Пив-пив я мате чистяком, іноді додаючи там корицю чи м'яту (в перелік не беру "Камбу з м'ятою і больдо", а також "Селекту з м'ятою та гірким апельсином", які апріорі були змішані). Аж ось мені заманулося домішками побалуватися. Випробував "Росика", додавши до нього трошки листочків сушеної стевії. Досі я не пробував додавати в мате цукор, але, думаю, дуже нагадує. Навіть солодше, я б сказав, і солодкість зі стевії екстрагується довше, ніж це було б із буряковим цукром. Ще дивина: листочків так п'ять-сім закинув, а як же солодко! Гадав, буде як із сушеною м'ятою, яку щоб відчути в мате, треба насипати щедро.
А мені ще стевію сушену з концентрованим екстрактом пропонували, уявляю наскільки та солодка (особливо для тих, хто мате, чаї та кави взагалі п'є без цукру). Так, смак жерби трохи перебивало, але Троянда вистояла в змаганні з домішаною травою, не поступалася їй. Думаю, якщо менше стевії додавати - буде ліпше.
Та от присмак стевії... Довго міркував: що він мені нагадує? Не повірите, нагадало смак баранини. Ну не знаю, чи місце йому в жербі?
Так що сподобалося 50х50. Думаю, це справа звички. Перший раз же що мате, що зелений чай, що кава здаються незвичними (згадайте, як пробували їх уперше/в дитинстві). Скуштую ще, а там подивимося, чи додаватиму іноді стевію, як час від часу люблю додавати корицю, чи ні.
З.І. Існує думка, що початківці люблять підсолоджувати мате. Я, чесно кажучи, не шанувальник цього, тож сам починав із чистого смаку. Та коли вже здумаєте додавати стевію, на перший раз достатньо буде 2-3 листочки.
А ще, ІМHO, краще, як я вже згадував раніше - мед у прикуску.