Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Плесень и посторонний запах в калабасе  (Прочитано 167266 раз)

Description:

Оффлайн DIaMONd88

• Мате Гуру
  • Лайков: 191
  • Yerba favorita:: La Obereña
Re: Плесень и посторонний запах в калабасе
« Ответ #270 : 20 Октября 2015, 23:21:38 »
Вигріб все до нового шару гарбуза - виглядає приємно, запах теж приємний.

А, ну раз "археологічні розкопки" привели дослідника до нового шару лагенарії, значить вона запліснявіла не наскрізно. Тоді все дійсно окі-докі.

Оффлайн Михаил Георгиевич

« Ответ #269 : 20 Октября 2015, 20:17:13 »
Коли він був ще новий? Так, звісно.
Выскрeбалось...  У меня с одним калабасом была такая беда, но спирт, перекись водорода и коньяк вернули ему жизнь.

« Последнее редактирование: 14 Ноября 2015, 02:21:52 от Cebador »
Дочкин папа.

Оффлайн Модест

• Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
  • Лайков: 16
  • Yerba favorita:: Rosamonte
« Ответ #268 : 20 Октября 2015, 20:07:09 »
Коли він був ще новий? Так, звісно.

Оффлайн Михаил Георгиевич

« Ответ #267 : 20 Октября 2015, 18:59:40 »
Вирішив усе таки здерти чорний внутрішній шар калабаса. Спочатку наждачкою нульовкою (малоефективно), потім - чайною ложкою (ефективно). Вигріб все до нового шару гарбуза - виглядає приємно, запах теж приємний. Думаю з такого вже не страшно пити. Тепер буду оживляти і пробувати!
А оживление калабаса проходило по правилам? Нутро ложкой на первых настоях выскрeбалось?
« Последнее редактирование: 14 Ноября 2015, 02:23:25 от Cebador »
Дочкин папа.

Оффлайн Модест

• Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
« Ответ #266 : 20 Октября 2015, 13:19:16 »
Вирішив усе таки здерти чорний внутрішній шар калабаса. Спочатку наждачкою нульовкою (малоефективно), потім - чайною ложкою (ефективно). Вигріб все до нового шару гарбуза - виглядає приємно, запах теж приємний. Думаю з такого вже не страшно пити. Тепер буду оживляти і пробувати!

Оффлайн DIaMONd88

• Мате Гуру
« Ответ #265 : 12 Октября 2015, 23:11:06 »
Як і радили, обпалив калабас над газом, залив на добу коньяком, потім три рази заливав окропом. Запах щез (ну як щез, тепер пахне коньяком), а наліт - ні. От не знаю тепер що робити. Може шліфонути наждачкою нульовкою зсередини? А то страшно пити, та пліснява була аж назовні проросла. Фото калабаса зараз:

Ну, якщо пліснява була наскрізною, то тут наждачка не допоможе. Пліснява просто пігментувала поронго (як його пігментує мате). У мене схожа ситуація була з дерев'яним матеро в алюмінієвій оправі. Нині його використовую як підставку для бомбіж, не ризикую з нього пити. Хто його зна, що то за підвид плісняви. Хоча, коньячно-окроповими маніпуляціями, гадаю, ви той грибок знищили. Тож користуватися посудинкою, чи ні - вирішувати тільки вам. А запах алкоголю з часом вивітриться.

Оффлайн Модест

• Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
« Ответ #264 : 12 Октября 2015, 22:28:51 »
Як і радили, обпалив калабас над газом, залив на добу коньяком, потім три рази заливав окропом. Запах щез (ну як щез, тепер пахне коньяком), а наліт - ні. От не знаю тепер що робити. Може шліфонути наждачкою нульовкою зсередини? А то страшно пити, та пліснява була аж назовні проросла. Фото калабаса зараз:

Оффлайн Shubhan

• "..чего ты Ждёшь?"
  • Матейро
  • Лайков: 0
  • will Be Together Totally)
« Ответ #263 : 07 Октября 2015, 15:19:51 »
С заливками кипятком-да, выручало на время -поронго оказался капризным) не знал, только, что можно несколько раз подряд заливать. Гуд! А вот с прожаркой на конфорке-попробовал сейчас-быстро и эффективно: а я ложкой мучался в своё время, выгребая))
Всегда СВАМИ!))

Оффлайн DIaMONd88

• Мате Гуру
« Ответ #262 : 06 Октября 2015, 17:38:51 »
Форумчани, виручайте - забув у калабасі траву після матеювання на 4 дні! Результат - цвіль всередині і зовні калабаса. Витрусив, помив щіточкою, висушив. Запах цвілі залишився. Як реанімувати калабас, допоможіть, будь ласка!

Уважно перечитайте цю тему. У ній є чимало порад з цього приводу.

