікаря!) Після розпаду Союзу дістати справжню бразильську чи то йєменську каву на наших теренах стало чималою проблемою  :obstenu: Тому тривалий час доводилось пити різний кавоподібний сурогат, на фоні якого жерба постала аутентичною і органічною  :yerbadrinker: :champion: Окрім того, вплив на мозок і сердцево-судинну систему у кави (навіть непоганої) досить таки "торнадоподібний" - і це мене не дуже влаштовувало  :vspomnil: Врешті-решт ціна: варто подивитись скільки коштує зараз кіло справжньої  меленої чи зернової кави і порівняти з мате. Висновки говорять самі за себе... :yerbadrinker: втім до китайських сортових чаїв, незважаючи на високу ціну я ставлюсь лояльно і час від часу влаштовую собі чайні посиденьки  :porvu:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

Мате VS інші напої
« Ответ #1 : 18 Июля 2013, 05:12:25 »
Цікаво дізнатися, чи витіснив мате своїх зведених братів/сестер - каву та чай - із вашого життя. Якщо так, то чому?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15