Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Мате з ріжковим сиропом  (Прочитано 1956 раз)

Description:

Онлайн DIaMONd88

Re: Мате з ріжковим сиропом
« Ответ #3 : 05 Сентября 2014, 01:03:30 »
:vladoshki:
Виходячі з написів на грецькій мові, неважко здогадатись звідки він привезений  :yerbadrinker: :champion:
Сподіваюсь, цей сироп буде більш прийнятним підсолоджувачем аніж стевія, яка щось мені "не пішла"...отже з тебе трохи цього зілля на пробу найближчим засіданням  :yerbamigos:


Не факт, що ріжковий сироп тобі "зайде": він, як і стевія, теж доволі специфічний, правда, не настільки. Однак, я залюбки принесу його на пробу. Треба ж розширювати коло дегустаторів, які діляться цінними індивідуальними спостереженнями! :yerbamigos:

До речі, ще пізнавальна інфа. Назва карата (одиниці маси, що становить 200 міліграмів) походить якраз від імені ріжкового дерева, яке в оригіналі звучить "кароб". На українській вікі пишуть: "Насінини цієї рослини мають на диво сталу масу й тому використовувалися в деяких країнах як стандарт для зважування коштовного каміння".

Також ріжками в пустелі харчувався біблійний персонаж Іван Хреститель, тому дерево ще називають Хлібом Святого Івана. Здавна відомо, що ця рослина неймовірно стійка до спекотного посушливого клімату й росте навіть там, де не наважуються розповсюджуватися колючки.
« Последнее редактирование: 05 Сентября 2014, 01:10:23 от DIaMONd88 »

Онлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8574
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Мате з ріжковим сиропом
« Ответ #2 : 04 Сентября 2014, 23:41:02 »
Під час нещодавньої мандрівки я запасся цікавими гастрономічними сувенірами. Серед них - ріжковий сироп. Він, запевняють дослідники, має чимало корисних властивостей. Зокрема, поліпшує травлення й допомагає худнути, лікує від кашлю, а також зміцнює імунітет. Традиційно цей сироп виготовляють шляхом лагідного виварювання в воді насіння ріжкового дерева. Зазвичай, до нього не додають цукор, бо ці насінини й так солодкі. Цікаво, що колись із них виготовляли солодощі, схожі за смаковими характеристиками на вироби з какао. А ще борошно з цього насіння додають у каву, або, як цикорій, використовують в ролі замінника кави.

Що ж. Вирішив я поекспериментувати, й додав ріжков сироп до мате. Познайомив десь десертну ложку цього сиропу з калабасою "Анни Парк" від Екомате.

В результаті помітив, що окрім підсолоджування, інгредієнт мав ще й інший цікавий вплив на смак мате. "Гануся" зі спокійної дівчинки перетворилася на... сам здивувався - поважну "Косту". Певно, кислинка й своєрідний чорносливовий присмак сиропу передався напою. Отже, смак мате цей додаток трохи маскує. Та якщо ви вже в цьому розділі, то це, швидше за все, означає, що ви пробували або теоретично готові спробувати мате з іншими інгредієнтами, тож вас така звістка не шокуватиме. З іншого боку, хоч смак і маскується, але не більше, ніж від меду чи варення.

Звісно, ріжковий сироп не знайдеш у найближчому супермаркеті (якщо ви тільки не живете в на території Середземномор'я). Однак, якщо він вам якось трапиться, можете для цікавості додати його до мате. Не сказав би, що я б постійно пив би вищезгаданий сироп з каа, але спробувати його цікаво, хоча б заради ефекту костовості й відмінного від цукру, меду і стевії підсолоджувача. Так що, якщо випаде нагода, спробуйте.


 :vladoshki:
Виходячі з написів на грецькій мові, неважко здогадатись звідки він привезений  :yerbadrinker: :champion:
Сподіваюсь, цей сироп буде більш прийнятним підсолоджувачем аніж стевія, яка щось мені "не пішла"...отже з тебе трохи цього зілля на пробу найближчим засіданням  :yerbamigos:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Онлайн DIaMONd88

Мате з ріжковим сиропом
« Ответ #1 : 04 Сентября 2014, 21:10:16 »
Під час нещодавньої мандрівки я запасся цікавими гастрономічними сувенірами. Серед них - ріжковий сироп. Він, запевняють дослідники, має чимало корисних властивостей. Зокрема, поліпшує травлення й допомагає худнути, лікує від кашлю, а також зміцнює імунітет. Традиційно цей сироп виготовляють шляхом лагідного виварювання в воді насіння ріжкового дерева. Зазвичай, до нього не додають цукор, бо ці насінини й так солодкі. Цікаво, що колись із них виготовляли солодощі, схожі за смаковими характеристиками на вироби з какао. А ще борошно з цього насіння додають у каву, або, як цикорій, використовують в ролі замінника кави.

Що ж. Вирішив я поекспериментувати, й додав ріжков сироп до мате. Познайомив десь десертну ложку цього сиропу з калабасою "Анни Парк" від Екомате.

В результаті помітив, що окрім підсолоджування, інгредієнт мав ще й інший цікавий вплив на смак мате. "Гануся" зі спокійної дівчинки перетворилася на... сам здивувався - поважну "Косту". Певно, кислинка й своєрідний чорносливовий присмак сиропу передався напою. Отже, смак мате цей додаток трохи маскує. Та якщо ви вже в цьому розділі, то це, швидше за все, означає, що ви пробували або теоретично готові спробувати мате з іншими інгредієнтами, тож вас така звістка не шокуватиме. З іншого боку, хоч смак і маскується, але не більше, ніж від меду чи варення.

Звісно, ріжковий сироп не знайдеш у найближчому супермаркеті (якщо ви тільки не живете в на території Середземномор'я). Однак, якщо він вам якось трапиться, можете для цікавості додати його до мате. Не сказав би, що я б постійно пив би вищезгаданий сироп з каа, але спробувати його цікаво, хоча б заради ефекту костовості й відмінного від цукру, меду і стевії підсолоджувача. Так що, якщо випаде нагода, спробуйте.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15