Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Термосы, Матермосы, Портатермо  (Прочитано 86837 раз)

Description:

Онлайн Cebador

• Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Термосы, Матермосы, Портатермо
« Ответ #224 : 22 Января 2022, 21:31:08 »
Єдиний мінус – десь через рік почав цей клапан пропускати холодну воду (протікає в місці власне клапана, а не різьблення кришки). Річ у тім, що клапан підтримується тиском. Коли заливаєш окріп – тиск збільшується і клапан тримається. Якщо тиску нема – клапан протікає. Коли я тільки-но придбав цей термос і перевіряв його з холодною водою, такого не траплялося. Мабуть, гумові прокладки трохи зносилися за рік, чи що.

Отож схожа історія і в мене з El Paisito

Сегодня приехала пробка от китайцев по наводке Don Ramón'a за что ему  :respect: ЩЕ и обещанная полушка Либиха :yerbamigos:
Протестил - носик ходит мягко, нигде ничего не течёт - красота  :vladoshki: :yerbadrinker: "радію мов маленьке слоненятко після спустошення шлунку" :yahoo:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Михаил Георгиевич

« Ответ #223 : 17 Января 2022, 09:50:06 »
Чистив свій термос Zojirushi SF-CС18ХA на 1.8 л.
Але цікавий факт: у свій термос я жодного разу не заливав ні мате, ні чай, ні каву. Тільки різну питну воду. Придбав термос у липні 2019-го. За цей час на його стінках утворився коричневий наліт. Від вищезгаданого нальоту я, через понад два роки користування посудинкою, і намагався позбутися. Але після всіх описаних маніпуляцій це вдалося, як я вже писав, на 80 %.

До слова, деякі ютюбери застосовують для надання колбам своїх термосів із нержавійки естетичного вигляду засіб "Кріт". Його основою слугує каустична сода. Використовується для чищення домашніх труб від всіляких органічних решток. Придбав. Для термоса не пробував. Труби не прочистив). 

А у вас який досвід очищення термосів?

:yerbadrinker:

Ой.. Я забыл что такое накипь после того как стал покупать привозную очищенную воду и не видел её в чайниках/термосах уже лет двадцать наверно, если не считать раковины/ванны. С такой бедой стоит заморочиться с фильтрами обратного осмоса на кухню. :yerbamigos:
Дочкин папа.

Оффлайн Сергей

• Україна
  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Лайков: 186
  • Yerba favorita:: Amanda Tradicional
« Ответ #222 : 15 Января 2022, 14:40:27 »
DIaMONd88, может это ты 80 % тефлона отшкрябал?))
Любая моя мысль является оценочным суждением, основанным на личном опыте и не претендует на истину в конечной инстанции.

Онлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #221 : 15 Января 2022, 00:54:14 »
Не поскупився на офіційний очищувач (в середньому він в наших інет-магазинах нині продається за 250 грн (9 $

Щоб я ото так запарювався з цього приводу - то хай йому грець!  :obstenu:
Щоправда мене трохи дивує звідки воду береш, що за 2 роки (чи неповних 3) стільки вапна?? Що кілька разів чистити доводиться. В мене усі три (навіть найстарший Беренгер, який я використовую вже тільки для лазні (настоюю в ньому евкаліптову запарку на каміння) - так от усі три майже зовсім чисті зсередини! :porvu: Вапно трошки з'являється після дачі - потім за кілька матеювань зникає.  :reader: :porvu:
Вода куплялась раніше з доставкою, зараз сам ношу з сусіднього будинку - але в будь-якому разі це подвійна очистка зворотнім осмосом. :ho4esh_mate:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн Сергей

• Україна
  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
« Ответ #220 : 14 Января 2022, 22:44:18 »
Чистив свій термос Zojirushi SF-CС18ХA на 1.8 л. Не поскупився на офіційний очищувач (в середньому він в наших інет-магазинах нині продається за 250 грн (9 $) :vspomnil:). Так от вбухав усі чотири пакетики з коробки (хоча за інструкцією мало вистачити 2-х на такий об'єм) – і за чотири доби внутрішня поверхня очистилася лише відсотків на 60 (хоча мало вистачити 6-24 годин). Ще відсотків 20 нальоту вдалося  прибрати щедрою дозою "Кореги" для чищення зубних протезів, яку я спеціально придбав в аптеці для марафету свого термоса. Але тепер ментоловий запах не вимивається (в "Корезі" такий ароматизатор). Таблетками для посудомийок, які активно використовують усілякі народні умільці, не ризикнув очищувати, оскільки в мережі є відгуки, що вони змивають тефлон (нагадаю, більшість термосів Zojirushi – усередині з тефлоновим покриттям). Про звичайну соду з лимонною кислотою згадувати взагалі не буду. Ці засоби безсилі в такому випадку.

Але цікавий факт: у свій термос я жодного разу не заливав ні мате, ні чай, ні каву. Тільки різну питну воду. Придбав термос у липні 2019-го. За цей час на його стінках утворився коричневий наліт. Від вищезгаданого нальоту я, через понад два роки користування посудинкою, і намагався позбутися. Але після всіх описаних маніпуляцій це вдалося, як я вже писав, на 80 %.

До слова, деякі ютюбери застосовують для надання колбам своїх термосів із нержавійки естетичного вигляду засіб "Кріт". Його основою слугує каустична сода. Використовується для чищення домашніх труб від всіляких органічних решток. Придбав. Для термоса не пробував. Труби не прочистив). 

