Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: фото калабасов  (Прочитано 83244 раз)

Description:

Оффлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: фото калабасов
« Ответ #191 : 06 Декабря 2014, 18:42:00 »
Обзавёлся на Петровке таким вот 100мл малышом за 70грн.
Малыш раскачан энергетическим Тарагуем и проходит обкатку на Юнионе с багульником  :yerbadrinker:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн VAL

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 0
« Ответ #190 : 16 Октября 2014, 23:45:13 »
Тарагуйкула одобряет, однозначно!
Был бы сей уважаемый господин зарегистрирован на Форуме, обязательно бы оставил подробный отчет (с фотографиями, без сомнения!) колбасы "кровянки" в теме "Матэ в прикуску с разными вкусностями". А может и рецептик подкинул бы...  :porvu: :vladoshki:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #189 : 16 Октября 2014, 19:13:30 »
Невеличке опитування. Як гадаєте, кому найбільше пасувала б така вінтажна калабаса: коррієнтському графу Тарагуйкулі; Людині-ножицям із замку Хренюка; чи, може, гротескній дамі, що мешкає в Будинку з химерами в Києві? :yerbadrinker:

« Последнее редактирование: 16 Октября 2014, 19:56:00 от DIaMONd88 »

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #188 : 27 Сентября 2014, 01:52:21 »
Rataplan, Немного терпения, ведем уже переговоры с паном Збигневым!

Специально для тебя, в чайном магазинчике, что на М. Печерская сегодня сфоткал ;) Езжай скорее, пока не забрали  ::)

Такий матеро, чи, принаймні, прикраса до нього, теж має шанси сподобатися пані Сові :ho4esh_mate:

Оффлайн Drinker

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 15
« Ответ #187 : 21 Сентября 2014, 22:57:12 »
вот такие шедевры делает один поляк: https://www.facebook.com/robertprzydatek

« Последнее редактирование: 22 Сентября 2014, 02:20:39 от Cebador »

Оффлайн Drinker

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
« Ответ #186 : 29 Августа 2014, 14:17:54 »
Помнится тут вспоминали "мухомате" а вот и стильный сосуд под это дело, назовём его "мухоматеро" (спасибо DIaMONd88 за наводку):

Варто уважніше дякувати. Про "мухомате" писав sao007, а не я. :vspomnil: Окрім того, тема там доволі взаємоіронічна, вона вичерпала себе, тож не думаю, що її варто якось знову зачіпати. :obstenu:

Це я за "матерере" взагалі-то дякував, звідки народилася назва для цієї фотки, скачаної ще колись на теренах гугля на запит "мухомате"   :yerbamigos:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #185 : 29 Августа 2014, 14:07:04 »
Помнится тут вспоминали "мухомате" а вот и стильный сосуд под это дело, назовём его "мухоматеро" (спасибо DIaMONd88 за наводку):

Варто уважніше дякувати. Про "мухомате" писав sao007, а не я. :vspomnil: Окрім того, тема там доволі взаємоіронічна, вона вичерпала себе, тож не думаю, що її варто якось знову зачіпати. :obstenu:

Оффлайн Drinker

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
« Ответ #184 : 29 Августа 2014, 13:41:56 »

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #183 : 07 Мая 2014, 00:04:09 »
Калабаси з кришками та мішалками (чи то ручками(?)) - це щось нове.

Та це ж йербери (жербери)  :vspomnil: - ємності для зберігання сухої жерби, на кшталт чахе в чайній церемонії  :reader:
« Последнее редактирование: 07 Мая 2014, 00:14:57 от Cebador »
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #182 : 06 Мая 2014, 19:15:16 »
Калабаси з кришками та мішалками (чи то ручками(?)) - це щось нове.

Оффлайн Drinker

• Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
« Ответ #181 : 01 Мая 2014, 02:09:31 »
А такой сосуд закалабасить, слабо?

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #180 : 24 Марта 2014, 02:18:52 »
Майстру, очевидячки, так сподобалася лагінарія, що він од неї майже нічого не забирав. Вийшла така ось калабаса. Слухайте, так можна підшукати для неї корок і буде нам мате-пляшка :) 

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #179 : 21 Марта 2014, 19:02:23 »
Вельми незвичайний матеро, на ручці котрого зображено солдата в стрілецькій позиції. Матеріал- срібло. Ручна робота (якого майстра - невідомо, він свій виріб не підписав). Посудинка, імовірно, виготовлена в Перу наприкінці XIX або початку XX століття з великого горіха (моя прим.: так указано в англомовному джерелі нижче).

Джерело

--------

Very unusual unmarked figural South American mate cup with a soldier in a shooting position on the handle. It is hard to date a silver maté as they were handmade by artist and not signed. Possibly from Peru, late 19th or early 20th century. Made from a large nut and covered with coin silver embellishment. They are usually dated by style. Stands 5" tall and is 4-1/2" wide. Some dings and dents but is quite charming and in overall good condition.

Item guaranteed as described and photographed.
« Последнее редактирование: 21 Марта 2014, 19:04:36 от DIaMONd88 »

Оффлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #178 : 17 Февраля 2014, 16:25:33 »
До чого ж майстерними бувають виробники поронго. Погляньте, як тонко вирізав гаучо на посудинці майстер. І що найважливіше - тара практична, оскільки ніяких тобі фарб, котрі линяють, чи ще якоїсь хімії там (я сподіваюсь) не використовували.

Красиво, поза будь-яким сумнівом  :respect:
Але з приводу практичності можу посперечатись  :reader: - бо варто лише декілька разів скористуватись цією "посудинкою" - і на оголеному боці з'являться зелені плями...звичайно не 100% (це залежить від товщини стінок) але все ж таки, така проблема може виникнути, навіть якщо необережно промивати сосуд. Втім, гладка поверхня не лишаю плям  :champion: :yerbadrinker:

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #177 : 16 Февраля 2014, 02:41:11 »
До чого ж майстерними бувають виробники поронго. Погляньте, як тонко вирізав гаучо на посудинці майстер. І що найважливіше - тара практична, оскільки ніяких тобі фарб, котрі линяють, чи ще якоїсь хімії там (я сподіваюсь) не використовували.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15