Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Індивідуальне сприйняття мате  (Прочитано 7088 раз)

Description:

Оффлайн DIaMONd88

Re: Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #8 : 17 Марта 2015, 03:12:00 »
вообще, человек, обладая, практически волшебными механизмами воображения и самоубеждения, частенько и лечит и калечит себя...сам. вот моя теща, услышав где-то о чудесных свойствах бамбукового одеяла, однажды избавила себя от застарелого ревматизма локтевого сустава. не стал ее разубеждать. пусть думает, что это бамбук)))


Я теж замислився про ефект плацебо. ;)





Онлайн sao007

  • Yerba Mate Now!
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 3168
  • Лайков: 414
  • Yerba favorita: Reserva del Tupa
Re: Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #7 : 16 Марта 2015, 18:49:50 »
Цитировать
теперь вопрос. Сталкивался  ли кто нибудь с подобным? Это реакция на плохой мате или отсутствие хорошего мате?
имхо, это реакция на реакцию на отсутствие йербы. вернее на не присутствие достаточного его количества. вообще, человек, обладая, практически волшебными механизмами воображения и самоубеждения, частенько и лечит и калечит себя...сам. вот моя теща, услышав где-то о чудесных свойствах бамбукового одеяла, однажды избавила себя от застарелого ревматизма локтевого сустава. не стал ее разубеждать. пусть думает, что это бамбук)))

зы. а вот в наших палестинах надин пропал. взял бы килограмм-другой. думаю, если бадяжнуть с тем же пипоре(есть пачка красной), будет вполне питейно.
all phenomena are empty

Оффлайн Станислав

  • Yerba Boar's Friend
  • Ассоциированные члены
  • Мате Гуру
  • **
  • Сообщений: 1098
  • Лайков: 72
  • i like myself i love footbag
Re: Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #6 : 14 Марта 2015, 13:47:59 »
В связи с усиленной экономией остатков хорошего мате, было принято решение прикупить кило надина и проверить, как на это отреагирует организм.
Через 2 недели появились следущие симптомы - затекание шеи, скованность верхних позвонков, как следствие, сильные боли в затылке; затекание позвоночника, конкретно нижней трети. В целом слабость. Терпел неделю. Головная боль и мышечная слабость нарастали. Последние три дня вообще не пил мате, только чай. Стало еще хуже.
Все симптомы прошли в течение 30 минут после пития доброй порции Пипоры.

Теперь вопрос. Сталкивался  ли кто нибудь с подобным? Это реакция на плохой мате или отсутствие хорошего мате?
случайности не случайны

Оффлайн VAL

  • Ассоциированные члены
  • Матейро
  • **
  • Сообщений: 395
  • Лайков: 0
Re: Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #5 : 12 Мая 2014, 20:25:06 »
...сьогодні Пахаріто, завтра Оберенка, післязавтра Камба і т.п. все залежно від настрою і температури "за бортом"  :yerbamigos:

Все именно так. Причем такая чехарда скорее правило для меня, чем исключение. Никогда не "прикуришься" к одной марке  :yerbadrinker:

Оффлайн DIaMONd88

Re: Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #4 : 11 Мая 2014, 03:02:14 »
Цілком нормальне явище - спостерігав щось подібне і за собою: сьогодні Пахаріто, завтра Оберенка, післязавтра Камба і т.п. все залежно від настрою і температури "за бортом"  :yerbamigos:


Мабуть, за осінь-зиму я аж надто призвичаївся до гарячого варіанту напою. Готував мате навіть із парагвайських сортів. Але вже поставив до холодильника кілька пляшок із водою й чекаю сезону терере. От-от має розпочатися :)

До речі, Cebador, а можна детальніше про те, який твій настрій відповідає якій жербі? :yerbadrinker:

Оффлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8562
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Re: Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #3 : 11 Мая 2014, 02:18:02 »
Я починав своє знайомство з мате, маючи під рукою й аргентинські, і парагвайські марки. Тоді мені здавалося, що моя безумовна фаворитка - аргентинська трава. А останній місяць так і хочеться засипати до калабаси "Pajarito" чи "Colon". І тепер мені здається, що вже парагвайка - моя улюблениця. При цьому, я розумію, що смакові преференції в будь-який момент можуть змінитися.

