......... Якщо це повториться ще зо два десятки доливань, а також наступного матеювання, – поділюся з вами особливостями приборкування норовливої єрви маче.
Так що, вдалося? Ділись секретами приборкування))))
Так, два подальші рази після згаданого все відбувалося нормально.
Технологія дійсно проста. Потрібно, щоб:
● жерба була засипана не під кутом 90°, а десь під 100-110°, тоді утворюється ширша водна кишеня;
● необхідно тримати кую/поронго під кутом, доки перше (холодне або тепле) доливання повністю не всотається в єрву;
● круглу бомбу для чимаррону варто устромити, а потім повернути в якийсь бік, щоб якомога більша її частина перебувала в водній кишені;
● стежити, щоб уся єрва (особливо горішня) на змішалася з водою.
При цьому, помітив несподівану особливість: моя бомба для чимаррону в діаметрі всього 3 см, а в мережі часто можна натрапити на 4-сантиметрові. Так от ця меншого діаметру доволі добре справляється з поставленим завданням.
Певно, тут дійсно грає роль мініатюрність дірочок. Бо якщо серед очеретяних і бамбукових бомбіж виграють ті, що з ширшими фільтрувальними отворами (варто іще згадати особливості усіх деревоподібних матеріалів: вони під час зволоження бубнявіють і вкриваються мікроскопічними ворсинками), то коли йдеться про чимаронівські металеві, отвори в них дійсно мають бути маленькі й їх потрібно побільше (розширення/звуження металу не так позначається на пропускній властивості аксесуара).