Допиваю остатки Allianza Agricola Sin Palo жёлтая рвущаяся пачка.
Замечено сильнейшее увеличение остроты зрения из множества перепробованных других марок. И это несмотря на изрядную просрочку самой йербы.
Организму йерба тоже понравилась. Как увижу, куплю однозначно.
Нехай вищезгадана цитата morgan2000 буде епіграфом до цієї теми. А в темі цій я пропоную зосередити нашу увагу на тому, що частенько згадувалося на форумі, однак у різних розділах -
індивідуальному сприйнятті мате й терере. Хочу наголосити, що мова йде не про властиве для більшості матеманів сприйняття напою (енергоефект, наприклад), а про персональне сприйняття, яке в кожного з нас своє й унікальне. Звісно, воно теж може збігатися, от ми й подивимося, наскільки часто.
Тут варто писати про вашу
оригінальну реацію організму як на всю жербу, так і на окремі марки й сорти. Тільки прохання уникати постів на кшталт "ця трава мені гірка, а та - солодка". Хочеться почути щось вагоміше, на зразок написаного morgan2000.
Наприклад, якщо говорити про ті ж гіркість і кислість, то я помітив за собою одну дивну особливість. Поки що вона траплялася лише двічі, тьху-тьху-тьху. Так от, попиваючи одного разу "Ла Мерсед Барбакуа", ішого (десь через 3 місяці) - "Косту Норте", я відчув, що ці марки мені видалися
надто гірко-кислими. І це тривало не на першій-другій, а на всіх промивках (витерпів лише 7-8).
Хоча під час усіх інших матеювань я з задоволенням куштую зроблений із "Ла Мерсед" і "Кости" напій, і відчутні гірчинака з кислинкою сприймаються чудово (за будь-якої концентрації жерби в калабасі). Не знаю, в чому була причина, але виникало враження, ніби я розжовую аналгін чи то цитрамон, котрим притаманна та неприємна кисло-гіркавість.
P.S. Зрозуміло, що ця тема дотична до тем "О пользе Мате" й "О Возможном Вреде Мате", проте, знову ж таки, в ній закладена мета дослідити й порівняти
не узагальнену позитивну/негативну, приємну/неприємну,
а індивідуальну дію улюбленого зілля на наші організми.