Розглядав я листям падуба парагвайського і помітив дещо схоже з каштановими листками (для інформації: каштан – символ Києва). Ось що подумалося: а чому б не створити герб саме київських матеманів?
Після творчих майструвань реальним та віртуальним олівцями, вийшло ось таке зображення. Один із елементів нашого офіційного клубного гербу я запозичив до свого малюнка. Враховуючи, що запропонований мною герб київських матеманів апріорі є дітищем «Yerba Mate Club .UA», плагіатом, гадаю, мені не дорікатимуть.
Інші елементи малюнка (кому цікаво цікаво, поясню) – це: чоловіча і жіноча квітки Ilex paraguariensis, між ними – червоний плід нашої з вами улюбленої рослини. Названі елементи символізують чоловіче та жіноче начало, а також продовження роду, процвітання. Навколо них – п'ять пелюстків каа, які, як уже було сказано вище, розміщені в формі гілочки каштана. Нижче по центру – ВКК (Велика клубна калабаса), ну і напис латиницею «Kyiv Matemans».
На тлі малюнка – яскраво-жовтий диск. Його можна трактувати як Сонце, або як енергію, що дає нам мате.