Автор [EN] [BE] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [PL] [BG] [UA] [RU] Тема: Додаткові чинники, які впливають на смак мате  (Прочитано 2523 раз)

Description:

Оффлайн DIaMONd88

Не буду писати ІМХО, бо гадаю, що й ви відчували відмінності в смаку однієї марки жерби, коли заправляли нею різні калабаси. Йдеться саме про гарбузові калабаси. Сортів лагенарії багато, вирощують їх не на одній території, не завжди однаково удобрюють і оброблять тощо. Усе це впливає на їхню структуру, а згодом - і на смак мате.

І що найцікавіше, помітив варіації смаку навіть на "розкурених" калабасах. Одна з них була ельматівська, інші - мої. Так от використовуючи свої я майже не помічаю різниці в смаку напою, а от промислова калабаса здивувала. Причина, думаю, - порушення технології висушування калабас після кожного матеювання.

А ще я помітив (і не я один),

:) Ходив учора у Ель Мате на Саксаганського, сказали мені шо ніякої знижки для клуба у них немає...?) та і мате я замовив таке як при зустрічі замовляла Rataplan якшо не помиляюся Cruz de Malta - так смак ну зовсім інший був....отак  :-[
Да, с этой проблемой мы уже сталкивались. Дело в том, что скидка гарантируется только при наличии специальной дисконтной карты, иначе идентификация члена Клуба затруднительна. Но ввиду того, что карты давно закончились - ситуация выходит патовая...переговорю обязательно с Сашей (Тарасюком) как по другому отличать членов Клуба. Насчет "другого" Креста, ИМХО просто вода была погорячее или калабас менее "раскуренный"

вынужденно попробовал :) себадоровский вариант(Риос+ДЛФ)...при оптимальной(традиционной 2/3) загрузке калабаса 13-14 чайных ложек с горкой..соотношение остатков Риоса = 8 и ДЛФ= 6 ..не вызвало к счастью никаких отрицательных эмоций...такой знаете ли веселый Риос получился....возможно потому что, на мой взгляд, ДЛФ является  представителем направления "Риос Органик"...

Не знаю, может с температурой воды не угадал... или калабас таки был не до конца просушен, в теории конечно очень схожие по вкусу сорта - должны сочетаться, но... вот думаю ещё Розу с Крестом смешать...интересно что получится?

що на смак мате впливає те, яку калабасу ми використовуємо: добре просушену після попереднього матепиття, чи мокру. Найліпше мате мені смакує в сухому гарбузику. Хоч здавалося б, що коли стінки мокрі, то дрібні фракції швидше прилипають до них, блискавичніше екстрагуються, а смак від того стає насиченим. Е ні, якось напій приємніший з сухої... І де пояснення?



« Последнее редактирование: 18 Ноября 2013, 03:49:03 от DIaMONd88 »

Оффлайн DIaMONd88

власне сама вода, точніше її якість - один із головних чинників  :yerbadrinker:


Безумовно. Та справа в тому, що й воду я використовую одну й ту саму, високоякісну, а смак все одно коливається. :vspomnil:

Онлайн Cebador

  • Yerba favorita: Natura
  • Администратор
  • Мате Гуру
  • *****
  • Сообщений: 8567
  • Лайков: 925
  • Координатор Клуба
Виробив собі чітку схему приготування мате, котра для мене найоптимальніша, і стараюся дотримуватися її. Проте вже не раз помічав особливість: за однакової температури води, розміру калабаси, кількості засипаної жерби, способу промивання... напій часто відрізняється за смаком. Які додаткові чинники впливають на смак мате? Настрій, магнітні бурі, тиск повітря? Здавалося б це смішно, та все ж... Як за ідентичних рецептурних умов жерба може бути то ніжнішою, то кислішою, то ще якоюсь? Це ж упливає на об'єктивність дегустації.  :obstenu: Вам знайома така ситуація?

власне сама вода, точніше її якість - один із головних чинників  :yerbadrinker:
"...во всём, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними..." Матфея 7:12
PS: "не пытайся вынуть пало из глаза, не вынув бомбижьи из калабаса" - индейская народная мудрость :)

Оффлайн DIaMONd88

Виробив собі чітку схему приготування мате, котра для мене найоптимальніша, і стараюся дотримуватися її. Проте вже не раз помічав особливість: за однакової температури води, розміру калабаси, кількості засипаної жерби, способу промивання... напій часто відрізняється за смаком. Які додаткові чинники впливають на смак мате? Настрій, магнітні бурі, тиск повітря? Здавалося б це смішно, та все ж... Як за ідентичних рецептурних умов жерба може бути то ніжнішою, то кислішою, то ще якоюсь? Це ж упливає на об'єктивність дегустації.  :obstenu: Вам знайома така ситуація?
« Последнее редактирование: 06 Ноября 2013, 16:40:03 от DIaMONd88 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15