Не буду писати ІМХО, бо гадаю, що й ви відчували відмінності в смаку однієї марки жерби, коли заправляли нею
різні калабаси. Йдеться саме про
гарбузові калабаси. Сортів лагенарії багато, вирощують їх не на одній території, не завжди однаково удобрюють і оброблять тощо. Усе це впливає на їхню структуру, а згодом - і на смак мате.
І що найцікавіше, помітив варіації смаку навіть на "розкурених" калабасах. Одна з них була ельматівська, інші - мої. Так от використовуючи свої я майже не помічаю різниці в смаку напою, а от промислова калабаса здивувала. Причина, думаю, - порушення технології висушування калабас після кожного матеювання.
А ще я помітив (і не я один),
Ходив учора у Ель Мате на Саксаганського, сказали мені шо ніякої знижки для клуба у них немає...?) та і мате я замовив таке як при зустрічі замовляла Rataplan якшо не помиляюся Cruz de Malta - так смак ну зовсім інший був....отак
Да, с этой проблемой мы уже сталкивались. Дело в том, что скидка гарантируется только при наличии специальной дисконтной карты, иначе идентификация члена Клуба затруднительна. Но ввиду того, что карты давно закончились - ситуация выходит патовая...переговорю обязательно с Сашей (Тарасюком) как по другому отличать членов Клуба. Насчет "другого" Креста, ИМХО просто вода была погорячее или калабас менее "раскуренный"
вынужденно попробовал себадоровский вариант(Риос+ДЛФ)...при оптимальной(традиционной 2/3) загрузке калабаса 13-14 чайных ложек с горкой..соотношение остатков Риоса = 8 и ДЛФ= 6 ..не вызвало к счастью никаких отрицательных эмоций...такой знаете ли веселый Риос получился....возможно потому что, на мой взгляд, ДЛФ является представителем направления "Риос Органик"...
Не знаю, может с температурой воды не угадал... или калабас таки был не до конца просушен, в теории конечно очень схожие по вкусу сорта - должны сочетаться, но... вот думаю ещё Розу с Крестом смешать...интересно что получится?
що на смак мате впливає те, яку калабасу ми використовуємо: добре просушену після попереднього матепиття, чи мокру. Найліпше мате мені смакує в сухому гарбузику. Хоч здавалося б, що коли стінки мокрі, то дрібні фракції швидше прилипають до них, блискавичніше екстрагуються, а смак від того стає насиченим. Е ні, якось напій приємніший з сухої... І де пояснення?