Спало мені на думку трохи розказати, а ще більше розпитати про таку домішку, як марсела. Так сказати поєднати теоретичні знання з практичним досвідом тих, кому вже випала нагода скуштуваю сю траву.
Отже, як пише англомовна вікі, Achyrocline satureioides - також відома як Масела або Марсела португальською, Марсела іспанською і Eloyatei-caá мовою Тупі-Гуарані. Це лікарська рослина, яка стоїть в ряду лікарських символів Ріу-Гранді-ду-Сул в Бразилії. Використовується в різних країнах, які є нащадками культурної спадщини гуарані, таких як Парагвай, Уругвай і Північна Аргентина.
Також в інтернеті пишуть, що марсела - природний антиоксидант, має протизапальні та противірусні властивості (мої прим.: хоча я колись чув, що є антибактеріальна дія, а противірусна - міф, нехай медики скажуть своє слово), дієвий засіб для лікування пошкодженої шкіри (рани, опіки).
Хто пробував - відгукніться як про смакові результати поєднання з мате, так і про дію на організм.