Час від часу користуюся очеретяними бомбіжами. Надихнув на них мене Cebador, за що йому щирюче спасибі
Хочу поділитися враженнями.
Так от, перш за все, очерет - це натурпродукт. Бомбіжа з такого матеріалу тішить своїм природним походженням, приємною як візуально, так і на дотик, текстурою. Звісно, очеретяною бомбіжею, як і бамбуковою, не обпікаєш собі вуста.
Однак, як відомо, такі бомбіжі швидше забиваються (особливо від дрібної жерби). Вихід - збільшити отворити (як це радять на форумі, коли йдеться про бамбукові бомбіжі).
Та як на мене, головна характеристика якісної очеретяної бомбіжі - її діаметр і товщина стінок. Чим більші ці показники - тим краще. Через широку бомбіжу краще пити мате, це зрозуміло. Стосовно товщини стінок: коли ми втягуємо промивку, то всередині бомбіжі створюється певний вакуум. Коли отвори забиваються жербою, вакуум зростає, тож бомба може навіть луснути. Тож чим товщі стінки бомби - тим вона витриваліша.
І ще стосовно довжини: тонка і довга очеретяна бомбіжа підійде (і то, як на мене, не дуже) для вживання компотів. якщо ви вже збираєтеся її використовувати замість соломинки, то краще обріжте нижню частину і нехай вона перетвориться на соломинку. Якщо бомба довга, широка і широкостінна - це чудовий варіант. Однак особисто мені, коли йдеться про очеретяні бомбіжі, подобаються не надто довгі, але й не надто короткі, в діапазоні 16-18 см.