Кілька разів я наважувався на експрес-матеювання. І, чесно кажучи, жодного разу від нього не отримував такого задоволення, як від повноцінного неквапливого. Останній раз воно навіть відбулося з певними дискомфортними наслідками. Недарма матемани вважають, що сипати менше половини калабаси - псувати собі враження від жерби. Звісно, і смак не такий насичений виходить і... є ймовірність швидше обпекти собі рота. Коли насипано менше жерби, то й вода виходить гарячішою. І навіть ті 70 градусів у такому разі здатні вам дошкулити, бо температура не встигає "амортизуватися" за рахунок об'єму трави. Тоді треба думати про нижчу температуру води (щоб не обпікала) і триваліше настоювання жерби (щоб відчувався смак). Та хіба про ці два чинники хтось думає, коли поспішає кудись? Окрім того, нижча температура на дає, приміром, кон пало нормально розкритися. А ще часто жерба не встигає дійти до лавадо, й доводиться її висипати. Тож, як на мене, експрес-матеювання не має права на існування. Ну, хіба що в дуже рідкісних випадках. Коли ж вам без нього ніяк - то тут потрібно виробляти оптимальну індивідуальну схему приготування, в котрій, очевидно, не обійтися без врахування вищесказаного.