За рік і два місяці регулярних матеювань, виробилася певна система вживань напою. Вона, звісно, теж іноді порушується, не без цього, однак поодинокі випадки
юнацького максималізму "вільнодумства" не завадять її певним чином окреслити.
Отже.
1-ше місце індивідуального рейтингу поділяють 220-ка (калабаса й поронго) і 200-ка.
Ранок і день починаються з 220-ки (калабаси). Влаштовую матеювання з цим гарбузиком, коли є середньостатистичне матеманське бажання насолодитися промитою жербою (про несередньостатистичні йтиметься нижче).
Друге однозначне використання 220-ки (калабаси) в моїй каалюбскій практиці - під час дегустацій (щоб порівнювати марки жерби за усталених умов).
Трохи меншу 200-ку зазвичай використовую, доки її сестра просушується від попереднього матеювання. Ну й так іноді її вибираю, під настрій, так би мовити.
220-мілілітровий поронго стає моїм фаворитом, коли йдеться про терере. Час од часу готую в ньому і мате. А ще обираю цей посуд, коли, як писала
Rataplan, хочеться певної "повітряності" мате і детальнішої насолоди ароматом.
2-ге місце - мензурики
Їх вожу на побачення з жербою якраз тоді, коли виникають несередньостатистичні матеманські бажання. Здебільшого - це вечірні матеювання, або вечірні бонусні матеювання. Останні, уточню, це коли вже пив перед цим напій, однак хочеться іще, тож щоби не досипати ложкою на лавадо суху жербу, просто роблю додатковий, бонусний мензурик.
Ні. Коли поспішаю, не використовую мензурики. Відмовився від практики експрес-матеювання, ну не прикольно це. Тьху-тьху-тьху, графік дозволяє. А якщо вже зовсім кортить, то краще потерплю й насолоджуся мате під час транкілли або хоча б напівтранкілли (коли працюєш за компом і п'єш мате в фоновому режимі).
А, іще забув додати (довелося редагувати пост
): мензурики добре використовувати для розпивання міцних марок, на зразок "Рози Преміум". Хто б там що не казав, мовляв, смак жерби не змінюється від об'єму калабаси, та, погодьтеся, міцність того ж Росамонте не так сильно і тривало пересмикує обличчя, коли промиваєш його в мензурику.
3-тій щабель Схоже, матеманська уніфікація, котра на форумі спостерігається в багатьох постійних жербообожнювачів, торкнулася й мене. На 80-відсоткове використання мензуриків я (ще?) не перейшов, однак 450-мілілітрове "відерце" на підвіконні тепер частіше виконує функцію декоративної калабаси. Готую в ній мате виключно під час сумісних розпивань і то не завжди. Ну, ще приношу на засідання, там вона в фаворі
Йо!