Є матемани, які ще не встигли перейти на традиційне промивання жерби з використанням калабаси й бомбіжі. Швидше за все, вони ніяк не можуть відмовитися від своїх мегалополісних звичок. Однак і нематеманами, за великим рахунком, їх уже не назвеш. Бо п'ють вони косідо. Це назва напою й спосіб матеювання, коли використовуються чайні пакетики.
Навіть поважні жерболюби, котрі розказують усім, що пакетики, мовляв, - не комільфо, іноді теж тішать себе косідо. Особливо це зручно, коли хочеш узяти каа в мандрівку, однак ліньки тягати з собою всі необхідні для цього аксесуари. От і обирають пакетики.
Не сидять склавши руки й відомі виробники жерби. Вони реагують на запити аудиторії. Пакетовані версії своєї продукції мають, наприклад, Cachamate, Rosamonte, Las Marias тощо.
Знаю, серед нас тут є ті, хто пробував мате косідо. Саме час поділитися власним досвідом.