І як ми раніше без нього обходилися? Тривалість і домашніх, і виїзних матеювань прямо залежить від його можливостей. Так, хоч це й термос без додатку на початку своєї загальної назви частинки "ма", але саме він уже кілька років завжди під рукою. Мій
"Tatonka".
Матеріал: Stainless Steel 18/8
Маса: 500 г
Розмір: 30 х 9,1 см
Об'єм: 1 лЄдиний його недолік полягає в тому, що з часом трохи зносився пластик внутрішньої кришки. Тож перш ніж узяти його кудись із собою, доводиться класти термос до поліетиленового пакета. Отже, і воду з кригою в ньому не носитимеш.
Пам'ятаю, що цей темос – уже замінений. Схожа проблема була в його близнюка, який пробув у мене всього кілька днів, а потім я відніс його до інтернет-крамниці й замінив: прокручувалася та сама пластикова кришка.
Ех, тоді він коштував 200 грн. У заміненому термосі внутрішня кришка не прокручується, одначе злегка пропускає воду. Правда, якщо залити до нього окріп, то іноді пластик кришки розширюється й вода з паром не прошмигують назовні.
Попри вищезгаданий незначний недолік, я вельми задоволений своїм термосом. А все тому, що він гордо виконує свою головну функцію – добре тримає тепло. Через кілька років я нарешті перевірив його можливості. Ось вони:
температура окропу (95°C, 1 л) за ніч, проведену на кухні (температура повітря 19–20°C, загальний час простою – 9 годин 38 хв), знизилася на 17°C, тобто вода охолола до 78°C.Як на мене, це – доволі втішні показники.
Якщо у когось із вас є термометри для води (закруток/чаю), пропоную ділитися характеристиками ваших термосів. Як звичайних, так і "ма".