Використовую залізну і очеретяну бомбілью. Залізні якісь такі зараз кепські роблять: верхній шар (якесь тонке напилення) відлущується. Це всім такі трапляються? Я от купив одну, а вона ззовні чудова, а всередині довелося віддерти з вершечка маленьку фольгу. На матеювання це не впливає, та виникає передумова фобії: а що, коли питимеш мате, а тобі до рота непомітно потрапить ця хрінь? Та залізка краще фільтрує дрібну єрбу. 
Тим часом очеретяна - яскравий натурпродукт. З нею відчуваєш себе одразу ближчим до природи. Та вона часто не пропускає навіть Con palo, про Chimarrao я взагалі мовчу (навіть не ризикнув спробувати). І ще в очеретяних іноді гнучка структура - зятягуєшся через неї, а вона стискається, як соломинка в компоті, коли на кінчик потрапляє вишенька. 
Бамбукові не пробував. Вони то цупкіші. Та от начитався про те, що вони дуже тріскаються, тож і не запасаюся ними. 
До речі, тут обговорювали срібні бомбільї. Та чомусь тільки зі срібним напиленням чи повністю срібні. А хтось десь бачив у продажу добротні бомбільї тільки зі срібним вершечком, який ми стискаємо губами?