Очевидно, вести дискусію на інтернет-теренах на тему "Що важливіше, форма чи зміст?" сенсу немає. Бо, напевно, головна функція блогів, форумів і соцмереж - передавати інформацію. Питання ж про те, в якому вигляді вона буде передана, дехто вважає другорядним. А ще хтось поспішить назвати захисників грамотності в глобальній павутині "ботанами". Мовляв, пишемо у веб-просторі, як хочемо, а ви нам тут про свої мовні правила не розказуйте.
Частково це можна зрозуміти. Саме тому я б ніколи не запропонував на рідному
mateforum.org.ua вводити жорстку редакторсько-модераторську цензуру.
З іншого боку, я переконаний, що нашому форуму
грамотність піде тільки на користь, оскільки вона -
показник престижу ресурсу. Окрім того,
гугл-перекладачу легше опрацьовувати тексти, написані з дотриманням лінгвістичних норм. Тож пропоную усім нам подбати про чистоту мов, якими ми тут спілкуємося. І якщо вже не на всі, то хоч на кричущі помилки звертати увагу одне одного. Без фанатизму, звісно. Сленг не чіпати!
Першою такою кричущою помилкою, яку я пропоную виправити, є вживання на форумі неправильного словосполучення "на Україні/на Украине", замість правильного "в Україні/в Украине". Не буду розв'язувати дискусію на цю тему (хто захоче - пошукає в інтернеті). Єдине, що скажу, - навіть Олександр Сергійович Пушкін писав "в Украине". А ще, як би там не було, українцям просто неприємно, коли їм кажуть "на Украине". Ми ж тут хочемо, аби всім добрим людям було приємно, правда? Тож, я переконаний, не так вже й складно дотримуватися цього простого мовного правила. А значить - виправити вже написані повідомлення, в яких допущена ця помилка, і надалі писати всюди "в Україні".
Розраховую на вашу підтримку.
-----
Очевидно, вести дискуссию на интернет-просторах на тему "Что важнее, форма или содержание?" смысла нет. Потому что, наверное, главная функция блогов, форумов и соцсетей - передавать информацию. Вопрос же о том, в каком виде она будет передана, некоторые считают второстепенным. А еще кто-то поспешит назвать защитников грамотности в глобальной паутине "ботанами". Мол, пишем в веб-пространстве, как хотим, а вы нам тут о своих языковых правилах не рассказывайте.
Отчасти это можно понять. Именно поэтому я бы никогда не предложил на родном
mateforum.org.ua вводить жесткую редакторско-модераторских цензуру.
С другой стороны, я убежден, что нашему форуму
грамотность пойдет только на пользу, поскольку она -
показатель престижа ресурса. Кроме того,
гугл-переводчику легче обрабатывать тексты, написанные с соблюдением лингвистических норм. Поэтому предлагаю всем нам позаботиться о чистоте языков, на которых мы здесь общаемся. И если уж не на все, то хоть на вопиющие ошибки обращать внимание друг друга. Без фанатизма, конечно. Сленг не трогать!
Первой такой вопиющей ошибкой, которую я предлагаю исправить, является употребление на форуме неправильного словосочетания "на Україні/на Украине", вместо правильного "в Україні/в Украине". Не буду начинать дискуссию на эту тему (кто захочет - поищет в интернете). Единственное, что скажу, - даже Александр Сергеевич Пушкин писал "в Украине" . А еще, как бы там ни было, украинцам просто неприятно, когда им говорят "на Украине". Мы же здесь хотим, чтобы всем хорошим людям было приятно, правда? Поэтому, я убежден, не так уж и сложно придерживаться этого простого языкового правила. А значит - исправить уже написанные сообщения, в которых допущена эта ошибка, и в дальнейшем писать везде "в Украине".
Рассчитываю на вашу поддержку.