Ознайомився з вашими дебатами, і бажаю всипати жменьку сентаво.
Передусім, цілковито підтримую думку
sao007 (
Yegor'е, без образ.
). Як на мене, уже давно пора змиритися з тим, що тема жерби мате – марґінальна тема. І йдеться не тільки про неофітів, а й заскорублих матеманів
Повторював це неодноразово.
Люди злітають із тем. І не лише з теми мате, як у нашому з вами випадку, узагалі з різних тем.
Так само люди вперше зацікавлюються та знову повертаються до цих тем. І нам не клоунада з яскравими заголовками, дивакуватими влоґерами чи глобальною лаконізацією ресурсу потрібна... Ви ж розумієте, що публіка, зібрана на гайпі, так само з цього гайпу й злітає. Питання в тому, як її утримати. А ще питання, чи потрібно взагалі когось утримувати?
По-друге, як показав і мій особистий досвід на форумі, люди не те що привчання до стандартів не люблять. Вони часто навіть рекомендації сприймають, як щось маніпулятивне. Тому сунути комусь у зуби стандарти, ба навіть не сунути, а м'яко натякати, – затія, приречена на провал.
Люди люблять самі винаходити велосипед. І навіть якщо хтось за них це вдало зробив, уласноруч зібраний байк [перечитаний від альфи до омеги форум] видаватиметься значно солодшим і приємнішим.
Тож дійсно: давайте не потурати залітним користувачам із кліповою свідомістю, а орієнтуватися на тих, кому реально не лінь осилити лонґріди форуму. Адже обрубуванням ми позбавляємо людей можливості дізнатися
тонкі нюанси. Не все можна рафінувати та стиснути до квінтесенції. До того ж, є така інфа, яка вам, може, і не важлива. А для когось вона буде знахідкою та прозрінням. Буде, якщо її не прибрати.
А воду в нас тут особливо ніхто останнім часом і не ллє. Ось вам і позитив від скасування квартального конкурсу, котрий здебільшого потурав кількісному, а не якісному методу. Ну, а якщо хто вже й переливатиме з пустого в порожнє, то завжди є «Лавадо». Хоча й до нього треба, я переконаний, удаватися лише за гострої необхідності.
Пошук реально працює. Тупої реклами, яка вискакує звідусіль, немає. Приємна кольорова гамма, проста й лаконічна навігація. Хочете, кажіть, що я ретроград, але що ще потрібно вдумливому читачеві? Чи вам книжки-іграшки подавай?