Жербамарафон триває. Скуштував мате Ла Мерсед барбакуа. Умови дегустації: хороший настрій, 2/3 калабаси зілля, вода 80°C. Чи це я відучора ще не забув смак синього Тарагуя, чи що, однак Ла Мерсед барбакуа здався мені дуже схожим на свого фабричного брата: була присутня та сама кислинка, певно, навіть не кислинка, а кислість. Як і варто було очікувати, відчувалося й барбакуа, щоправда якесь цигарково-тютюнове, яке пізніше змінилося на смак пересмажених соняшникових зернят. Гіркота відчутніша, ніж у Тарагуя. Можливо, зависоку температуру я обрав, треба буде спробувати нижчу. Наразі ж Ла Мерсед, на жаль, для мене виправдав ті несхвальні відгуки, які залишино на форумі. Тож розставляючи продегустовані Лас Маріасівські марки за смаковим рейтингом, на 1-му місці для мене стоїть Union, на 2-му - Тарагуй, 3-тій щабель обіймає Ла Мерсед барбакуа. Враховуючи те, що я так і не пробував розвісне "сіно" з чайних магазинчків, і ще не так багато марок жерби скуштував, не поспішатиму робити висновок, що Ла Мерсед - найгірший варіант. Кажу це тихенько, щоб жерба не почула і не стала ще гіршою, тс-с! Та думки про те, що вона застоюватиметься і куди її сплавити мене вже починають непокоїти. купив то 500g. Дійсно, як казав Себадор, не завжди якість жерби дорівнює ціні. Значно дешевший Росамонте куди(!!!) приємніший.