Цікаво, причина цього - банальне "приїдання" якогось виду трави чи то навіть жерби певної країни. Або ж організм просто вимагає каа з іншим складом мікроелементів (як знаємо, аргентинські й парагвайські ґрунти насичують падуби різними соками).

Хотілося б дізнатися ваші міркування з цього приводу. 




Цілком нормальне явище - спостерігав щось подібне і за собою: сьогодні Пахаріто, завтра Оберенка, післязавтра Камба і т.п. все залежно від настрою і температури "за бортом"  :yerbamigos:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

Re: Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #2 : 08 Мая 2014, 21:29:48 »
Я починав своє знайомство з мате, маючи під рукою й аргентинські, і парагвайські марки. Тоді мені здавалося, що моя безумовна фаворитка - аргентинська трава. А останній місяць так і хочеться засипати до калабаси "Pajarito" чи "Colon". І тепер мені здається, що вже парагвайка - моя улюблениця. При цьому, я розумію, що смакові преференції в будь-який момент можуть змінитися.

Цікаво, причина цього - банальне "приїдання" якогось виду трави чи то навіть жерби певної країни. Або ж організм просто вимагає каа з іншим складом мікроелементів (як знаємо, аргентинські й парагвайські ґрунти насичують падуби різними соками).

Хотілося б дізнатися ваші міркування з цього приводу. 



Оффлайн DIaMONd88

Індивідуальне сприйняття мате
« Ответ #1 : 19 Ноября 2013, 17:05:29 »
Допиваю остатки Allianza Agricola Sin Palo жёлтая рвущаяся пачка.

Замечено сильнейшее увеличение остроты зрения из множества перепробованных других марок. И это несмотря на изрядную просрочку самой йербы.

Организму йерба тоже понравилась. Как увижу, куплю однозначно.  :yerbadrinker:


Нехай вищезгадана цитата morgan2000 буде епіграфом до цієї теми. А в темі цій я пропоную зосередити нашу увагу на тому, що частенько згадувалося на форумі, однак у різних розділах - індивідуальному сприйнятті мате й терере. Хочу наголосити, що мова йде не про властиве для більшості матеманів сприйняття напою (енергоефект, наприклад), а про персональне сприйняття, яке в кожного з нас своє й унікальне. Звісно, воно теж може збігатися, от ми й подивимося, наскільки часто.

Тут варто писати про вашу оригінальну реацію організму як на всю жербу, так і на окремі марки й сорти. Тільки прохання уникати постів на кшталт "ця трава мені гірка, а та - солодка". Хочеться почути щось вагоміше, на зразок написаного morgan2000.

Наприклад, якщо говорити про ті ж гіркість і кислість, то я помітив за собою одну дивну особливість. Поки що вона траплялася лише двічі, тьху-тьху-тьху. Так от, попиваючи одного разу "Ла Мерсед Барбакуа", ішого (десь через 3 місяці) - "Косту Норте", я відчув, що ці марки мені видалися надто гірко-кислими. І це тривало не на першій-другій, а на всіх промивках (витерпів лише 7-8). Хоча під час усіх інших матеювань я з задоволенням куштую зроблений із "Ла Мерсед" і "Кости" напій, і відчутні гірчинака з кислинкою сприймаються чудово (за будь-якої концентрації жерби в калабасі). Не знаю, в чому була причина, але виникало враження, ніби я розжовую аналгін чи то цитрамон, котрим притаманна та неприємна кисло-гіркавість.

P.S. Зрозуміло, що ця тема дотична до тем "О пользе Мате" й "О Возможном Вреде Мате", проте, знову ж таки, в ній закладена мета дослідити й порівняти не узагальнену позитивну/негативну, приємну/неприємну, а індивідуальну дію улюбленого зілля на наші організми.
« Последнее редактирование: 19 Ноября 2013, 18:23:30 от DIaMONd88 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15