С империалами получил еще одну тематическую бомбилью ровную из альпаки
І як вони, ці альпаківки, себе поводять? Суттєво відрізняються від нержі?
В інтернетах пишуть, що нейзильбер – те саме, що й альпака, і що його потрібно покривати сріблом, щоб не було металевого присмаку (коли йдеться про столові прибори).
Плюс усілякі раритетні бомби з альпаки мають дещо лячний вигляд (на доданих світлинах – приклад). Схоже, що й альпакою вони вкриті лише ззовні, поверх чи то міді, чи то бронзи.
А це ще лячніше, бо важливіше те, що всередині.
Хоча сучасні навряд так само виготовляють. Словом, патини, відлущування – чогось такого не спостерігається? Присмак, нагрівання/охолодження від нержі відрізняються?