-Кинь фото не дочищенного термоса. Интересно. У меня термосу лет 10. Наливал и чай и кофе и колу и прочие ромы. Последние 2 года плотно использовал для воды под мате и колба внутри - как новая.
Любая моя мысль является оценочным суждением, основанным на личном опыте и не претендует на истину в конечной инстанции.

Оффлайн DIaMONd88

« Ответ #219 : 14 Января 2022, 18:42:45 »
Чистив свій термос Zojirushi SF-CС18ХA на 1.8 л. Не поскупився на офіційний очищувач (в середньому він в наших інет-магазинах нині продається за 250 грн (9 $) :vspomnil:). Так от вбухав усі чотири пакетики з коробки (хоча за інструкцією мало вистачити 2-х на такий об'єм) – і за чотири доби внутрішня поверхня очистилася лише відсотків на 60 (хоча мало вистачити 6-24 годин). Ще відсотків 20 нальоту вдалося  прибрати щедрою дозою "Кореги" для чищення зубних протезів, яку я спеціально придбав в аптеці для марафету свого термоса. Але тепер ментоловий запах не вимивається (в "Корезі" такий ароматизатор). Таблетками для посудомийок, які активно використовують усілякі народні умільці, не ризикнув очищувати, оскільки в мережі є відгуки, що вони змивають тефлон (нагадаю, більшість термосів Zojirushi – усередині з тефлоновим покриттям). Про звичайну соду з лимонною кислотою згадувати взагалі не буду. Ці засоби безсилі в такому випадку.

Онлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #218 : 14 Января 2022, 18:02:54 »
Не увидел в теме термосов от Tramp, никто не пользовался?
Рассматриваю вариант https://pereval.org.ua/ru/termos-tramp-expedition-line-09-l-trc-027/, вроде хвалят обыватели, и не дорого

Вроде были у нас трамповоды - сам лично видел, только не могу вспомнить у кого  :reader: :vspomnil:
То ли у nigilist'a то ли у SdvigMate  ]:D

Онлайн XaPeK

• Ассоциированные члены
  • Любитель мате
  • **
  • Лайков: 94
  • MateMan Junior level 🧉🤙🧉✌️
  • Yerba favorita:: Clareando
« Ответ #217 : 14 Января 2022, 10:47:29 »
Не увидел в теме термосов от Tramp, никто не пользовался?
Рассматриваю вариант https://pereval.org.ua/ru/termos-tramp-expedition-line-09-l-trc-027/, вроде хвалят обыватели, и не дорого
Когда человек не знает, к какой пристани он держит путь, для него ни один ветер не будет попутным.

No me voy, me quedo aquí

Онлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #216 : 13 Января 2022, 23:39:51 »
Починка разбитого термоса Lumilagro (часть II):

Оффлайн Сергей

• Україна
  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
« Ответ #215 : 08 Января 2022, 15:10:09 »
Почитав отзывы DIaMONd88а, Дедушка Мороз принёс мне под ёлочку литровый ZOJIRUSHI ))
Я его затестил и делюсь впечатлением.
Фото 1 - весёленький дизайн.
Фото 2 - наливать вполне комфортно.
Фото 3 - вода закипела, вылил в термос и замерил температуру через пару минут, когда колба уже взяла на себя градусы. Соответственно старт теста начался с 96.
Фото 4 - через час 93.
Фото 5 - через 8 часов 80.5.
Фото 6 - через 24 часа 63.3.
Вывод : Налив кипяток в термос, через сутки можно готовить напиток допустимой температуры. А если перед наполнением термоса, предварительно нагреть колбу тем же кипятком, то температура будет 65-66 градусов. Если же запас времени нужен не сутки, а меньше, то вообще никаких проблем.
Дополнительно : Крышка и клапан воду, ни холодную, ни горячую пока не пропускают.

Оффлайн sivanych

• Yerba Mate Club .UА
  • Себадор
  • Лайков: 442
  • Vivimos una vez!
  • Yerba favorita:: Sol y Lluvia
« Ответ #214 : 16 Октября 2021, 21:01:25 »
Залил 60 градусов в 13:00  пролил 2/3термоса на 21:00  остаток воды 50 градусов :vladoshki:

Онлайн Cebador

• Администратор
  • Мате Гуру
  • Координатор Клуба
« Ответ #213 : 16 Октября 2021, 18:50:00 »
Тестирую на предмет  сохранения температуры преобретенного чешского термоса Pinguin на 800 мл. :porvu:
Ждём детальный отчёт;) :yerbamigos:
« Последнее редактирование: 16 Октября 2021, 21:52:58 от Cebador »

Оффлайн sivanych

• Yerba Mate Club .UА
  • Себадор
  • Vivimos una vez!
« Ответ #212 : 16 Октября 2021, 17:11:49 »
Тестирую на предмет  сохранения температуры преобретенного чешского термоса Pinguin на 800 мл. :porvu:

Оффлайн sivanych

• Yerba Mate Club .UА
  • Себадор
  • Vivimos una vez!
« Ответ #211 : 27 Мая 2021, 13:15:23 »
Да нет на 200 мл. из расчета 2/3 йербы думаю на 5-6  раз хватит :mateforum: да и первый раз смочить траву можно еще на "базе"

Оффлайн sao007

• Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
« Ответ #210 : 27 Мая 2021, 12:50:28 »
sivanych, а матеро не большой для 0.5 воды и 2/3 травы?
all phenomena are empty

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15