Коли треба швидко, то ось кілька: спробуте залити калабасу окропом (якщо це гарбузова калабаса), нехай постоїть декілька хвилин. Повторіть десь три рази.

Також можете обпалити посудинку на газовій конфорці (знявши її рухому частину). Тільки будьте обережні, не обпечіться. :) Або можете припалити запліснявіле місце розпеченою ложкою (ліпше брати якусь стару, щоб не було шкода).

Оффлайн sao007

• Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Лайков: 579
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
« Ответ #261 : 06 Октября 2015, 17:36:14 »
залейте водкой(в зажирном варианте - бренди, коньяк, виски)...пусть проспиртуется сутки, после промываем кипятком и проводим классическое оживление. должно помочь(мне помогало), но не исключено, что пару следующих матепитий пройдет с ощущением "что-то не то...")
all phenomena are empty

Оффлайн Модест

• Ассоциированные члены
  • Матеман
  • **
« Ответ #260 : 06 Октября 2015, 17:07:31 »
Форумчани, виручайте - забув у калабасі траву після матеювання на 4 дні! Результат - цвіль всередині і зовні калабаса. Витрусив, помив щіточкою, висушив. Запах цвілі залишився. Як реанімувати калабас, допоможіть, будь ласка!

Онлайн Cebador

• Yerba favorita: Laska
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 1191
  • Координатор Клуба
  • Yerba favorita:: Laska
« Ответ #259 : 20 Декабря 2014, 22:00:43 »
То може краще вже хлоркою - 100% результат гарантовано
О, пан розуміється на збоченнях?  :yazik:
Старість не в радість, розумію, шкільний курс підзабуто, а тут ще певно й у гуглі забанили?  :reader: Формула озону 03. Сполука дещо нестабільна  :D. Швидко розпадається до звичайного кисню 02. Зі сполуками хлору мабудь все ж не так весело.
Хоча й озон далеко не амброзія (токсичний, у певних концентраціях смертельно). І виявилося, що пан Vazamak має побутовий іонізатор, а озонатору не має, як не маю його і я, бо сірники дітям не іграшка  :nenadolala:
Теперки зрозуміло, пане Себадоре?  :risuyu:

Не дивно, бо із шкільного курса хімії пам'ятаю лише Н2О та С2Н5ОН, дякую за пояснення  :vladoshki:
Проте незрозуміло, якщо це щось на кшталт алюмінію - тобто під час прямої взаємодії токсичний - але вже через долі секунди - ні, чому ж "дітям не іграшка" ??? і до чого взагалі ця порада, якщо відшукати цей шматок "місячного грунту" все одно що виростити падуб парагвайській на підвіконні  :vspomnil:

PS: Іонізатор, що зволожує повітря в доньчиній кімнаті, як я зрозумів, жодного впливу на пліснявину не справить, навпаки посприятиме її швидшому поширенню  :obstenu:
« Последнее редактирование: 20 Декабря 2014, 22:10:38 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Tay

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 32
  • Ци
  • Yerba favorita:: Costa Norte
« Ответ #258 : 19 Декабря 2014, 22:55:58 »
То може краще вже хлоркою - 100% результат гарантовано
О, пан розуміється на збоченнях?  :yazik:
Старість не в радість, розумію, шкільний курс підзабуто, а тут ще певно й у гуглі забанили?  :reader: Формула озону 03. Сполука дещо нестабільна  :D. Швидко розпадається до звичайного кисню 02. Зі сполуками хлору мабудь все ж не так весело.
Хоча й озон далеко не амброзія (токсичний, у певних концентраціях смертельно). І виявилося, що пан Vazamak має побутовий іонізатор, а озонатору не має, як не маю його і я, бо сірники дітям не іграшка  :nenadolala:
Теперки зрозуміло, пане Себадоре?  :risuyu:

Онлайн Cebador

• Yerba favorita: Laska
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 1191
  • Координатор Клуба
  • Yerba favorita:: Laska
« Ответ #257 : 19 Декабря 2014, 15:14:22 »
До мого попереднього повідомлення мушу зазначити: озонатор - прилад, що продукує озон (сильний окислювач, токсичний для людини), не плутайте з іонізатором. Перед використанням вивчайте матчастину  :bomba:

То може краще вже хлоркою - 100% результат гарантовано, щоправда оброблений нею матеро служитиме хiба що прикрасою в кухоннiй шафi  :obstenu:
Щось ви панi, недоговорюєте  :vspomnil:
« Последнее редактирование: 21 Декабря 2014, 01:20:25 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Tay

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 32
  • Ци
  • Yerba favorita:: Costa Norte
« Ответ #256 : 19 Декабря 2014, 12:43:08 »
До мого попереднього повідомлення мушу зазначити: озонатор - прилад, що продукує озон (сильний окислювач, токсичний для людини), не плутайте з іонізатором. Перед використанням вивчайте матчастину  :bomba:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15