Ферментируют искусственно, тостады например
Разве это можно назвать ферментацией? Всё-таки саму ферментацию останавливают при первичном обжиге, а потом уже "дожаривают" до тостады. По крайней мере, я так думал.
При первинному обсмажуванні зупиняють природну ферментацію зібраної сировини. Потім відбувається вторинне просушування. А потім – славнозвісна витримка від 9 до 36 місяців.
А що ж таке витримка (покликана "заспокоїти" кофеїн), як не
контрольована ферментація?
Ферментація – це ж процес окислення/бродіння. Обов'язковими його умовами є: а) вологість сировини; б) вогогість приміщення; в) температурний вплив. Забагато вологості (як сировини, так і довкілля) – усе зігниє та запліснявіє. Тривале сушіння за високої температури – буде вам пересушене сіно, а не добротна жерба.
До слова, натрапив на ресурсі
yerbamatebuendia.com.ar на таку інфу:
"
El EstacionamientoNaturalUna vez que la yerba se deposita en los noques permanece allí aproximadamente de 9 a 18 meses para obtener características de sabor y color que se requieren para su molienda definitiva, variando el tiempo según el producto o zona de comercialización.
Estacionamiento acelerado realizado en cámara de maduraciónConsiste en un proceso termoxidativo controlado, donde durante 30 días se trabaja con humedad y temperatura regulada. Transcurrido ese tiempo la yerba canchada reposa fuera de cámara otros 30 días, obteniendo así un producto de coloración, aroma y sabor similar al de estacionamiento natural".
То це що, дурять матеманів?
Виходить, можна вдатися до прискореного
estacionamiento без 18-місячного очікування?