Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Мате в країнах Азії  (Прочитано 192 раз)

Description:

Оффлайн DIaMONd88

Re: Мате в країнах Азії
« Ответ #2 : 24 Февраля 2024, 04:05:01 »
Нелегко просувати єрбу в Азії. Але й там є апологети падуба парагвайського. Один із них – Bùi Tiến. Цей дядько із Ханоя (В'єтнам) має свою крамницю й веде ютюб-канал. Як і личить кожному порядному матеману, викладає дегустаційні огляди різних марок, а також розповідає інші подробиці культури. Усього в нього поки – 218 роликів і 769 підписників. Інста Bùi теж показниками не вражає. Але вода камінь точить. Кому, як не нам, знати про маргінальність мате-культури...

Користувачів, судячи з 48 k переглядів за рік, найбільше зацікавив його огляд Тараґуя. 


« Последнее редактирование: 29 Февраля 2024, 00:02:39 от Cebador »

Оффлайн DIaMONd88

Мате в країнах Азії
« Ответ #1 : 12 Мая 2014, 00:00:52 »
Начувайтеся улуни та пуери, мате вже йде до вас! :vladoshki:

Виробники жерби з Аргентини, Бразилії та Парагваю працюватимуть разом, щоби підкорити ринок Азії. У столиці Уругваю, Монтевідео, закінчився конгрес знавців мате-індустрії.

Колись сировину з падуба парагвайського обробляли лише для потреб місцевих. Тепер "зелене золото" південноамериканського регіону широкими кроками підкорює світ. За словами дослідника Нельсона Бракеско, Уругвай хоч і не є виробником мате, але на кожного його громадянина щороку припадає по 10 кг трави, а це - максимальний споживчий показник по всьому світу.

Втіху від матеювання скоро розділятимуть громадяни ще більшої кількості країн.

"Нині ми шукаємо нові ринки, зокрема в Кореї, Японії, Китаї. Величезний азійський ринок відкритий для нас", - сказав Рамон Енріке Кусзко, директор Національного інституту жерба мате в Аргентині.

Аргентина наразі вирощує падуб парагвайський на 200.000 га й щороку виробляє в середньому 200 мільйонів кілограмів жерби. Серед її постійних клієнтів - Сирія та Ліван. У самій країні нині щорічне споживання трави збільшилося з шести до семи кг на душу населення. Це наснажує аргентинських виробників підвищити врожайність з теперішніх 8.000 до 9.000 кілограмів з гектара.

Не хочуть пасти задніх і їхні сусіди з Парагваю та Бразилії, виробництво жерби на теренах яких в останні роки значно скоротилося. Пов'язано це в основному з тим, що фермери переорієнтувалися на вирощування сої.

"Упродовж останніх 10-ти років поля з падубом в Ітапуа засіювали соєю. Однак нині вартість жерби мате підвищилася й це дало поштовх знову її вирощувати", - сказав Едвард Освальд, президент Парагвайського центру жербатеро. Парагвай продукує близько 50 млн кг трави на рік, з яких 40% експортується переважно в США та Європу.

"На цій конференції ми підпишемо угоду з Аргентиною, Бразилією та Уругваєм, яка засвідчує наше прагнення працювати спільно, щоби забезпечити світ якісним продуктом", - додав він.

Роберто Феррон, виконавчий директор Бразильського інституту Єрва Мате, наголосив на необхідності вдосконалювати медико-санітарні аспекти виробництва жерби. Бразилія прагне уніфікувати критерії якості для інших країн регіону, щоб "отримати продукт без забруднення, який увесь світ може споживати без жодного докору сумління", - повідомив доповідач.

Джерело>>

« Последнее редактирование: 24 Февраля 2024, 04:16:28 от DIaMONd88 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15