Знаєте, відвідування кіосків із жербою на Петрівці вселяє певний ентузіазм. Останні кілька місяців я, чесно кажучи, вже почав міркувати, що мате-культура на наших теренах ледве жевріє, коли б не сказати, згасає. Ну, звісно, багато чого відбулося та відбувається в країні, тому, з одного боку, гріх скаржитися, що людям, мовляв, не до мате й на форумі вони не такі активні, як того хотілося б.
Однак, зачекайте. Активне відвідування цього ресурсу – не ознака того, що користувачам по цимбалах, яка там ситуація та що відбувається на рідній землі. Форум – це захисток доброти, інформація для цільової аудиторії, котру ця цільова аудиторія (тобто ми) потребує. А доброту потрібно сіяти і зрощувати. Кожен якісний пост – втілення доброти в мережі. Він може бути лагідним, а може бути суворим. Однак навіть в міру суворий пост, якщо він джерело потрібних даних, несе доброту. Тож пишіть, матемани, пишіть!
Так, трошки я відхилився від того, з чого починав. Отже, магазини з жербою. Коли заходиш до них і бачиш, що розкупили якусь траву, перша думка: «Хай йому грець!». Та після глибших міркувань розумієш: «Це ж добре! Значить люди купують каа!».
Ідентичні роздуми виникають навіть після візиту в точки продажу розсипного сіна. Однозначно, персона, що промиває розсипне сіно та матеман, котрий орієнтується на якісні марки – це однаково, що питець розчинного шлаку й гурман, який любить зернову власноруч змелену каву. Проте люди приходять у ці магазини, їх вабить туди
інтерес. Ось він, сподвижник прогресу, добриво для ідей!
Як розповіла мені одна продавщиця: «Заходили нещодавно одні дівчатка, довго оглядали й обговорювали калабаси... А окрім них іще були відвідувачі». І знаєте що – це ознака того, що людям цікаво. А якщо їм цікаво, вони, швидше за все, заглянуть в інтернет і
дізнаються про якісну жербу мате. Наше з вами завдання – пришвидшити цей процес і збільшити площу охоплення «зелених» умів.
Тож пийте якісний мате, діліться цим на
mateforum.org.ua і все в нас буде добре!